Testi / Avtor - Jure Forstnerič

  • Panasonic Lumix TZ-20

    Panasonicovi modeli Lumix že dlje časa ponujajo presenetljivo veliko glede na ceno. Njihova serija TZ (Traveler Zoom) pa ponuja odlično razmerje med kompaktnostjo, razponom goriščnic in pri zmogljivejših modelih tudi zelo dober ročni nadzor. Model TZ-20 je novi zastavonoša v tej seriji, prevzema pa vlogo modela TZ-10, nad katerim smo bili pred časom kar navdušeni.

    Objavljeno: 24.8.2011 09:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Julij-avgust 2011 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
  • CTL 2Go PC NL2

    CTL je na našem področju razmeroma majhno podjetje, njihov nekoliko neposrečeno imenovan prenosnik 2Go PC NL2 pa je pravi mali posebnež. Gre za netbook, ki navdih črpa iz projekta OLPC (torej One Laptop Per Child), namenjen pa je predvsem najmlajšim. Kot tak je že na pogled povsem drugačen od večine prenosnikov oziroma netbookov. Ohišje je izdatno zaščiteno z debelo gumo in je kot tako silno trpežno. Tudi tipkovnica je odporna proti politju in umazaniji. Zanimiv je ročaj, vgrajen v zadnji rob prenosnika, s katerim ga lahko prenašamo okoli kot majhen kovček.

    Objavljeno: 24.8.2011 08:45 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Julij-avgust 2011 | Teme: nenehni testi, prenosnik
  • Olympus VG-130

    Olympusov VG-130 je večji brat modela VG-110. Na videz gre za podoben aparat, ohišje je majhno in lahko, tipk je razmeroma malo. V notranjosti pa se kljub temu skriva kar nekaj uporabnih izboljšav. Seveda gre za žepni aparat, ki je namenjen manj zahtevnim uporabnikom, ponaša pa se tudi z zelo konkurenčno ceno.

  • Canon EOS 600D

    Canonova vstopna serija digitalnih aparatov SLR je že od prvega aparata, modela EOS 300D, silno priljubljena kot prva stopnica v svet DSLR fotografije. Začetnik zgodbe, omenjeni model 300D, velja za prvi cenovno zares dostopni DSLR. Najnovejši predstavnik serije, model 600D, predstavlja že sedmo generacijo teh aparatov. Že nekaj časa pa to ni več povsem vstopni model v Canonovi liniji, to mesto pripada modelu 1100D, ki ima nekaj funkcij manj in je manj kakovostno sestavljen.

  • Asus EEE VX6 Lamborghini

    Večina računalnikarjev praviloma ne dojema računalniške opreme kot modni dodatek. A po besedah tržnikov je to za marsikaterega nezahtevnega uporabnika kar pomemben dejavnik pri nakupu. Izelovalci z veseljem ustrežejo tudi takim kupcem, povezave z avtomobilskim svetom pa se ponujajo kar same od sebe. Tako smo od Asusa dobili netbook, ki nosi ime enega izmed najbolj znanih in prestižnih italijanskih avtomobilskih izdelovalcev - Lamborghinija.

  • Canon EOS 60D

    Canonova dvoštevilska serija digitalnih zrcalno-refleksnih aparatov, torej modeli EOS 50D, 40D itd., je že leta nadvse priljubljena med zahtevnejšimi ljubiteljskimi fotografi, veliko so jo uporabljali tudi profesionalni uporabniki, marsikdaj kot drugo ohišje. Naslednje poglavje v tej zgodbi pa nekoliko pretrga tradicijo. Novi EOS 60D je naslednik modela 50D le po imenu, v duhu oziroma praksi pa gre za aparat nekoliko nižjega ranga.

  • Nikon Coolpix S5100

    Nikonov novi Coolpix S5100 zelo lepo kaže na napredek, ki so ga v zadnjem letu ali dveh naredili žepni digitalni fotoaparati. Gre za majhen, lično oblikovan izdelek (kot se spodobni za aparat iz serije "style"), ki je na voljo v različnih barvah, ponuja pa presenetljivo veliko po zelo solidni ceni. Ohišje je tanko, a kakovostno, tipke so povsem klasično razporejene in ponujajo dovolj dober občutek.

  • Nikon Coolpix P7000

    Kadarkoli se je v zadnjih nekaj letih govorilo o zmogljivih kompaktnih digitalnih fotoaparatih, je beseda prej ali slej nanesla na Canonovo serijo G. Šlo je za aparate, ki so na splošno veljali za kompaktni, če ne že kar žepni nadomestek za modele DSLR. Modeli G so ponujali dobro kakovost slike, silno robustna ohišja, profesionalne funkcije in odličen dostop do njih. Končno pa se je še kak drug izdelovalec odločil, da želi kos te pogače; tako smo dobili v roke Nikonov odgovor, model P7000.

  • HP Laserjet M1132MFP

    Večopravilni laserski tiskalniki so načeloma domena večjih pisarn, a kar nekaj je tudi takih, ki so namenjeni majhnim, če ne celo domačim pisarnam. Tak je tudi Laserjet M1132MFP, ki v dokaj kompaktnem paketu in po dokaj nizki ceni prinaša poleg laserskega tiskalnika še kopirni stroj ter optični barvni bralnik (ni pa faksa). Naprava je pravokotne, škatlaste oblike, ohišje pa je iz kakovostne črne plastike. Na levi je majhen zaslon stanja in nekaj funkcijskih tipk, tako zaslon kot tipke so na konzoli, ki jo lahko nagnemo navzgor.

  • HP P1606DN

    Hpjev novi tiskalnik, model P1606DN, lepo kaže trend padanja cen oziroma filtriranje zmogljivosti vse nižje na cenovnih lestvicah. Gre za tiskalnik, namenjen manjšim pisarnam ali pa zahtevnejšim domačim uporabnikom, ki vključuje kar nekaj uporabnih dodatkov, ki smo jih večinoma vajeni šele pri dražjih modelih.

Arhiv

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji