Kyocera Mita FS-C5250DN in FS-C5150DN

Objavljeno: 29.11.2011 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: November 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Ta mesec sta v naš laboratorij prispeli dve Kyoceri, ki ju na videz praktično nismo mogli ločiti. Le pozorno oko je ugotovilo, da je ena malenkost višja od druge. Model FS-C5250DN ima namreč še enkrat večji podajalnik od cenejšega FS-C5150DN, drugih razlik pa (vsaj navzven) ni. Gre za povsem pisarniški laserski napravi, visoki dobrega pol metra in tako težki (obe tehtata slabih 30 kilogramov), da bosta za premikanje naokoli potrebna dva.

Kot je navada pri takih tiskalnikih, se pri obeh zadaj najde poleg navadnega vmesnika USB še klasični omrežni vmesnik (na to nakazuje tudi črka N v imenu). Potem sta obe opremljeni tudi z enoto za tiskanje na obe strani. To je spet nuja v pisarnah, kjer se tako tiskanje še kako obrestuje pri porabi papirja. Obe napravi pa tiskata tudi v barvah. Pri tem se razlikujeta po ceni izpisa, pri čemer seveda vodi dražji model, a sta oba še kar ugodna. Barvilo je seveda ločeno za vsako barvo, dostop do barvil in menjava pa sta zelo enostavna (tega bodo seveda veseli pisarniški upravitelji). Tudi sicer je delo z napravama in upravljanje zelo enostavno.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki