• Intel zaslužil 64 odstotkov manj

    To je pokazala primerjava prodajnih rezultatov v lanskem in letošnjem prvem trimesečju. Intel je letos zaslužil 1,1 milijarde dolarjev, celotni prihodek v prvem četrtletju pa je znašal 6,7 milijarde dolarjev, kar je bilo 16 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Pri Intelu sicer ocenjujejo, da se je padec prodaje mikroprocesorjev umiril, vendar kljub temu ne odstopajo od načrta o odpustitvi pet tisoč od 87-tisoč glave množice delavcev. Odpuščali bodo predvsem v oddelkih, kjer izdelujejo mikroprocesorje za strežnike. V drugem četrtletju pričakujejo približno 25-odstotni padec prihodka v primerjavi s predhodnim trimesečjem.

    Objavljeno: 19.5.2001
  • Turneja Cisco AVVID tudi v Sloveniji

    S ciljem, da bi parnerje in uporabnike čim bolj seznanili z novimi tehnologijami, so pri družbi Cisco najavili začetek turneje Cisco AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data) Live on Tour. Dva tovornjaka-vlačilca, izdelana in opremljena posebej za Cisco, bosta obiskala 30 držav v Evropi in na Bližnjem Vzhodu, junija pa bodo prišli tudi v Ljubljano. Predstavljene bodo omrežne rešitve, kot so IP telefonija, sistemi za optimizacijo posredovanja vsebin v omrežjih (Content Delivery Networks) in sistemi za distribucijo video tokov prek omrežja IP (IP/TV), upravljanje z videokonferencami ter zagotavljanje kakovosti storitev v omrežjih (QoS).

    Objavljeno: 19.5.2001
  • Microsoft bolj naklonjen FireWire kot USB 2.0

    Pri Microsoftu so se že večkrat odločili dodati podporo za kakšno novo tehnologijo šele po tem, ko se je ta izkazala zelo uspešna drugod, recimo v Appleovih računalnikih. Čeprav je USB zelo uporabna tehnologija za povezovanje računalnika z drugimi napravami, pa je z 12 Mb/s prepočasen za nekatere tipe rabe, predvsem prenos videa. Pri Applu so pred časom podprli tehnologijo IEEE1394, oziroma FireWire, ki omogoča prenose do 400 Mb/s, kar je za video povsem dovolj. Intel sicer že končuje z razvojem standarda USB 2.0, ki bo še hitrejši kot FireWire, vendar pa bodo po besedah vodje Microsoftove strategije za strojno opremo Windows XP stavili na FireWire in ne več USB. FireWire naj bi po nekaterih načrtih v celoti zamenjal USB, saj naj bi tako povezovali razne naprave, od video kamer, do tiskalnikov in celo računalnike med seboj.

    Objavljeno: 19.5.2001
  • Prenovljeni Philipsovi predvajalniki stisnjene glasbe

    Pri nizozemskem Philipsu so obnovili svojo serijo prenosnih predvajalnikov plošč CD z glasbo v zapisu MP3 z imenom eXpanium. Modelu EXP503 so za enkrat povečali zaslon, ki lahko sedaj hkrati prikazuje naslov albuma, izvajalca in podatke o skladbi. Predvajalnik podpira plošče CD, CD-R, CD-RW ter format MP3-CD. Omenjeni model prodajajo za ceno 180 dolarjev. Poleg tega ponujajo še štiri modele, ki so s ceno sto dolarjev tudi cenovno ugodni. Med temi izstopa predvsem eXpanium EXP 401, ki je težak slabih 250 gramov in je manjši od standardne plošče CD, saj predvaja glasbo iz 8 cm plošč CD, ki sprejmejo do tri ure glasbe v zapisih MP3, UDF ali AAC. EXP 401 bo na voljo jeseni.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • Končana specifikacija za prepisovanje zgoščenk "Mt. Reinier"

    Štirje velikani računalniške industrije, Sony, Phillips, Compaq in Microsoft, so se več mesecev dogovarjali o skupnih standardih za pisanje in brisanje podatkov na nosilce CD-RW, ki bodo tako postali osnovna oprema osebnih računalnikov. >>Mt. Reinier<<, kot so specifikacijo poimenovali, predvideva zapisovanje in brisanje podatkov na nosilec CD-RW po sistemu >>povleci in spusti<<, s čimer bi lahko CD-RW povsem nadomestil disketo kot prenosljiv podatkovni nosilec, poleg tega pa za pisanje ne bo več potrebne dodatne programske opreme.Prve enote CD-RW narejene v skladu z standardom Mt. Reinier, bodo na voljo sredi letošnjega leta, vendar pa jih prva izdaja novega sistema Windows XP še ne bo podpirala. Mt. Reinier pa bo najverjetneje takoj podprl Apple v svojem sistemu MacOS X, pripravljen pa je tudi za Linux.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • Širokopasoven xDSL tudi na daljše razdalje

    Majhno ameriško podjetje New Wheel Technology je predstavilo prototip tehnologije imenovane Cu@OCx, ki omogoča hiter prenos podatkov preko telefonskega kabla tudi na trikrat daljših razdaljah kot izdelki, ki so trenutno na voljo. V testu, ki so ga izvedli neodvisni strokovnjaki pri Lucent Technologies, je DSL povezava z uporabo sistema Cu@OCx delovala s polno prepustnostjo 52 Mb/s tudi pri razdalji 2,8 kilometra, kar načeloma omogoča le pri razdaljah med 300 in 1200 metrov.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • IBM investira v pametne strežnike

    IBM namerava za razvoj strežnikov, ki se znajo samodejno popravljati, upravljati in nameščati, v prihodnjih letih vložiti milijarde dolarjev. Po sedanjih načrtih namerava IBM v projekt z delovnim imenom >>Eliza<< vložiti vsaj četrtino denarja namenjenega razvoju novih strežnikov. Tehnologijo razvito iz tega projekta naj bi nato uporabili v vseh družinah strežnikov od xSeries z Intelovo osnovo do največjih sistemov zSeries.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • Linux je prihodnost, pravijo bivši Microsoftovci

    Mnogi ugledni predstavniki računalniške industrije menijo, da bodo odprta koda in Linux igrali v prihodnje vse večjo vlogo. Nekoliko pa preseneča, ko se med temi znajdejo nekdanji vodilni možje družbe Microsoft. Linux vse bolj zagovarja Eric Engstrom, nekoč eden pomembnih členov v družbi Microsoft, kjer je na primer vodil projekt večpredstavnega vmesnika DirectX, vodil pa je tudi glavni Microsoftov spletni servis MSN. Zdaj deluje v novem podjetju z imenom Chromium in zagovarja Linux kot odlično zasnovo za bodoče spletne storitve. Podjetje izdeluje pospeševalnik za strežnike Apache, ki lahko pospešijo prepustnost strežbe za faktor tri, delajo pa tudi na hitrejšem poštnem strežniku. Po mnenju Engstroma ima Linux s hitrostnega zornega kota precej večje možnosti za napredek kot sistemi Windows.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • Boljši zasloni za mobilne telefone

    Trendi, moda in okusi uporabnikov mobilnih telefonov (in podobnih naprav) se spreminjajo z naglico, ki proizvajalcem povzroča obilico težav. Ena od njih so zasloni mobilnikov, ki bodo z uvedbo 3G (3. generacije) mobilnih omrežij morali biti večji, barvni, hkrati pa lažji in energijsko varčni - trend je nakazal že konec leta 1999 NTT DoCoMo, ko je predstavil telefone z enostavnimi barvnimi zasloni, ki so omogočali udobnejšo uporabo njihove storitve I-mode. Nekateri proizvajalci uporabljajo polisilkonske (P-Si) zaslone TFTLCD z manjšo porabo in boljšo ločljivostjo. Druga možnost je uporaba tehnologije OELED (organic electroluminiscence display) LCD, ki ne potrebuje dodatne osvetlitve, omogoča pa dober prikaz barv in gibljive slike. Slednja tehnologija je že uporabljena v nekaterih prototipih, do široke uporabe pa še ni prišla.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • Pri Dellu bodo še odpuščali

    Ameriški proizvajalec računalnikov Dell bo do novembra odpustil novih štiri tisoč delavcev od skupno 38.500 zaposlenih, precej pa jih bodo poslali tudi na neplačane dopuste. Namero o novih odpuščanjih so objavili tri mesece potem, ko je bilo ob delo prvih 1.700 delavcev. Stroški zaradi odpuščanja delavcev in ostalih strukturnih sprememb naj bi znašali od 250 do 350 milijonov dolarjev. Dell sicer pričakuje, da bo v prvem letošnjem četrtletju ustvaril okrog osem milijard dolarjev prihodka in 440 milijonov dolarjev dobička.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • Kako si Lexmark predstavlja tiskanje

    Pri Lexmarku so že davno spoznali, da se napoved pisarne brez papirja še dolgo ne bo uresničila, če se bo sploh. Trenutno stanje kaže ravno nasprotni razvoj: tiska se vedno več, ne manj! Pač pa se dogaja nekaj drugega: tiskanje je vedno bliže končnemu uporabniku natiskane besede in slike. Medtem ko je bilo še v nedavni preteklosti tiskanje pretežno v domeni velikih tiskarn in izdajateljskih hiš, se vse bolj seli h končnemu uporabniku. Čeprav je celotna količina natisnjenega še vedno 20-krat večja od količine, ki se natisne pri končnem uporabniku (60 bilijonov (60 × 1012) proti 3 bilijonom strani leta 2000), pri Lexmarku računajo, da se bo celotno število natisnjenih strani začelo postopno manjšati - predvsem zaradi prodora elektronskih oblik zapisa in prikaza ter zaradi vpliva televizije - pa so prepričani, da se bo število strani, natisnjenih pri končnem uporabniku, povečalo. Predvidevajo, da se bo do leta 2010 celotno število natisnjenih strani zmanjšalo na 55 bilijonov, število strani, natisnjenih pri končnem uporabniku, pa se bo po njihovem povečalo na 8 bilijonov.

    Objavljeno: 18.5.2001
  • Compaq: tri odstotke manjši prihodek

    Ameriško podjetje Compaq je v prvem letošnjem trimesečju ustvarilo 9,2 milijarde dolarjev prihodkov, kar je bilo tri odstotke manj kot v enakem lanskem obdobju. Bistveno večji padec (74 odstotkov) so zabeležili pri dobičku, ki ga je bilo v primerljivem obdobju lani 296, letos pa le 78 milijonov dolarjev. Prodaja v tem obdobju je padla v ZDA za slabih deset odstotkov, v Evropi in na Japonskem pa se je povečala za 17 odstotkov. Kljub temu, da v drugem trimesečju pričakujejo boljše poslovne rezultate, bodo odpustili sedem tisoč delavcev, kar znaša deset odstotkov vseh zaposlenih.

    Objavljeno: 17.5.2001
  • Amazon zmanjšuje izgubo

    Predstavniki največje spletne trgovine, Amazon.com, so zadovoljni s poslovnimi rezultati v letošnjem prvem četrtletju. Prodajo so v primerjavi z lanskim letom povečali za 22 odstotkov, največ na račun zelo dobre prodaje elektronske opreme in nakupov iz drugih držav sveta. Tako so razpolovili četrtletno izgubo z lanskih 99 milijonov dolarjev na 49 milijonov (z 0,35 dolarja na 0,21 dolarja na delnico). To je Amazonovega vrhovnega finančnika Warrena Jasona navedlo na trditev, da bodo do konca leta začeli poslovati z dobičkom. V tem četrtletju je začelo Amazonove usluge uporabljati še 3 milijone Zemljanov, kar je število vseh uporabnikov spletne trgovine potisnilo na 32 milijonov. Vsak od njih je v prvem četrtletju v povprečju kupil za 135 dolarjev blaga.

    Objavljeno: 17.5.2001
  • Sun odpušča in zaposluje

    Pri ameriškem podjetju Sun so ob objavi poslovnih rezultatov v tretjem četrtletju sporočili, da bo število zaposlenih do konca prihodnjega leta približno enako kot sedaj. Na novo bodo zaposlili približno 1700 ljudi v raziskovalnih, razvojnih in storitvenih oddelkih, prav toliko pa jih bo izgubilo delo na drugih področjih. Sicer pa so tretje četrtletje pri Sunu končali z 263 milijoni dolarjev neto zaslužka, kar je 43-odstotni padec v primerjavi z enakim lanskim obdobjem. Strokovnjaki so pričakovali še slabše poslovne rezultate. V tem obdobju so ustvarili dobre štiri milijarde dolarjev prihodkov, kar predstavlja dva odstotka več kot v lanskem tretjem četrtletju.

    Objavljeno: 17.5.2001
  • Črv napadal strežnike, priključene v internet

    Črv z imenom sadmind/IIS je napadel več tisoč spletnih strani, ki uporabljajo Microsoftov program Internet Information Server (IIS), in več kot dvesto strežnikov s Sunovim operacijskim sistemom Solaris. Prizadetih naj bi bilo okrog devet tisoč IP-naslovov. Črv je bil uspešen le na tistih računalnikih in strežnikih, kjer so bili administratorji površni, saj sta tako Sun kot Microsoft na svojih spletnih straneh že zdavnaj objavila, kako odpraviti napako v varnostnih zidovih. Črv je namreč izkoristil dve leti staro varnostno luknjo v Solarisu in sedemmesečno pri IIS-u.

    Objavljeno: 17.5.2001
  • Intel napoveduje "Giga PC"

    Podpredsednik uprave Intela Pat Gelsinger je napovedal, da bodo Intelove in Microsoftove inovacije, skupaj z delom drugih izdelovalcev do konca leta na tržišče prinesle t.i. Giga PC, kjer bodo glavne tehnične značilnosti izražene v enotah s predpono giga. Giga PC naj bi temeljil na gigaherčnih sistemskih vodilih, gigabitnih prenosih podatkov in gigabajtnih velikostih diskov, seveda skupaj z novimi procesorji Pentium 4 in z novim operacijskim sistemom Windows XP. Microsoft in Intel sta se zavezala, da bosta Giga PC spravila na tržišče do božične sezone. Takrat bo na voljo tudi različica Pentiuma 4, ki bo delovala s pomnilnikom SDRAM in ne zgolj z Rambusom.

    Objavljeno: 17.5.2001
  • Symantec predstavil Ghost Enterprise Edition 7.0

    Podjetje Symantec, znano predvsem po programih Norton AntiVirus in System Works je izdalo novo, sedmo različico za delo z diskovnimi slikami Ghost. Nova različica omogoča nadzornikom omrežja upravljanje z računalniki preko omrežja, brez obiskovanja vsakega posameznega sistema. Ghost med drugim omogoča >>selitev<< uporabnika z vsemi dokumenti in nastavitvami iz enega računalnika na drugega, nameščanje programske opreme, opravljanje osnovnih popravkov in ustvarjanje varnostnih kopij kar iz osrednjega računalnika. Nova različica Ghosta je prejela Microsoftov certifikat primernosti za Windows 2000 Professional in Windows 2000 Server, deluje pa tudi na Windows 98 in NT.

    Objavljeno: 17.5.2001
  • HandEra 330 s PalmOSom

    Podjetje HandEra, do nedavnega še TRG Products, eden od manj znanih ponudnikov ročnih računalnikov združljivih s sistemom PalmOS, je predstavilo nov ročni računalnik HandEra 330. Gre za prvi ročni računalnik s sistemom PalmOS, ki ponuja dve razširitveni mesti za pomnilniške kartice CompactFlash in SD (Secure Digital) ter sivinski zaslon z ločljivostjo 240 x 320, kar je precej več od dosedanjih računalnikov s tem operacijskim sistemom (ti imajo ločljivost 160 x 160 pik).

    Objavljeno: 17.5.2001
  • HP-jeve spletne strani in trgovina v slovenščini

    Hewlett-Packard, eno izmed vodilnih računalniških podjetij, ki je že dalj časa prisotno tudi v Sloveniji, je konec aprila predstavilo svoje prenovljene spletne strani, ki so sedaj na voljo tudi v slovenščini. Osnovna stran na www.hp-slovenija.com ponuja osnovne podatke o HP-jevih izdelkih, storitvah in rešitvah, tehnično podporo, povezave do novih gonilnikov in prodajalcev. Na žalost je v slovenščino prevedenih le nekaj osnovnih strani, saj so denimo konfiguracije sistemov in podobne informacije v angleščini. Poleg tega je na nekaterih mestih tudi očitno, da za vsebino strani skrbijo v centru HP Adriatica v Zagrebu, saj je izrazoslovje na nekaterih mestih hrvaško.

    Objavljeno: 17.5.2001
  • Compaq in HP se odpovedujeta 32-procesorskim strežnikom Unisys

    Podjetji Compaq in Hewlett Packard sta nekoliko presenetljivo najavili, da razdirata pogodbo z družbo Unisys za prodajo doslej edinega 32-procesorskega strežnika z oznako ES7000. Compaq se je odločil, da izdelka, ki bi moral nositi ime Proliant ML770 sploh ne bodo začeli prodajati, namesto tega pa se bodo posvetili pospešitvi prodaje svojega obstoječega 8-procesorskega sistema Proliant 8500. Podobno odločitev so sprejeli nekoliko prej tudi pri Hewlett Packardu, medtem ko družba Dell še naprej načrtuje, da bi ES7000 ponudili pod lastnim imenom v drugi polovici letošnjega leta.

    Objavljeno: 16.5.2001
  • Acer TravelMate 210

    Acer je začel s prodajo novega prenosnika namenjenega širšim množicam. Model TravelMate 210 je zasnovan po načelu >>vse v enem<<, kar pomeni, da ima popolno opremo, morda nekoliko na račun dimenzij in teže. Ohišje je podobno dosedanjim modelom, dobilo pa je dodatne ojačitve za trpežnost pri delu na terenu.

    Objavljeno: 16.5.2001
  • Celostna ponudba spletnega gostiteljstva "Spletovanje"

    Spletovanje se imenuje zaokrožena ponudba storitev spletnega gostiteljstva, ki jih ponuja podjetje S-net, znano predvsem po ponudbi dostopa do interneta preko omrežja Boter. Spletovanje (www.spletovanje.com) obsega vse storitve, od prostora na strežniku, do oblikovanja in vzdrževanja strani, bolj zahtevne stranke pa lahko postavijo tudi spletne trgovine. Ponudba je razdeljena v pet paketov, ki stanejo od tisoč do več kot 10 tisoč tolarjev.

    Objavljeno: 16.5.2001
  • IBM-ovi prenovljeni in tišji diski za prenosnike

    IBM je prenovil svojo ponudbo diskov Travelstar za prenosnike, ki jih odlikuje nov sistem za zmanjševanje hrupa. Na tržišče so poslali tri družine Travelstarov, ki se razlikujejo po velikosti in številu vrtljajev. Visoko zmogljivi 48GH imajo nudijo velikost kar tja do 48 GB ob vrtenju 5400 obratov na minuto, medtem ko liniji 30GN in 15GN ponujata zmogljivosti od 6 do 30 GB pri hitrosti vrtenja 4800 obratov na minuto, a sta precej manjša, 15GN pa je po IBM-ovih podatkih najtišji disk na svetu.

    Objavljeno: 16.5.2001
  • Office XP tudi za naročnino

    Microsoft je že na lanskem Comdexu napovedal, da bodo s prihodom nove različice pisarniškega paketa Office XP začeli preizkusno ponujati izdelke tudi kot naročniški paket. Najprej so sicer napovedovali, da bodo preizkus izvedli v ZDA, vendar so se zdaj premislili in tesni poligon preselili v Avstralijo in Novo Zelandijo. Kupci bodo lahko na teh tržiščih kupili paket za nižjo začetno ceno, ki bo pravzaprav letna naročnina. Cena novega paketa Office XP bo tako 186 dolarjev, kar je manj kot polovica priporočene cene licence za neomejeno rabo. Kupci, ki se bodo odločili za naročniški model bodo za omejeni znesek upravičeni do vseh popravkov in tudi nadgradnje paketa, ki bodo sledile. Glede na rezultate tovrstnega modela se bodo nato pri Microsoftu odločili, kdaj bodo podobno storitev ponudili tudi na drugih tržiščih, zlasti v ZDA.

    Objavljeno: 16.5.2001
  • AutoCAD 2002

    Podjetje Autodesk je predstavilo novo različico vodilnega paketa za računalniško podprto načrtovaje AutoCAD. Nova različica z imenom AutoCAD 2002 vsebuje predvsem novosti in izboljšave, ki so jih naredili na podali raziskave med uporabniki sistema, čeprav je nekaj tudi povsem novih rešitev. Med novostmi je precej izboljšana podpora za skupinsko delo, tako znotraj organizacije kot v okviru širših skupnosti načrtovalcev. Načrte je mogoče odslej lažje prenašati iz spleta v lastne projekte s pomočjo tehnologije i-drop, jih objavljati na spletu, pri tem lahko uporabljamo lastne predloge za objavo, ob tem pa zna sistem samodejno poslati elektronska spočilo in spletni naslov drugim članom delovnih skupin.

    Objavljeno: 16.5.2001
  • Slavje ob pet milijontem iMacu

    >>iMac je spremenil pojmovanje osebnega računalnika za pisarniško, šolsko in domačo rabo,<< je bil ob proizvedenem pet milijontem iMacu ponosen direktor Appla Steve Jobs. iMac po dostopni ceni (začetna priporočena cena je 900 dolarjev) ponuja vrsto opravil zanimivih funkcij, od domačega kina do predvajanja glasbe, je bil med prvimi računalniki, ki ima vmesnik USB in hitri vmesnik FireWire, omogoča brezžično vključevanje v svetovni splet, je enostaven za uporabo in tih, saj za hlajenje ne uporablja več ventilatorja, poleg tega pa vpeljal nove oblikovalske standarde, ki jih posnemajo po vsem svetu in ne le v računalniški industriji.

    Objavljeno: 16.5.2001
  • Višje cene nosilcev CD-R?

    Videti je, da se časi izjemno nizkih cen nosilcev CD-R počasi iztekajo. Sodeč po dogajanju med proizvajalci teh nosilcev in poročilih organizacij za tržne raziskave je moč pričakovati, da se bodo cene že poleti občutno dvignile. Nekateri celo napovedujejo, da bi se znali nosilci CD-R podražiti kar za trikrat. Cene nosilcev so v zadnjem času dosegle nivo 10 centov na ploščo, kmalu pa naj bi dosegle nivo 30 do 35 centov na ploščo, kar pa je še vedno manj kot 47 centov na ploščo, kolikor je so nosilci stali lani. Po sedanjih ocenah naj bi se cene zvišale predvsem pri nosilcih CD-R, ne pa pri izbrisljivih različicah CD-RW, ki bodo še naprej stale okoli 70 centov na ploščo.

    Objavljeno: 15.5.2001
  • Spodbudni rezultati za Apple

    Kljub pesimističnim napovedim je Apple v drugem trimesečju ustvaril 40 milijonov dolarjev zaslužka, kar je sicer precej manj kot v enakem obdobju lani (233 milijonov dolarjev). Drugo četrtletje je prineslo Applu skupni prihodek v višini 1,43 milijarde dolarjev ali 26 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Več kot tretjino prometa so ustvarili preko svoje spletne trgovine, pri čemer je bilo 28 odstotkov kupcev, ki so prvič segli po Applovih proizvodih. V prodaji po regijah sta izstopali ZDA in Japonska, Evropa pa je malce nazadovala.

    Objavljeno: 15.5.2001
  • Izšel Elektronski telefonski imenik Slovenije Pomlad 2001

    S 15. aprilom je izšel novi telefonski imenik Pomlad 2001, kot vsako leto le v elektronski obliki na nosilcu CD-ROM. Cena je ostala nespremenjena, 3800 tolarjev za enega uporabnika in 24 tisoč tolarjev za omrežno različico do deset uporabnikov. Nova različica imenika je dopolnjena z novimi podatki, dodani so tudi zemljevidi Ajdovščine, Kamnika, Kočevja in Slovenj Gradca, kljub temu pa vanj še niso vključeni uporabniki GSM omrežja Si.Mobil.

    Objavljeno: 15.5.2001
  • Zniževanje cen računalnikov

    Nižje cene sestavnih delov, manjše povpraševanje in huda konkurenca so glavni razlogi, da veliki proizvajalci napovedujejo skorajšnje znižanje cen osebnih računalnikov. Po nekaterih ocenah naj bi se cene računalnikov znižale od 20 do 40 odstotkov, odvisno od proizvajalca in tržišča. Največje znižanje cen napoveduje Compaq, ki bo v ZDA cene računalnikov za poslovno rabo znižal kar za 31%, sledijo pa mi Hewlett Packard (-28%) ter Dell (-20%).

    Objavljeno: 15.5.2001
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji