Objavljeno: 13.10.2005

Nokia serija E

Nokia je predstavila tri nove telefone iz nove družine E, ki so namenjeni pretežno poslovni rabi. Vsi trije telefoni temeljijo na ogrodju Nokia Series 60 ter novi različici operacijskega sistema Symbian 9.1. Poleg ergonomske in elegantne oblike se lahko pohvalijo z obilico programske opreme, zlasti na področju elektronskega sporočanja in naprednih telefonskih funkcij. Vsi trije telefoni podpirajo sisteme za poslovno elektronsko sporočanje, kot so BlackBerry Connect, GooLink, Nokia Busines Centre, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail in Visto Mobile.

Vsi telefoni imajo vmesnike Wi-Fi in bluetooth, omogočajo pa napredne telefonske funkcije. Med drugim omogočajo pogovore prek IP povezav (VoIP), tehnologijo "Push to talk", stranke z IP PBX centralami Avaya ali Cisco pa lahko računajo na neposredno povezavo v lokalno telefonsko omrežje prek brezžične povezave. Model Nokia E60 je osnovni model v poslovni ponudbi, kljub temu ima vgrajene številne napredne funkcije, kot je na primer kvaliteten zvočnik za prostoročno telefoniranje.

Nokia E61 je podobna ročnim računalnikom in napravam RIM Blackberry, saj ima pod razmerom širokem zaslonu vgrajeno alfanumerično tipkovnico, kar pomeni, da je mišljen pretežno kot pripomoček za delo z elektronsko pošto. Osnovnim programom so dodani še mnogi drugi, kot sta na primer pregledovalnik datotek PDF in upravljavec za datoteke ZIP. Zadnja novost je Nokia E70, ki ima podoben naboru funkcij kot model E61, le da ima drugačno fizično podobo. V osnovi je videti kot običajen telefon, spodnji del pa lahko pri rabi povlečemo ven in s tem razkrijemo skrito alfanumerično tipkovnico. Vsi trije telefoni bodo v prodajo prišli v prvem četrtletju 2006.

Nokia E60.

Nokia E61.

Nokia E70.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji