Testi / Avtor - Jure Forstnerič

  • HP P1102 in P1102w

    Hpjevi majhni laserski tiskalniki so že nekaj časa preproste in cenovno ugodne naprave. Taka ostajata tudi modela P1102 in P1102W. Oblikovanje je že nekaj let stalnica, oblika teh tiskalnikov se ni spremenila že kar nekaj let, čeprav so se oznake (in zmogljivosti) menjavale. Še vedno gre za lične majhne škatle, kjer je P1102W črne, P1102 pa bele barve. Sicer gre za popolnoma enak tiskalnik, s tem da ima model s črko 'W' v imenu vgrajen še brezžični omrežni vmesnik, oba pa imata seveda tudi vmesnik USB.

  • Konica Minolta Bizhub 20

    Od Konice Minolte smo tokrat dobili dve napravi s presenetljivo podobnim imenom - Bizhub 20 in Bizhub 20P. Načeloma bi si mislili, da gre za praktično enako napravo, a ni tako. Bizhub 20P je srednje velik klasični črno-beli laserski tiskalnik, naprava brez črke 'P' v imenu pa je večja, gre za večopravilno napravo, ki ima še optični bralnik in faks. Verjamemo pa, da je kljub opazni razliki v videzu in dodatku optičnega bralnika ter faksa tiskalni del praktično enak. Na prvi pogled je videti, kot bi na obstoječo Bizhub 20P preprosto dodali zgornji del, ki ima bralnik in samodejni podajalnik.

  • Konica Minolta Bizhub 20p

    Naprave Bizhub podjetja Konica Minolta so že od nekdaj razmeroma veliki, poslovno naravnani tiskalniki. Poslovno naravnan je tudi novi Bizhub 20p, čeprav je po merah presenetljivo majhen in lahek. Na prvi pogled skoraj bolj spominja na kak malo večji laserski tiskalnik za domačo rabo. Resnico pa še najbolj razkrije največja priporočena zmogljivost tiska na mesec - do 30.000 strani, kar vsekakor ni teritorij domačih naprav. Gre torej za srednje zmogljiv črno-beli laserski tiskalnik, ki meri na manjše pisarne.

  • Kodak Easyshare M531

    Nekoč slavno ameriško podjetje na področju fotografije, Kodak, je danes vsaj pri nas znano le še po kompaktnih žepnih aparatih, katerih največji plus je nizka cena. To velja tudi za novi model Easyshare M531. Gre za naslednika pred nedavnim preizkušenega modela M530, kjer smo morali z lupo pregledati tehnične podatke, da smo sploh našli kakšno razliko.

  • Canon Pixma MG5250

    Večopravilne brizgalne naprave že kar lep čas dobivajo različne funkcije in možnosti - zlasti priljubljene pa so brezžične povezave. Taka je tudi Canonova nova Pixma MG5250. Dodali so ji namreč brezžično omrežno povezavo po standardu 802,11 B/G/N. Tu pa se je tudi ustavilo - gre namreč za dokaj povprečno večopravilno brizgalno napravo, ki ima vgrajen optični bralnik (in tako deluje tudi kot kopirni stroj), nima pa faksa.

  • Olympus FE-4050

    Olympus je pri nas močno navzoč predvsem v nižjem cenovnem segmentu žepnih aparatov. To niti ne preseneča, saj ponuja solidne aparate po dobri ceni, hkrati pa so ti aparati resnično majhni in lahki. Tudi z novim FE-4050 ni nič drugače. Serija 'FE' predstavlja aparate, ki naj bi bili lahki za uporabo. Povedano drugače, tu bomo zaman iskali kake ročne nastavitve ali napredne funkcije, pa tudi ohišja bodo bolj plastična kot pri kakovostnejših aparatih serije Mju. So pa zato cene res silno konkurenčne.

    Objavljeno: 19.10.2010 13:01 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
  • Olympus FE-5050

    Če si ogledamo našo tabelo digitalnih fotoaparatov, vidimo v segmentu žepnih aparatov resno gnečo - v njej pa prevladujejo Olympusovi žepni modeli serij FE in Mju. Novi model FE-5050 k temu doda še en stolpec. A hitro vidimo, da je razlik glede na sestrski model FE-5030 (ki smo ga preizkusili letos marca) silno malo. Oziroma jih skorajda ni. Na hitro bi lahko rekli, da so že tako majhno ohišje še malo pomanjšali, pri tem pa je bilo očitno treba vgraditi malce manj zmogljivo bliskavico. Ta je prej segla po podatkih izdelovalca 5,4 metra (pri širokem kotu), zdaj pa seže do 4,8 metra.

    Objavljeno: 19.10.2010 13:00 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
  • Fujitsu Lifebook TH700

    Fujitsu ima kar nekaj izkušenj s prenosniki, ki so hkrati tudi tablični računalniki. Tako smo v začetku leta preizkusili njihov tovrstni model T5010, zdaj pa smo v naš laboratorij dobili še manjšega (in nekoliko cenejšega) brata, model Lifebook TH700.

  • Dell Inspiron 1564 - CS7QKL1

    Dellova serija prenosnikov Inspiron predstavlja srednji cenovni in zmogljivostni razred. Sam videz kaže določen napredek od najcenejših vstopnih modelov. Pokrov je iz lakirane črne plastike, plastika v notranjosti (torej okoli tipkovnice) pa spominja na brušen aluminij. Se pa pri tem malo poznajo prstni odtisi. Kakovost izdelave je dobra, mere zadovoljive, prenosnik ni pretežak.

  • Dell Vostro 1015 - G1JG8M1

    Dell predstavlja svojega Vostro 1015 kot idealno rešitev za mobilne profesionalce, ki si želijo brezskrbne produktivnosti in povezljivosti. Povedano drugače, gre za povprečen prenosnik brez izstopajočih funkcij in lastnosti, a cenovno ugoden. Oblikovanje je povsem novodobno, s črno lakasto plastiko na pokrovu in okoli zaslona, tudi preostali deli prenosnika so povsem črni. Kakovost izdelave je še kar dobra, vsaj za ta cenovni razred. Prenosnik glede na velikost ni pretežak (tehta 2,45 kilograma).

Arhiv

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji