Objavljeno: 29.11.2011 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

HP LaserJet Pro CM1415fn

Hpjev LaserJet Pro CM1415fn predstavlja srednji rang barvnih, večopravilnih laserskih naprav. Gre za najbolj vsestranske naprave, ki nadomeščajo še optični bralnik in kopirni stroj, v tem primeru pa tudi faks. Ob tem ponujajo lasersko poceni izpis po solidni ceni.

Žal je najšibkejši člen tokrat preizkušene naprave ravno cena izpisa. Natisnjena črno-bela stran namreč velja 3,8 centa (to je še nekako sprejemljivo), barvna stran pa kar 19,7 centa. S tem je očitno, da naprava meri na nekoliko manj zahtevne uporabnike, ki manj tiskajo, in jim malce več pomeni nizka cena samega tonerja. To potrjuje tudi cena naprave, ki je s 359 evri blizu sredine (pravzaprav malce pod njo) v rangu osnovnih barvnih naprav.

Naprava je kar solidno opremljena. Poleg navadnega vmesnika USB ima tudi omrežni vmesnik, tako da jo lahko priključimo neposredno na usmerjevalnik in tako lažje tiskamo na njej iz različnih računalnikov. Ima tudi samodejni podajalnik, žal pa so tu izpustili enoto za samodejni tisk na obe strani.

Ta je kar kakovosten, ločljivost je klasičnih 600 DPI. Seveda pri tisku grafik ne moremo ravno veliko pričakovati, a je kakovost kljub temu nad povprečjem med primerljivimi laserskimi modeli. Besedilo pa je seveda odlično. Hitrost je nekoliko nizka, že nazivna hitrost je le dvanajst strani pri črno-belem in osem strani pri barvnem tisku. Naše meritve te številke kar potrdijo, prvo stran pa smo (pri delno ogretem tiskalniku) čakali dolgih 22 sekund. Najdlje bomo čakali zahtevnejše dokumente, denimo barvne PDFje.

Novi LaserJet Pro je uravnotežena naprava, ki je solidna izbira le za tiste, ki ne tiskajo večjih količin. Za take potrebe (predvsem pisarniške) bomo morali poseči po dražji napravi, ki ponuja cenejši in hitrejši izpis. Za tiste, ki pa potrebujejo eno napravo, ki omogoča vse v enem, hkrati pa ne nameravajo tiskati prevelikih količin, pa je model CM1415fn solidna izbira.

HP LaserJet Pro CM1415fn

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 6.

Fotokopiranje: 6.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 3.

Vmesniki: USB, omrežni.

Cena: 359 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 3,8 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 19,7 centa.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/retailpartnerji.

Za: Kakovost izpisa.

Proti: Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji