Objavljeno: 29.11.2011 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Kyocera-Mita FS-C2126MFP+

Nova Kyocerina naprava, FS-C2126MFP+, je na prvi pogled kar velika, saj meri v vse smeri vsaj pol metra, tehta pa 37 kg. Kljub temu smo imeli na preizkusu že tudi večje naprave, tako da ta po sami velikosti spada v nekakšno sredino pisarniških naprav.

Ponuja vse, kar bi od takega tiskalnika potrebovali. Poleg optičnega branja in kopiranja ima vgrajen tudi faks, za povezavo pa bo prišel najbolj prav omrežni priključek (poleg standardnega USB). Na vrhu je samodejni podajalnik, kamor lahko položimo do 50 listov. Te lahko optično prebere s hitrostjo 35 listov na minuto. Vgrajena je tudi enota za samodejno tiskanje na obe strani, kar je za pisarniški model seveda nuja. Spodnji predal sprejme do 250 listov, a lahko to z dodatnimi predali povečamo vse do 1300 listov. Kot se za tak tiskalnik spodobi, ima najvišjo mesečno zmogljivost 65.000 odtisov.

Hitrost izpisa je zelo konsistentna in pohvalno visoka. Nobena meritev posebej ne izstopa, vse pa so pri samem vrhu med temi napravami. Tu velja opozoriti, da preizkušamo večopravilne naprave ločeno od klasičnih laserskih modelov, tam je načeloma nekaj več zares hitrih tiskalnikov (je torej konkurenca resnejša). Nazivna hitrost izpisa je pri tem modelu 26 strani na minuto, tako pri črno-belem kot pri barvnem tisku, po naših meritvah sta ti številki dokaj točni. Tudi prvo stran natisne solidno hitro, v devetih sekundah.

Najboljša lastnost tiskalnika pa je nizka cena izpisa. V mislih imamo tako črno-beli izpis, kjer ena stran velja 1,7 centa, kot barvni izpis, kjer je stran 9,7 evra. Je pa zato sama naprava toliko dražja, saj velja 1558 evrov.

Kyocera-Mita FS-C2126MFP+

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 9.

Cena izpisa: 8.

Vmesniki: USB, omrežni.

Cena: 1558 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 1,7 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 9,7 centa.

Prodaja: Xenon-Forte, www.xenon-forte.si.

Za: Cena izpisa, hitrost izpisa.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji