• Novellova prihodnost

    Novell je razkril nekatere podrobnosti o svojih bodočih izdelkih, s katerimi nameravajo povrniti staro slavo. Čeprav se je Novell v zadnjem letu močno usmeril v izdelke za Linux in odprto kodo, ob tem ne nameravajo zanemariti svojih tradicionalnih izdelkov, ki pa bodo vsebovali vse več sestavin iz nove smeri razvoja. Novell je tako potrdil, da bo vsaj še štiri leta razvijal svoj paket za elektronsko pošto Groupwise, ki želi postati prva alternativa Microsoftovemu strežniku Exchange. Poleti bo izšla nova različica z delovnim imenom >>Sequoia<<, ki bo prinesla nov uporabniški vmesnik in funkcionalnosti. Jeseni 2006 nato pride na vrsto paket Groupwise >>Aspen<<, ki bo imel nov podatkovni model in bo omogočal precej lažje varnostno arhiviranje podatkov. Razvojni cikel bo leta 2008 zaokrožila različica >>Cedar<<.

    Objavljeno: 14.2.2005
  • Prodaja digitalcev bo rasla

    Združenje CIPA (Camera and Imaging Products Association) je objavilo svojo napoved za prodajo digitalnih fotoaparatov v letu 2005. Prodaja naj bi se v primerjavi s preteklim letom povečala za slabih 21 odstotkov na 72,2 milijona prodanih enot. Rast se v splošnem manjša, saj je bila ta leta 2004 v primerjavi z 2003 kar 37-odstotna. V decembru 2004 se je rast ustavila, izstopali so le digitalni SLR aparati s prodanimi 300.000 primerki.

    Objavljeno: 13.2.2005
  • Google razvija spletne zemljevide

    Google je objavil javno razvojno različico storitve "Google Maps". Storitev omogoča iskanje lokacij po natančnih zemljevidih, poleg tega pa daje tudi napotke za vožnjo in išče lokalna podjetja, hotele, restavracije,... Zemljevide lahko pregledujemo z vlečenjem (brez zamudnega klikanja), povečana območja pa so opremljena z opisi pomembnejših točk. Trenutno je na voljo zemljevid ZDA, Portorika in dela Kanade.

    Objavljeno: 13.2.2005
  • Miniaturni projektor iz Mitsubishija

    Mitsubishi bo začel poleti prodajati najmanjši projektor na svetu, ki je le malo večji od ročnih računalnikov in tehta manj kot 400 gramov. Kljub majhnim dimenzijam pa je projektor sposoben projecirati na razdalji manj kot metra od zaslona sliko z diagonalo čez meter in ločljivostjo 800 x 600 pik. Skrivnost je novem načinu osvetljevanja, saj PocketProjector uporablja LED diode namesto klasičnih žarnic, kar prispeva k manjšim dimenzijam in bistveno manjši porabi energije. Projektor zaradi slednjega lahko celo deluje na akumulator. Sicer pa je osnova delovanja tehnologija DLP, ki zagotavlja realistične barve in kvalitetno sliko. Vsebuje tako VGA priključek kot tudi vhod za video signal. Povrh vsega bo nov projektor eden najcenejših ne glede na velikost, saj bo priporočena cena le 700 dolarjev. Za napajanje prek akumulatorjev bo treba odšteti dodatnih 150 dolarjev.

    Objavljeno: 12.2.2005
  • Acer se vzpenja po lestvici

    Acer je tisti proizvajalec osebni računalnikov, ki še vedno dosega najhitrejšo rast prodaje. V lanskem letu so dosegli rast kar 44% in se povzpeli na peto mesto na svetovnem nivoju. Na prvem mestu je sicer še naprej Dell, ki je prodal 31,4 milijoni računalnikov, sledijo pa HP s 27,76 milijoni in IBM z nekaj več kot 10 milijoni prodanih računalnikov. Proizvajalci so sicer v letu 2004 skupno prodali 191,4 milijonov osebnih računalnikov, kar je 13,4% več kot v letu 2003.

    Objavljeno: 12.2.2005
  • HP s prenosniškimi novostmi

    Hewlett-Packard je prenovil svojo ponudbo prenosnih računalnikov, ki vključuje deset novih prenosnikov in tabličnih računalnikov. Večina je namenjenih poslovnim uporabnikom, saj so nadgradili predvsem prenosnike družine HP Compaq. Podjetje bo v prihodnje sodelovalo tudi z družbama Nokia in Good Technology pri razvoju pametnega telefona. HP, ki je po reorganizaciji podjetja združil oddelka za osebno računalništvo in periferijo, naj bi v prihodnje postal največji proizvajalec prenosnih računalnikov in na tem področju prehitel podjetje Dell, računajo pa tudi na to, da bodo prevzeli del dosedanjih IBMovih kupcev prenosnikov.

    Objavljeno: 11.2.2005
  • Netgear se širi na vzhod

    Podjetje Netgear je v državah srednje in vzhodne Evrope vzpostavil mrežo partnerjev, s katerimi naj bi svoj položaj utrdili tudi v tem delu sveta. V prvem valu so se usmerili na Češko, Madžarsko, Poljsko, Rusijo in Slovenijo, do konca leta pa naj bi svojo dejavnost razširili tudi v drugih državah s tega območja. V Sloveniji bo zastopnik in distributer za njihove izdelke podjetje Domex, ki bo že v začetku ponujal večino izdelkov iz Netgearove ponudbe, med katerimi so predvsem omrežni izdelki za domača omrežja ter majhna in srednja podjetja.

    Objavljeno: 11.2.2005
  • Dell presegel pričakovanja

    Dell je v zadnjem poslovnem četrtletju presegel pričakovanja analitikov, za prihodnost pa so si dali še bolj drzne cilje. Največji proizvajalec računalnikov na svetu je v svojem zadnjem poslovnem četrtletju ustvaril promet 13,5 milijarde dolarjev, kar je 2 milijardi dolarjev več kot v enakem obdobju pred letom dni. Dobiček se je iz 749 milijonov povzpel na 947 milijonov dolarjev. Prodaja se je dvignila na vseh segmentih, od strežnikov, do novih izdelkov s področja zabavne elektronike. Najbolj pa je zrasla prodaja tiskalnikov, kjer dosežena stopnja rasti kar 111%. Po dosedanjih načrtih, da želijo ustvariti do leta 2007 okoli 60 milijard dolarjev letno, kar bodo verjetno dosegli že v letošnjem poslovnem letu, zdaj že govorijo o prometu v rangu 80 milijard dolarjev.

    Objavljeno: 11.2.2005
  • Trojica digitalcev iz Panasonica

    Panasonic nadaljuje s predstavitvami novih digitalnih fotoaparatov, s katerimi si želi utrditi položaj na trgu, predvsem z boljšimi lastnostmi od tekmecev. Po ločljivosti sta najzmogljivejši novost modela Lumix DMC-FZ4 in DMC-FZ5. Nudita ločljivost štiri oziroma pet milijonov pik, predvsem pa se ponašata z zmogljivim objektivom, ki omogoča 12x optični zum. V primerjavi s predhodniki imata novo obliko ohišja, novo sistemsko programsko opremo in večji 1,8-palčni zaslon.

    Objavljeno: 10.2.2005
  • Linux v najzmogljivejših strežnikih družbe HP

    Hewlett-Packard pripravlja podporo za Linux tudi pri svojih najzmogljivejših strežnikih iz družine Supedome. HP je že v začetku leta najavil podporo za Linux v svojih strežnikih Integrity Itanium, ki so razširljivi do 16 procesorjev, zdaj pa načrtujejo podporo tudi za družino Integrity Superdome, ki podpirajo do 64 procesorjev. HP bo podprl na tej platformi distribucije podjetij Red Hat in Novell (SuSE), pričakujejo pa predvsem interes kupcev, ki so doslej podobno kombinacijo iskali pri tekmecih, zlasti družbi IBM.

    Objavljeno: 10.2.2005
  • Microsoft kupuje Sybari

    Microsoft je sporočil, da namerava kupiti znanega proizvajalca protivirusnih rešitev, družbo Sybari. Ta je zasebno podjetje, ki je znano predvsem po svojih protivirusnih rešitvah Antigen za poštne strežnike Exchange Server in Lotus Notes, pa tudi po izdelkih za boj proti nezaželeni pošti (antispam). S tem nakupom, katerega vrednost javno ni znana, želi Microsoft okrepiti svojo ponudbo na področju rešitev za povečanje računalniške varnosti. Za Microsoft je to obenem že drugi nakup proizvajalcev protivirusnih rešitev. Leta 2003 so kupili romunsko podjetje GeCad, vendar izdelkov iz tega naslova še niso objavili. Pred nekaj meseci pa so kupili tudi proizvajalca protivohunskih programov Giant Company, katerega rešitev je že na voljo v razvojni različici tudi za uporabnike.

    Objavljeno: 9.2.2005
  • HTC z najmanjšim PocketPC telefonom

    Tajvanski proizvajalec HTC je naredil ročni računalnik z mobilnim telefonom, ki ni nič večji od pametnih mobilnih telefonov. HTC z delovnim imenom >>Magician<< meri le 10,7 x 5,9 x 1,2 cm in tehta 150 gramov, s čimer je tako velik, kot denimo predvajalnik Apple iPod in celo manjši od nekaterih znanih modelov, kot so Sony Ericsson P900/P910 oziroma Palm Treo. Kljub temu uporablja okolje Windows Mobile 2003 z 2,8-palčnim zaslonom, ki premore ločljivost 240 x 320 pik. Kot telefon podpira tri frekvenčna področja GSM in prenos podatkov prek omrežja GPRS, vgrajen pa je tudi vmesnik bluetooth.

    Objavljeno: 9.2.2005
  • Intelove novosti za 2005

    Intel je na konferenci International Solid State Circuits Conference predstavil svoje načrte za domala vse družine svojih procesorjev. Na konferenci so tako oznanili, da so že izvedli prvo poskusno proizvodnjo procesorjev z dvema jedroma, kar bo poleg 64-bitne podpore glavna novost v letu 2005. Skupno naj bi tako imeli v razvoju kar 10 različnih procesorjev z več kot enim jedrom. Intel trdi, da bo v drugem četrtletju predstavil novo različico procesorjev Pentium 4 Extreme Edition, ki bodo vsebovali dve jedri in s pomočjo tehnologije Hyper-Threading podpirali izvajanje do štirih niti sočasno. Novi procesorji bodo na voljo tudi z novimi sistemskimi nabori Intel 955X (Glenwood) in 945P/945G, ki bodo ponujali zvok z visoko ločljivostjo (HD Audio), vodilo PCI Express in podporo za hitrejše pomnilnike DDR2.

    Objavljeno: 9.2.2005
  • Zamenjava na vrhu Hewlett-Packarda

    Carly Forina, karizmatična direktorica in predsednica družbe Hewlett-Packard, je nepričakovano predložila odstop z obeh funkcij. V vodenju podjetja sta jo že nadomestila Robert Wayman, dosedanji finančni direktor, ki je postal začasni glavni direktor družbe in Patricia Dunn, članica uprave, ki je zasedla mesto predsednika družbe. HP že išče nove kandidate za trajno zamenjavo. Fiorina naj bi odstopila iz položaja zaradi razhajanj pogledov v vodstvu družbe glede strateških usmeritev Hewlett-Packarda.

    Objavljeno: 9.2.2005
  • Predstavitev procesorjev Cell

    IBM, Sony in Toshiba so uradno predstavili podrobnosti arhitekture procesorjev Cell, ki jih nekateri imenujejo tudi >>super računalniki v enem čipu<<. Novi procesorji, ki so sad skupnega razvoja omejenih treh podjetij v zadnjih štirih letih, naj bi imeli zmogljivost, ki je kar okoli desetkrat večja od sodobnih procesorjev za osebne računalnike. Čeprav je doslej znano le to, da bodo procesorji Cell uporabljeni v naslednji generaciji igralnih konzol Sony PlayStation 3, je prav mogoče, da bodo po njih posegli tudi proizvajalci osebnih računalnikov in drugih elektronskih naprav. Zaradi zasnove, ki podpira strojno virtualizacijo, lahko procesorji poganjajo več operacijskih sistemov sočasno, arhitektura pa omogoča tako uporabo več jeder kot tudi visoke delovne takte.

    Objavljeno: 8.2.2005
  • Novi fotoaparati Fujifilm

    Fujifilm je v pripravi na novo prodajno sezono predstavil tri nove modele digitalnih fotoaparatov. Prva novost je model FinePix F10 Zoom, ki je namenjena predvsem tistim, ki delajo zelo dosti fotografij. Vgrajeni akumulator namreč zadostuje za čez 500 posnetkov z ločljivostjo 6,3 milijona pik, koliko omogoča vgrajeno tipalo. Fotoaparat omogoča optični zum 3x, nima kukala, ima pa zelo kvaliteten 2,5-palčni LCD z občutljivostjo ISO 1600. Omogoča zajem video posnetkov z ločljivostjo VGA in 30 sličicami na sekundo, združljiv pa je tudi s standardom PictBridge.

    Objavljeno: 8.2.2005
  • Molekularno računalništvo

    Znanstveniki družbe Hewlett-Packard so uspeli zgraditi delujočo elektronsko napravo velikosti posameznih molekul. Preprosto elektronsko stikalo za izvajanje logičen funkcije NOT meri le nekaj nanometrov in po mnenju analitikov lahko predstavlja temelj za elektronska vezja, ki so nekaj tisočkrat manjša in hitrejša od sedanjih. Molekularna vezja bodo morda nekega dne uporabljena kot zamenjava za današnje tranzistorje, čeprav je po mnenju znanstvenikov do praktične rabe potrebno še vedno ogromno dela.

    Objavljeno: 7.2.2005
  • MioTech Mio269 GPS

    Družba Mio Technology, hčerinsko podjetje tajvanskega proizvajalca Mitac, je predstavilo novo mobilno napravo, ki v sebi združuje večpredstavni predvajalnik in navigacijski sistem. Novi Mio269 je v osnovi navigacijski sistem z vgrajenim diskom velikosti 2,5 GB, ki ima v sebi vgrajen digitalni zemljevid Evrope. Operacijski sistem je Windows CE.Net 4.2, za navigacijo pa sta vgrajena programa MioMap CE 1.0 in Navigon Personal Navigator 4.2. Vgrajen je seveda sprejemnik GPS, akumulator pa zadostuje za okoli 5 ur neprekinjene rabe. Sistem temelji na procesorji Intel PXA s taktom 300 MHz, 64 MB RAM in zaslonom ločljivosti 320 x 240 pik. Poleg navigacije lahko napravo uporabljamo tudi kot večpredstavni predvajalnik, saj lahko predvajamo glasbo MP3.

    Objavljeno: 7.2.2005
  • Sun pospešeno razvija procesorje Rock

    Sun je objavil nove podrobnosti o prihodnjih procesorjih z delovnim imenom Rock, ki bodo zamenjali sedanje izdelke družine Ultrasparc. Čeprav procesorji Rock ne bodo nared do leta 2008, pri Sunu že imajo delujoče prototipe, razvijalcem pa naj bi jih prikazali in ponudili predvidoma že v letošnjem letu. Sun tudi pospešeno pripravlja procesorje Niagara, ki bodo na voljo še pred procesorji Rock, omogočali pa bodo precej višjo zmogljivost od današnje generacije izdelkov. Delujoči prototipi tako premorejo kar osem jeder, ki lahko izvajajo vzporedno kar do 32 procesnih niti, s čimer si obetajo znatno višjo zmogljivost v posameznih strežniških operacijah.

    Objavljeno: 7.2.2005
  • Združenje za holografske diske

    Šest proizvajalcev je ustanovilo združenje, ki bo skrbelo za promocijo novega tipa optičnih diskov s temeljem na holografskem zapisu podatkov. Združenje bo tudi podprlo skupni standard za tako imenovane diske HDV (Holographic Versatile Disc), na katere bo mogoče zapisati čez 1 TB podatkov in dosegati hitrost branja podatkov več kot 1 Gb/s. Med prvo šesterico podpornikov so CMC Magnetics, Fuji, Nippon Paint, Optware, Pulstec in Toagosei. Standard HDV temelji na kolinarnem načinu zapisovanja in branja podatkov, ki so ga razvili že pred časom pri družbi Optware. Pobudniki računajo na to, da bodo s skupnim nastopom pohitrili prihod izdelkov na trg, kar naj bi se zgodilo v prihodnjem letu.

    Objavljeno: 6.2.2005
  • T-Mobile MDA IV

    Mobilni operater T-Mobile je predstavil nov pametni telefon, ki temelji na okolju Windows Mobile, po zasnovi in obliki pa spominja na Nokia Communicatorja. T-Mobile MDA IV ima namreč vgrajeno tipkovnico in zaslon na vrtljivem nosilcu, tako da ga lahko uporabimo kot klasičen telefon ali ročni računalnik, ali pa uporabljamo tipkovnico za uporabo v obliki miniaturnega prenosnika. Vgrajeni zaslon ima ločljivost 640 x 480 pik, procesor XScale pa deluje s taktom 520 MHz. Premore kar dve kameri oziroma fotoaparata, tako da je primerne tudi za videokonferenčne namene. Zmogljiv procesor omogoča, da izdelek deluje tako v omrežjih GSM/GPRS, kot tudi UMTS in WCDMA. Posebnost je tudi posebna krmilna plošča ob zaslonu, s katero lahko krmilimo programe, zlasti igre. Cena za zdaj ni znana.

    Objavljeno: 6.2.2005
  • HP iPaq tudi kot pametni telefon

    Po nekaterih podatkih HP pripravlja novo različico ročnega računalnika z vgrajeno tipkovnico, ki bo vseboval tudi mobilni telefon. Z novim izdelkom, ki bo menda nosil oznako iPaq hx6500, želi Hewlett-Packard tekmovati z uspešnim modelom Palm Treo. Izdelek naj bi vseboval podporo za omrežja GSM/GPRS ter tehnologijo EDGE, prisotna pa bosta tudi vmesnika bluetooh in Wi-Fi. Po nekateri informacijah naj bi eden od modelov povrh vsega vseboval sprejemnik GPS, s čimer bo računalnik pripravljen za uporabo zemljevidov, navigacijskih sistemov in drugih lokacijskih storitev. Po sedanjih informacijah naj bi novinec z okoljem Windows Mobile Smartphone Edition bil nared v drugem četrtletju letošnjega leta.

    Objavljeno: 5.2.2005
  • Samsung Digimax V700

    Samsung želi tudi na področju digitalne fotografije igrati pomembno vlogo na trgu, kar oznanja z novim modelom Digimax V700. Gre za aparat namenjen širšemu krogu potrošnikov, kar nakazuje predvsem zaobljeno in barvno živahno ohišje (na voljo so tri barvne kombinacije). Sicer pa gre za fotoaparat z ločljivostjo 7 milijonov pik in trikratnim optičnim zumom. Samsung seveda stavi tudi na zelo mamljivo ceno, ki naj bi bila v ZDA predvidoma precej nižja od 500 dolarjev.

    Objavljeno: 5.2.2005
  • JVC Everio GZ-MC500

    Japonski JVC je predstavil nov kamkorder iz družine Everio, ki vsebuje tudi zmogljiv digitalni fotoaparat. Video posnetki in slike se shranjujejo na 4 GB velik disk, zato je lahko naprava precej majhna. Vgrajeno pa je tipalo 3CCD, ki zmore med drugim ločljivost pet milijonov pik, uporabniki pa lahko računajo še na 10-kratni optični zum. Od marca bo na voljo v ZDA za ceno 1.500 dolarjev, kasneje pa pride tudi v Evropo. JVC namerava kasneje prikazati še zmogljivejše različice s 8 oziroma 10 GB velikimi diski.

    Objavljeno: 4.2.2005
  • Sun Solaris 10 že na voljo brez plačila

    Sun je držal besedo in objavil brezplačno različico operacijskega sistema Sun Solaris 10. Brezplačna različica je na voljo tako za poslovno kot neprofitno in osebno rabo, vendar Sun obljublja za take uporabnike le morebitne popravke s področja varnosti. Kdor želi dostopati tudi do popravkov raznih napak in hroščev ter imeti dostop do podpore pa si bo moral omisliti enega od podpornih paketov. Ti so na voljo v različicah basic, standard in premium, zanje pa je treba odšteti letno 120, 240 oziroma 360 dolarjev. S to potezo želi Sun predvsem pritegniti uporabnike, ki bi se sicer odločili za Linux.

    Objavljeno: 4.2.2005
  • Symbian OS 9

    Podjetje Symbian je predstavilo novo različico operacijskega sistema za pametne telefone z imenom Symbian OS 9. Nova različica, ki bo nared sredi letošnjega leta, prinaša podporo za podporo digitalnim fotoaparatom visoke ločljivosti (2 milijona pik in več) in močno izboljšano tridimenzionalno grafiko. Poleg tega bo omogočal prenos stereo zvoka na bluetooth slušalke, kar doslej ni bilo možno. Obljubljajo tudi možnost prenosa datotek MP3 neposredno na mobilne naprave brez potrebe po rabi sinhronizacijskih programov. Operacijski sistem podpira procesorje ARM, predvidoma pa naj bi bil vgrajen v številne nove pametne telefone, ki jih letos proizvajalci načrtujejo kar okoli 130. Lastniki podjetja in glavni naročniki operacijskega sistema so Nokia, Sony Ericsson in Motorola.

    Objavljeno: 4.2.2005
  • Alienware z mobilno delovno postajo

    Ameriško podjetje Alienware, znano predvsem po zmogljivih osebnih računalnikih za ljubitelje iger, je predstavilo mobilno delovno postajo MG-12m 7700, ki sodi med najzmogljivejše izdelke te vrste. Gre za prenosnik, ki ima vgrajen 17-palčni zaslon, predvsem pa lastnosti in značilnosti, ki jih srečamo le redkokje. Prenosnik tako temelji na naboru Intel 915, procesorju Pentium 4 530 in vodilu PCI Express. Za grafiko skrbi pospeševalnik NVIDIA GeForce Go 6800 256 MB, ki je uporabniško izmenljiv, načrtujejo pa tudi uporabo še zmogljivejšega procesorja nVidia Quadro FX Go 1400.

    Objavljeno: 3.2.2005
  • Skype tudi za Linux in MacOS

    Podjetje Skype je objavil istoimenski priljubljeni program za internetno telefonijo za operacijske sisteme Linux in MaxOS. S tem uresničujejo načrte, s katerim naj bi storitve internetne telefonije ponudili na različnih platformah. Poleg računalniških programov si tudi močno prizadevajo prepričati proizvajalce mobilnih in stacionarnih telefonov, da bi podporo vgradili v svoje izdelke. Skype ima na novih platformah povsem enako funkcionalnost kot dosedanja različica za Okna, Proizvajalec pa za zdaj podpira distribucije Linuxa SuSE, Gentoo, Debian, Fedora Core, Xandros in Sun JDS.

    Objavljeno: 3.2.2005
  • Microsoft prenovil iskalnik MSN Search

    Microsoft je po dveh letih razvoja povsem prenovil svoj spletni iskalnik, ki je sestavni del spletnih dveri MSN. Nova različica iskalnika temelji na lastnem iskalnem ogrodju, medtem ko je Microsoft MSN doslej slonel na tehnologiji družbe Yahoo. Poleg spremenjenega videza je na voljo precej novosti. Poleg spletnih strani iskalnik omogoča tudi iskanje po enciklopediji MS Encarta in glasbeni podatkovni zbirki MSN Music. MSN Search ima tudi nekatera nova orodja za natančno določitev iskalnik parametrov in rezultatov. Med drugim lahko iskanje omejimo na jezik, domeno ali manjšo geografsko regijo. Iskalnik je na voljo v 25 različnih lokalnih različicah in 10 jezikih. Microsoft si z novostjo obeta povečati delež na področju iskanja podatkov, kjer zaseda trenutno tretje mesto (16,3%) za vodilnima iskalnikom Google (34,7%) in Yahoo (31,9%).

    Objavljeno: 3.2.2005
  • Olympus tudi z ročnimi računalniki

    Podjetje Olympus se po uspehu na področju digitalnih fotoaparatov vse bolj usmerja tudi v ponudbo drugih digitalnih mobilnih naprav. Po prvih predvajalnikih digitalne glasbe je zdaj na vrsto prišel tudi ročni računalnik z oznako R1000. Posebnost je ta, da lahko uporablja dva različna operacijska sistema: Windows CE.Net 4.2 (drugačen uporabniški vmesnik kot PocketPC/Windows Mobile) ali Linux (uporabniški vmesnik Qtopia 1.7). Opremljen je z barvnim zaslonom ločljivosti 240 x 320 pik, 64 MB do 128 MB RAM, in brezžičnimi vmesniki Wi-Fi ter bluetooth. Povrh vsega je Olympus predvidel zelo trdno ohišje, saj pravijo, da brez težav preživi padec z višine okoli enega metra, zato to družino računalnikov imenujejo tudi TDA - Tough Digital Assistant. Računalnik je tudi odporen na vodo in prah, zato je primeren za rabo v težkih okoljih.

    Objavljeno: 2.2.2005
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji