• Delo bLOG

    Delo je kot prva medijska hiša pri nas obiskovalcem svoje spletne strani ponudila programsko opremo za pisanje blogov. Uporabnikom poleg samega pisanja omogoča tudi vstavljanje slik, arhiviranje sporočil in iskanje, bralcem blogov pa komentiranje objav. Poleg obiskovalcev spletne strani svoje prispevke trenutno pišejo štirje Delovi novinarji in nekatere znane osebnosti. V uredništvu bodo vsak mesec izbirali naj blog meseca, naslednje leto pa tudi naj blog leta. Blogi so namenjeni predvsem osebnemu informiranju javnosti, nekateri pa so celo mnenja, da so prihodnost neodvisnega novinarstva in dostopa do informacij.

    Objavljeno: 19.10.2005
  • itSMF Slovenija - Združenje za ravnanje s storitvami IT

    14. oktobra 2005 je pod okriljem organizacije itSMF International, združenja za ravnanje s storitvami IT, zaživel lokalni odsek itSMF Slovenija.

    Objavljeno: 18.10.2005
  • Vista čedalje bolj razkrita

    Microsoft je svojim beta-preizkuševalcem ter članom MSDN in TechNeta ponudil drugi tehnološki predogled svojega prihodnjega operacijskega sistema Windows Vista, ki prinaša kar nekaj pomembnih novosti v primerjavi s prejšnjimi različicami.

    Objavljeno: 18.10.2005
  • AMD prehitel Intel

    Raziskovalna hiša Current Analysis je ugotovila, da je AMD v septembru na ameriškem tržišču prodal največ procesorjev in s tem prvič prehitel večnega tekmeca - Intel. AMD si je tako v ZDA priboril 52-odstotni tržni delež, medtem ko je Intel osvojil le 46 odstotkov. V preteklosti je AMD sicer že presegal Intel pri prodaji procesorjev za namizne računalnike v obdobju enega tedna, tokrat pa se je prvič zavihtel na vrh pri mesečni prodaji. Odločilno prednost si je podjetje pridobilo pri prodaji medijskih centrov, kje rje doseglo 55-odstotni delež. Za AMD je podatek o prehitevanju Intela še toliko bolj vzpodbuden, saj je ravno prejšnji teden odprl svojo najsodobnejšo in najdražjo tovarno procesorjev.

    Objavljeno: 18.10.2005
  • Samsungov mobilnik s 3 GB diska

    SPH-V7900 je nov mobilni telefon iz Samsungovih logov, ki se ponaša z vgrajenim trdim diskom kapacitete 3 GB, kar je največ med vsemi mobilniki. Zmogljivost diska zadošča 700 glasbenim datotekam, nekaj uram videa in 2400 vnosom v imeniku. Telefon ima vgrajeni kar dve kameri, od katerih ima ena ločljivost 2 milijona pik in nudi 2-kratno optično povečavo.

    Objavljeno: 18.10.2005
  • Nova orodja za virtualizacijo družbe VMware

    Podjetje VMware je predstavilo novo generacijo orodja za virtualizacijo strežniškega okolja VMware ESX 3.0, ob tem pa tudi program za učinkovito upravljanje navideznih strežnikov VirtualCenter 2.0. Nova različica paketa ESX 3.0 širi funkcionalnost navideznih strežnikov z izboljšavami na področju zanesljivosti delovanja in porazdelitve bremena. V ta namen so dogradili tehnologijo VMotion, ki omogoča učinkovito selitev navideznih strežnikov med fizičnimi računalniki. Novost je tako servis za porazdelitev razpoložljivosti, pri čemer zna paket ESX 3.0 detektirati nedelujoče navidezne strežnike in jih samodejno vnovič zagnati na drugem fizičnem gostitelju. Program zna sam najti ustreznega novega gostitelja, ki po tehničnih značilnostih ustreza za gostovanje prenesenega navideznega strežnika. Na ta način lahko zagotovimo varnost delovanja brez povezav strežnikov v gruče.

    Objavljeno: 18.10.2005
  • S&T za rezervno lokacijo Telekoma

    Družba S&T Hermes Plus je s podjetjem Telekom Slovenije podpisala pogodbo o vzpostavitvi visoko razpoložljivega IT okolja za poslovno pomembne procese podjetja. S tem bo zagotovljena varnost poslovno pomembnih podatkov, hkrati pa bo omogočeno tudi nemoteno poslovanje v primeru katastrof. S prenovo IT-infrastrukture in njeno centralizacijo ter z uvajanjem novih IT-storitev želi Telekom Slovenije svoje znanje ponuditi tudi v obliki kompleksnih infrastrukturnih in aplikativnih storitev, kar predstavlja odločilen korak k zagotavljanju večje konkurenčnosti. S&T-jevi strokovnjaki bodo v Telekomu Slovenije na dveh ločenih lokacijah postavili opremo ter izvedli postavitev izbranih poslovnih funkcij in procesov vzpostavitve sekundarne lokacije. Hkrati bodo izvedli prenos podatkov z obstoječih sistemov na novi diskovni sistem ter postavili varnostne kopije in infrastrukturo za upravljanje življenjskega cikla podatkov (Information Lifecycle Management - ILM). Rešitve temeljijo pretežno na pomnilniških sistemih in rešitvah družbe EMC.

    Objavljeno: 17.10.2005
  • Hitra rast prodaje strežnikov v srednji in vzhodni Evropi

    Trg strežnikov v državah srednje in vzhodne Evrope (CEE) že tretje leto zapored beleži dvomestno rast prodaje. Letna raziskava analitske hiše IDC kaže, da je prodaja strežnikov zrasla za 26.1% glede na leto 2004, kar v številkah pomeni več kot 215.000 prodanih strežnikov v vrednosti 1,4 milijarde dolarjev. Rusija, Poljska in Češka so v letu 2004 predstavljale največja tržišča v regiji, saj je bilo na le-teh lani prodanih skoraj dve tretjini vseh strežnikov. Hewlett-Packard ostaja najuspešnejši izdelovalec, saj je podjetje prodalo skoraj enkrat več strežnikov kot najbližji konkurent IBM. Tretje mesto je zasedel Dell, vodilni trije izdelovalci pa so skupaj prodali več kot 53% vseh strežnikov v regiji.

    Objavljeno: 17.10.2005
  • Končana peta Sinergija

    V Beogradu je med 12. in 14. oktobrom potekala Sinergija, konferenca uporabnikov Microsoftovih izdelkov v Srbiji in Črni gori, največji dogodek na področju IT v SČG (nekakšen ekvivalent naši NT konferenci). Na konferenci pod geslom Connected, s poudarkom na "umetnosti povezovanja in sodelovanja", se je zbralo okoli 1000 udeležencev in 130 novinarjev. Microsoft SČG in partnerji so pripravili 88 predavanj (z 79 predavatelji), razdeljenih v deset tematskih sklopov. Med drugim so predstavili tri nove Microsoftove izdelke – Microsoft Navision 4.0 (v srbščini), SQL Server 2005 in Visual Studio 2005. Letošnja konferenca Sinergija je potekala v znamenju tehnologij in poslovanja.

    Objavljeno: 17.10.2005
  • RIM in Palm bosta sodelovala

    Izdelovalca ročnih računalnikov, Research In Motion (RIM) in Palm, sta po 18. mesecih pogajanj sklenila dogovor o sodelovanju. Ta bo novim in obstoječim lastnikom dlančnika Treo 650 omogočal povezavo z e-poštno programsko opremo in koledarjem BlackBerry. Od začetka prihodnjega leta naprej bo programska oprema podjetja RIM na voljo tudi v preostalih izdelkih Treo z operacijskim sistemom Palm. S tem je Palm naredil naslednji korak do dolgoročnega cilja, po katerem se bodo vsi dlančniki Treo znali povezati z vsemi poštnimi strežniki. Poleg BlackBerry Connect so na seznamu podprtih strežnikov že sedaj Microsoft Exchange, IBM Lotus in Domino, Good Technology GoodLink, Intellisync, Seven in Visto.

    Objavljeno: 17.10.2005
  • Največ nezaželene pošte iz ZDA

    Londonsko podjetje Sophos je objavilo neslavni seznam 12. držav, iz katerih je bilo med aprilom in septembrom letos poslanih največ nezaželenih elektornskih sporočil. Na vrhu so ZDA z 26,4 %, drugo mesto zaseda južna Koreja z 19,7 %, tretja je Kitajska s 15,7 % in na četrtem mestu "najuspešnejša" evropska država - Francija, ki je zaslužna za 3,5 %.

    Objavljeno: 17.10.2005
  • HP vpoklical 135.000 prenosnikov

    Pregrevanje baterij v nekaterih prenosnikih Hewlett-Packarda je tako močno, da lahko povzroči taljenje plastičnega ohišja baterije ali celo zaneti ogenj. 16 uporabnikov se je pritožilo nad pregrevanjem, od tega so štirje poročali o materialnih poškodbah, medtem ko poročil o telesnih poškodbah doslej ni bilo. Kljub temu je ameriška komisija za varnost potrošniških izdelkov (CPSC) HP-ju odredila vpoklic prenosnikov HP Pavilion in HP/Compaq Presario ter Evo. Baterije so bile izdelane med marcem in septembrom 2004 in nosijo oznake, ki se začnejo z nizi GC, IA, L0 ali L1. Vseh vpoklicanih naprav je okoli 135 tisoč.

    Objavljeno: 17.10.2005
  • Xara Xtreme z odprto kodo

    Podjetje Xara je predstavilo novo generacijo grafičnega orodja z imenom Xara Xtreme, ki bo hkrati prvo na voljo tudi z odprto kodo. Xara Xtreme nadaljuje zgodbo tam, kjer so končale dosedanje različice istoimenskega grafičnega programa. V primerjavi s preteklostjo je Xara Xtreme bolj vsestranski izdelek, saj poleg risarskega dela (vektorska grafika) sedaj bolj podpira orodja za slikarsko delo (fotografije) in spletno grafiko. Program je med drugim mogoče razširiti z dodatki, ki so sicer na voljo za Adobe Photoshop, nekaj pa jih proizvajalec ponuja brezplačno ob samem programu.

    Objavljeno: 16.10.2005
  • Metaiskalnik Gada.be

    Avtorji priljubljenih spletnih portalov Lockergnome so izdelali zanimiv in preprost iskalnik podatkov z imenom Gada.be, ki omogoča prikaz rezultatov v obliki dovodov RSS. Iskanje podatkov z metaiskalnikom je sila preprosto, saj iskani niz preprosto napišemo v URL naslov v naslovni vrstici in dodamo pripono gada.be (primer: http://slovenija.gada.be). Iskalnik nato poišče podatke (trenutno išče po petnajstih virih, med katerima sta yahoo in google), rezultate pa prikaže v obliki dovodov RSS. Na ta način je mogoče iskane nize preprosto vključiti v druge spletne strani ali pa jih pregledovati v namenskem bralniku.

    Objavljeno: 16.10.2005
  • Posodobitve za Windows XP Media Center

    Microsoft je objavil nov komplet popravkov Rollup Update Version 2 za operacijski sistem Windows XP Media Center Edition, namenjen računalnikom za hišni kino. V kompletu je čez 500 različnih popravkov, kot tudi nekatere pomembne novosti, kot so podpora za pretočne video zapise v visoki ločljivosti in povezljivost z igralno konzolo Xbox 360. Nova različica programa odslej podpira do dve kartici ATSC na računalnik, od katerih ima vsaka po dva TV tunerja, kar pomeni, da lahko v praksi hkrati snemamo ali predvajamo do štiri TV programe. Media Center zna zdaj prek omrežja posredovati video zapise v ločljivosti HDTV, pomembna novost pa je, da poleg naprav Media Center Extender podpira tudi posredovanje vsebin na novo igralno konzolo Xbox 360, ki jo bo Microsoft začel v ZDA prodajati čez približno mesec dni. Program je zdaj tudi bolj prijazen do računalnikov, saj je Microsoft zagotovil podporo za širši nabor strojne opreme, pomemben pa je poseben način delovanja "Away mode", ki omogoča, da izključimo vse dele računalnika, vendar ta še vedno opravlja svoje funkcije, na primer čakanje na čas za snemanje posameznega TV programa.

    Objavljeno: 15.10.2005
  • Linksys podpira Skype

    Podjetje Linksys je predstavilo brezžični telefon, ki omogoča v povezavi z računalnikom PC in programom Skype uporabo internetne telefonije. Telefon z imenom CIT200 priključimo na računalnik prek vmesnika USB, brezžična slušalka pa s postajo komunicira prek protokola DECT. Telefon ima vgrajen barvni zaslon z menuji, ki omogočajo dostop do imenika v programu Skype, poleg navadnih internetnih klicev pa podpira tudi storitve Skype Out, Skype In in Skype Voicemail, ki omogočajo klice v navadna telefonska ožičena in mobilna omrežja. Vgrajeni akumulator zadostuje za okoli 120 ur mirovanja in 10 ur pogovorov, telefon pa ima za uporabnike računalnikov vgrajen tudi priključek za dodatne slušalke in mikrofon, ki pridejo prav za prostoročno telefoniranje. Cena prenosnega telefona je v ZDA 130 dolarjev.

    Objavljeno: 15.10.2005
  • Xerox Phaser 7400

    Xerox je predstavil nov zmogljivi barvni laserski tiskalnik namenjen najzahtevnejšim uporabnikom v omrežnem okolju. Tiskalnik z imenom Phaser 7400 zmore natisniti 36 barvnih oziroma 40 črno-belih strani na minuto, podpira pa papir do velikosti A3. Ločljivost je 600 x 600 pik na palec (največ 1200 pik na palec), že osnovni model pa premore dva predala za papir s skupno zmogljivostjo 800 listov papirja. Najzmogljivejša različica Phaser 7400/DXE sprejme že tja do 3.000 listov papirja, primeren pa je za tisk tja do 150.000 listov papirja na mesec. Vse različice razen osnovnega modela, ki je na voljo v ZDA že za 3.000 dolarjev, imajo v osnovi vgrajeno podporo za dvostranski tisk, vse pa imajo vgrajen procesor PowerPC s taktom 800 MHz, 256 ali 512 MB RAM, omrežni vmesnik in podporo za PostScript 3.

    Objavljeno: 14.10.2005
  • Sony stavi na raznobarvno paleto

    Sony pri novih modelih prenosnih računalnikov VAIO FJ stavi na prijetno obliko in predvsem različne barvne kombinacije ohišja. Novi prenosniki so namreč na voljo v črni, beli, temno modri, zeleni in rdeči dvobarvni kombinaciji, s čemer naj bi poudarili dinamičnost oblikovanja, elegantno majhne dimenzije in ugodili različnim okusom. Sicer pa so prenosniki Sony VAIO FJ opremljeni s kompleti Intel Centrino, 14-palčnimi zasloni XBRITE-ECO, pomnilniki DDR2 in diski z vmesnikom Serial ATA. Kupci lahko računajo na vgrajene zapisovalnike DVD s podporo za dvoslojne nosilce, brezžične omrežne vmesnike IEEE 802.11 b/g, vmesnike USB 2.0 in firewire ter reže za kartice Memory Stick. Prenosniki so v ZDA na voljo za ceno od 1.400 dolarjev dalje.

    Objavljeno: 14.10.2005
  • Fujifilm FinePix Z2

    Fujifilm je prenovil svoj kompaktni digitalni fotoaparat Finepix serije Z2, ki zmore zdaj več kot predhodnik Z1. Fotoaparat meri le 90 x 55 x 19 mm in tehta 130 gramov, ob tem pa nudi ločljivost 5,1 milijona pik, 3-kratni optični zum in velik, 2,5-palčni zaslon za ogled fotografij. Novost je tudi izboljšana občutljivost ISO 1600, širša odprtost zaslonke (do F8.0), daljši časz osvetlitve, pa tudi boljši merilnik z 256 merilnimi točkami, namesto 64 kot doslej. Omogoča tudi snemanje video posnetkov v ločljivosti VGA ter hitro zaporedno slikanje fotografij, kjer je omejitev le velikost pomnilnika. Cena bo znana novembra, ko bo novost prišla v prodajo.

    Objavljeno: 14.10.2005
  • Apple Video iPod je resničnost!

    Govorice so se na koncu vendarle izkazale za pravilne - Apple je objavil nove modele predvajalnikov iPod, ki poleg glasbe in slik omogočajo tudi predvajanje video posnetkov. Video iPodi imajo vgrajene večje 2,5-palčne barvne zaslone TFT z ločljivostjo 320 x 240 pik, kar je dovolj za predvajanje video posnetkov. Na voljo sta modela z zmogljivostjo diska 30 oziroma 60 GB, slednje pa zadostuje za okoli 15.000 skladb, 25.000 fotografij ali okoli 150 ur video posnetkov. Kljub večjemu zaslonu in disku je novi iPod, 31% (30 GB) oziroma 12% (60 GB) tanjši od sedanjih iPodov z diskom velikosti 20 GB. Podprto je predvajanje video posnetkov v zapisu H.264 (vzorčenje 750 Kb/s za video in 128 Kb/s za zvok), ki jih zna izdelati in predvajati Appleov program Quicktime. Manjši model z diskom 30 GB ima v ZDA ceno 300 dolarjev, večji model z zmogljivostjo 60 GB pa stane 400 dolarjev. Na voljo so tudi novi dodatki za tovrstne iPode, izstopata pa opcijski daljinski upravljavec in kabel z S-video izhodom, ki omogoča, da video posnetke predvajamo na domačem televizorju.

    Objavljeno: 13.10.2005
  • Novi ročni računalniki Palm

    Palm je predstavil dva nova ročna računalnika, s katerima želijo obuditi nekdanjo slavo in uspeh. Nova generacija prinaša tudi spremembe v imenih, tako da je novi model Palm TX v bistvu naslednik dosedanjih ročnih računalnikov Tungsten. Vgrajen ima barvni zaslon z ločljivostjo 320 x 480 pik, 128 MB RAM, vmesnike bluetooth in Wi-Fi, omogoča pa tudi predvajanje glasbenih in video posnetkov ter fotografij. V primerjavi s Tungstenom T5 ima nekoliko počasnejši procesor s taktom 312 MHz, kar pa ugodno vpliva na večjo varčnost z energijo. Za novi Palm TX bo treba odšteti 300 dolarjev. Poleg novega modela TX so pri Palmu predstavili tudi nov vstopni model ki je namenjen širokemu krogu uporabnikov, saj stane le 100 dolarjev. Za ta denar Palm ponuja ročni računalnik s procesorjem ARM pri taktu 200 MHz, 32 MB RAM ter zaslon z ločljivostjo 160 x 160 pik.

    Objavljeno: 13.10.2005
  • Nokia serija E

    Nokia je predstavila tri nove telefone iz nove družine E, ki so namenjeni pretežno poslovni rabi. Vsi trije telefoni temeljijo na ogrodju Nokia Series 60 ter novi različici operacijskega sistema Symbian 9.1. Poleg ergonomske in elegantne oblike se lahko pohvalijo z obilico programske opreme, zlasti na področju elektronskega sporočanja in naprednih telefonskih funkcij. Vsi trije telefoni podpirajo sisteme za poslovno elektronsko sporočanje, kot so BlackBerry Connect, GooLink, Nokia Busines Centre, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail in Visto Mobile.

    Objavljeno: 13.10.2005
  • Novi brizgalniki iz Epsona

    Epson je predstavil nove brizgalne tiskalnike, ki se uvrščajo v spodnji del proizvajalčeve ponudbe. Gre za dve novosti, ki sta optimizirani tudi za tisk digitalnih fotografij. Epson Stylus Photo R220 zmore natisniti pik velikosti le 3 pl ob ločljivosti 5.760 x 1.440 pik na palec, poleg tega pa podpira tisk na nosilce CD in DVD. Tiskalnik uporablja ločene kartuše za posamezne barve, nudi pa tudi algoritem za samodejno optimizacijo tiskanja fotografij, zlasti za gradivo, ki je v osnovi pretemno. Epson Stylus Photo R340 pa je tiskalnik, ki ga je mogoče uporabljati tudi brez računalnika, saj vsebuje bralnik pomnilniških kartic in 2,4-palčni zaslon LCD, na katerem je mogoče pregledovati, pa tudi obdelovati digitalne fotografije. Tiskalnik omogoča iskanje fotografij po datumu, omogoča hrambo gradiva na zunanjo pomnilniško enoto, priključeno prek vmesnika USB (zapisovalnik, USB ključ), za doplačilo pa je mogoče nanj priključiti tudi vmesnik bluetooth. Stylus Photo R220 stane v ZDA 100 dolarjev, R340 pa 200 dolarjev.

    Objavljeno: 12.10.2005
  • Poravnava med Microsoftom in Real Network

    Podjetji Microsoft in Real Newtworks sta dosegli izvensodno poravnavo, po kateri bosta postala celo partnerja. V zameno za 761 milijonov dolarjev bo Real Networks umaknil protimonopolno tožbo, ki jo je podal decembra 2003 z utemeljitvijo, da Microsoft s svojim položajem na področju programske opreme uporablja nedovoljene metode za omejevanje tekmecev na področju večpredstavnih rešitev in storitev. Poleg plačila bo Microsoft uporabnikom servisa MSN tudi omogočil dostop do digitalne glasbe iz servisa Rhapsody, ki ga upravlja Real Networks. Kasneje naj bi Microsoft omogočil tudi dostop do glasbe in interaktivnih iger za svoje igralne konzole Xbox.

    Objavljeno: 12.10.2005
  • Intel pričel prodajati procesorje Xeon z več jedri

    Podjetje Intel je tako kot po napovedih začelo s prodajo prvih procesorjev Intel Xeon z dvema jedroma in večnitnostjo, ki so namenjeni pretežno manjšim strežnikom z dvema procesorjema. Dvojno jedo izboljšuje zmogljivost in odzivni čas večnitnih strežniških programov. Strežniki z dvema procesorjema so tako z novimi procesorji operacijskemu sistemu vidni kot štiri-procesorske naprave, zmožni pa so obdelovati skupno do osem različnih programskih niti.

    Objavljeno: 12.10.2005
  • Oracle prevzema Innobase

    Podjetje Oracle nadaljuje svojo strategijo širjenja z nakupi drugih podjetij, tokrat s prevzemom finskega podjetja Innobase OY, ki razvija tehnologijo diskretnih transakcijskih podatkovnih zbirk InnoDB in se distribuira prek licence za odprto kodo. Oracle se je za prevzem odločil, ker v prihodnosti načrtuje povečanje podpore odportokodni programski opremi. Oracle namerava nadaljevati razvoj tehnologije InnoDB in razširiti svojo zavezanost odprtokodni programski opremi. Poteza je zanimiva tudi zato, ker InnoDB ni samostojen izdelek, temveč se distribuira kot del podatkovne zbirke MySQL. Pogodba med InnoDB in MySQL se bo podaljševala naslednje leto, Oracle pa načrtuje pogajanja v smeri podaljšanja tega razmerja. Podrobnosti o transakciji niso bile objavljene.

    Objavljeno: 11.10.2005
  • Nero Premium 7

    Nemški proizvajalec Nero (nekoč Ahead Software) je predstavil novo različico priljubljenega programskega paketa za zapisovanje na nosilce CD in DVD. Sedma različica paketa Nero pa je še precej več kot program za zapisovanje podatkov. V različici Nero 7 Premium je tako skupaj kar 18 različnih orodij, nekatera pa so popolna novost za Nero. Največja novost je najbrž program Nero Home, ki iz osebnega računalnika naredi hišni kino (HTPC), program pa lahko krmilimo prek preprostega grafičnega vmesnika in daljinskega upravljavca. Nero Home omogoča predvajanje DVD in drugih video, zvočnih in fotografskih posnetkov, zna pa tudi snemati TV programe in predvajati z zamikom (sočasno s snemanjem).

    Objavljeno: 11.10.2005
  • Sony Ericsson P990 je tu!

    Sony je razgrnil tančice okoli svojega novega pametnega telefona, ki nosi oznako P990. Gre za naslednika priljubljenih telefonov P800, P900 in P910, ki so vsi po vrsti zasnovani na operacijskem sistemu Symbian in grafičnem vmesniku UIQ. Novi telefon prinaša številne izboljšave, tako v strojni, kot programski opremi. P990 namreč podpira povezavo prek omrežij UMTS, vključno s podporo za video konference. Povrh vsega je v telefon vgrajen sprejemnik za brezžična omrežja Wi-Fi, s čimer ga preprosto priključimo na internet, tam kjer je omrežje na voljo. Za pregled in delo s spletnimi stranmi skrbi nova različica brskalnika Opera 8, ki omogoča tudi delo v vodoravnem položaju zaslona.

    Objavljeno: 11.10.2005
  • Vseevropsko srečanje Konice Minolte

    Podjetje Konica Minolta je uspešno prestalo združitveni proces in se svetu poskuša predstaviti kot zrelo podjetje, ki na svojo široko paleto izdelkov poskuša staviti s stališča storitev, ki jih lahko zagotavlja svojim strankam. V tem duhu je minilo vseevropsko srečanje s partnerji in novinarji, ki so ga organizirali v Berlinu.

    Objavljeno: 10.10.2005
  • Windows XP Service Pack 3?

    Microsoft je potrdil, da bo operacijski sistem Windows XP dobil tudi tretji komplet popravkov, vendar šele po izidu nove različice okolja z imenom Windows Vista, predvidenem za konec leta 2006. Pri Microsoftu še molčijo o podrobnostih, kaj naj bi paket Service Pack 3 vseboval. Kljub temu se je na spletu pojavil neuradni predogled, ki ga je sestavil Ethan Allen, nekdanji uslužbenec Microsofta in skrbnik spletnega mesta The Hotfix, ki je iz javnih informacij in informacij od svojih kolegov pri Microsoftu zgradil komplet popravkov, ki naj bi bil zelo blizu vsebini bodočega Windows XP SP3. Allen poudarja, da Microsoft popravke redno objavlja, vendar o obstoju le teh javnost ne obvešča povsem redno. Neuradni komplet tako vsebuje spremenjen način prijave v omrežja, ki odpravlja nekatere dosedanje pomanjkljivosti, prav tako pa številne varnostne in druge popravke. Allen sicer popravke spremlja dnevno in informacije objavlja na svojih spletnih straneh.

    Objavljeno: 10.10.2005
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji