• Novell Netware 4.2

  Potem ko so pri Novellu jeseni uspešno predstavili novo različico omrežnega operacijskega sistema Netware 5, so zdaj prikazali tudi izpiljeno različico prejšnjega, ki je dobil nova orodja za povezavo z internetom, združljivost z letom 2000 in tesno povezljivost z novejšo različico Netware 5. Osveženi so vsi deli paketa, predvsem pa odjemalci, ki so odslej združljivi s protokoli TCP/IP in nadzorniškim sistemom Z.E.N. Works in novo različico imeniškega sistema NDS. V paketu kupec dobi tudi številne dodatke, kot so Z.E.N. Works Starter Pack, petuporabniška različica zbirke Oracle 8, spletni strežnik Netscape FastTrack Server, pomožni programi Multiprotocol Router (3.2), Perl (5.1) in NetBasic (v6) in drugi. Pri Novellu so k različici 4.2 priložili tudi triuporabniško različico Netware 5 - za tista podjetja, ki še niso prepričana, ali bi naredila korak naprej ali ne. Nova različica Netware 4.2 bo na voljo v začetku 1999 za ceno in v enakih izvedbah kakor dosedanji različici Netware 4.11 in IntranetWare, ki ju nadomešča.

  Objavljeno: 1.2.1999
 • IBM-ov univerzalni imenik

  IBM za letošnjo pomlad pripravlja predstavitev pomembnega izdelka za imeniške sisteme. Tedaj bodo prikazali nov meta imenik, zasnovan na sedanjem izdelku eNetwork Directory, ki bo omogočal povezljivost in izmenjevanje podatkov z drugimi pomembnimi imeniki, med katerimi so Novellov NDS, Microsoftov še ne dokončani Active Directory, imenik LDAP in imenik paketa Lotus Notes. Kmalu po predstavitvi novega imenika, ki trenutno še nima imena, bodo osvežili tudi vse pomembnejše IBM-ove namenske programe, predvsem posredniške (middleware), s čimer želijo zagotoviti boljše povezovanje in sodelovanje med paketi. Med temi so tudi nedavno predstavljeni IBM NT Suite, zbirka podatkov DB2, strežnik WebSphere in nekoliko pozneje Lotusovi izdelki. Novi imeniški sistem bo mogoče upravljati z nadzorniškim paketom Tivoli, zaradi odprtosti sistema pa najbrž tudi z drugimi programi.

  Objavljeno: 1.2.1999
 • Agfa ePhoto CL-30 in podpora za Iomega Click!

  Podjetje Agfa je predstavilo nov majhen digitalni fotoaparat, ki je namenjen rabi doma, kljub temu pa nudi dokaj veliko ločljivost. Digitalni fotoaparat ePhoto CL-30 lahko zajame slike z ločljivostjo 1152 x 864 pik, kot prvi Agfin digitalni izdelek pa podpira kartice CompactFlash in ne SmartMedia, kakor dosedanji modeli iz družine fotoaparatov ePhoto. Poleg fotoaparata bo kupec dobil 4 MB kartico, fotoaparat pa bo opremljen tudi z zaporednim in vmesnikom USB. Zelo zanimiva je cena, saj pri Agfi obljubljajo CL-30 za manj kakor 400 dolarjev. V prodajo bo prišel v prvem četrtletju 1999.

  Objavljeno: 1.2.1999
 • Popravki za Windows 98

  Microsoft je najavil popravek za okolje Windows 98, s katerim naj bi rešili težave, povezane z letom 2000, čeprav so ob predstavitvi trdili, da je nova različica Oken popolnoma združljiva z letom 2000. Popravljena je predvsem napaka, ki povzroči za en ali dva dneva napačen datum, če računalnik ponovno poženemo ravno v trenutku, ko prihaja do menjave datuma. Popravljene so bile tudi datumske težave v Microsoftovem modulu JVM (java virtual machine), kontrolniku Date/Time, napaka v datoteki z datumsko zgodovino telefonskega klicatelja, ukazu XCOPY, protokolu IP in knjižnici MFC, krajevnih nastavitvah in WordPadu. Popravek je na voljo prek storitve Windows Update ali na spodnjem naslovu.

  Objavljeno: 1.2.1999
 • Pametno omrežje

  Ameriška vojaško-raziskovalna agencija DARPA je zbrala skupino strokovnjakov z različnih področij in organizacij, ki bo razvila novo tehnologijo, s katero naj bi učinkoviteje preprečevali zasičenost omrežja. S projektom Active Network naj bi razvili nov sistem podatkovnih paketov, ki bodo sami lahko našli najboljšo pot med izhodiščem in ciljem in pri tem ne bodo odvisni od omrežja ali strojne opreme.

  Objavljeno: 1.2.1999
 • Extensis PhotoGraphics 1.0

  Adobe Photoshop je vodilni program za obdelavo slik, lep del zaslug za uspeh pa si lastijo dodatki za razširitev zmožnosti osnovnega programa. Med tistimi, ki so se dodatkov za Photoshop lotili najresneje, je podjetje Extensis. Tokrat so posegli v novo smer, saj dodatek PhotoGraphics 1.0 prvič v okolje Photoshop prinaša možnost dela z vektorsko grafiko. PhotoGraphicsov nabor risarskih orodij se lahko meri s tistimi v samostojnih risarskih programih (Adobe Illustrator, Corel Draw, Macromedia Freehand ...). Predmetom lahko določamo vrsto in značaj črt, prosojnost in barvne prelive. Poleg tega lahko na predmetih uporabimo precej lastnosti orodij Photoshopa. Med najpomembnejše lastnosti paketa PhotoGraphics sodi delo z besedili, ki jih lahko postavimo na vnaprej določeno pot, določamo lastnosti pisavam in besedilu, jih poljubno povečujemo in spreminjamo. Podobne operacije so bile doslej v Photoshopu zelo težavne. Program bodo prodajali za 150 dolarjev.

  Objavljeno: 1.2.1999
 • Packard Bellov anti-iMac

  NEC pripravlja nov tip kompaktnega namiznega računalnika z številnimi deli in tehnologijami, ki jih sicer najdemo v prenosnih računalnikih. Računalnikovo ohišje bo zelo kompaktno in vanj bo vgrajen tudi 15,1-palčni monitor. Namesto običajnih procesorjev bo uporabljal procesorje Pentium II in druge sestavne dele, namenjene predvsem za rabo v prenosnih računalnikih. Po zasnovi in enostavnosti rabe se načrtovalci zgledujejo pri Appleovem iMacu, ki bo kljub drugačnemu operacijskemu sistemu tudi glavni tekmec novega izdelka. Kljub vsemu pri NEC-u napovedujejo, da bo cena konkurenčna navadnim namiznim računalnikom, ki so opremljeni z zunanjimi zasloni LCD.

  Objavljeno: 20.1.1999
 • HP in PA-RISC

  Medtem ko se Hewlett-Packard pripravlja na prihod novega procesorja Intel IA-64 (Merced), ki ga podjetji razvijata s skupnimi močmi, je nedavno razkril tudi načrte v zvezi z dosedanjimi procesorji PA-RISC in potrdil podporo za to tehnologijo. HP nadaljuje z razvojem PA-RISC-a, ki bo zagotovo zakorakal globoko v naslednje desetletje. Nedavno je podjetje predstavilo procesor PA-8500 s hitrostjo 360 MHz, v naslednjem letu pa naj bi hitrost dosegla 440 MHz. Ta družina naj bi se razvijala do modela s hitrostjo 500 MHz, ki je že v delujoči obliki. Sredi leta 2000 naj bi se mu pridružil novi model PA-8600 s hitrostjo 560 MHz. Znani so tudi cilji za daljše obdobje. Do konca leta 2001 naj bi predstavili PA-8700 s hitrostmi do 720 MHz, leta 2002 pa PA-8800 s hitrostjo 900 MHz. Leta 2003 naj bi nato dosegli mejnik 1 GHz z modelom PA-8900.

  Objavljeno: 20.1.1999
 • Novi tiskalniki QMS

  Podjetje QMS je predstavilo nove laserske tiskalnike, namenjene pretežno za zahtevno rabo v omrežnem okolju. QMS 3260 Print System je zmogljiv omrežni laserski tiskalnik, ki ima vgrajen 150 MHz mikroprocesor in omogoča tisk s hitrostjo 32 strani na minuto, ločljivost tiska pa je 600 x 600 pik na palec.

  Objavljeno: 20.1.1999
 • Brother HL-2400C

  Brother je predstavil nov barvni laserski tiskalnik, model HL-2400C. To je eden prvih namiznih barvnih laserskih tiskalnikov z vrtljivim sistemom barvil, ki zmore natisniti 4 barvne in do 16 črno-belih strani na minuto, za kar skrbi 100 MHz procesor SPARC. Tiskalnik poleg tega uporablja napredno tehnologijo za racionalnejše upravljanje pomnilnika, standardno pa je vgrajen 16 MB RAM, ki ga z običajnimi moduli SIMM lahko razširimo do 112 MB. Ločljivost tiska je 600 x 600 pik na palec, Brotherjeva barvna tehnologija (CAPT) pa skrbi za mehčanje robov in tako omogoča barvno tiskanje pri navidezni ločljivosti 2400 pik na palec. Pri črno-belem tisku dosega ločljivost 1200 x 600 pik na palec. HL-2400C lahko uporabljamo tudi kot omrežni tiskalnik z dodatkom omrežnih vmesnikov. Kaseta za papir sprejme do 250 listov, tiskalnik pa podpira opisne jezike PCL5C, PCL6 (ČB), BR-Script Level 2 (PostScript Level 2), HP-GL, Epson FX-850 in IBM Proprinter XL (ČB). Cena tiskalnika HL-2400C je 690.000 tolarjev.

  Objavljeno: 20.1.1999
 • NEC Ready LT 120

  Podjetje NEC je med prvimi, ki je predstavilo prenosni računalnik zgrajen na temelju Cyrixovega procesorja MediaGX za prenosne računalnike. Računalnik NEC Ready LT 120 poganja procesor MediaGX s hitrostjo 200 MHz, zaradi visoke integracije delov v sam procesor pa so precej prihranili pri stroških, tako da ima prvi prenosnik priporočeno ceno nižjo od 1000 dolarjev. Kupec za ta denar dobi še 32 MB RAM, 2,1 GB velik disk, 128-bitni grafični pospeševalnik in 16-bitno zvočno kartico. Priložena sta tudi disketnik in enota CD-ROM, ki pa ju lahko uporabljamo le kot zunanji enoti, saj so mere računalnika zelo majhne - 27,5 x 17,7 x 3,5 cm, celota pa tehta manj od 1,6 kg. Zaradi majhnosti je manjši tudi 8-palčni zaslon z aktivno matriko. Ready LT 120 bo sprva naprodaj le v ZDA, pozneje pa morda tudi drugod - najbrž pod imenom Packard Bell.

  Objavljeno: 20.1.1999
 • 3,5-palčna MO enota z 1,3 GB

  Fujitsu je kot prvi proizvajalec magnetnooptičnih enot predstavil nov rod 3,5-palčnih izdelkov, ki nudijo zmogljivost 1,3 GB na nosilec. Tako je dosegel kapaciteto, ki so jo še pred letom dni omogočale le 5,25-palčne enote.

  Objavljeno: 20.1.1999
 • Seagate Sidewinder 70

  Sidewinder 70 je nova tračna enota podjetja Seagate, ki omogoča hranjenje s stiskanjem podatkov do 70 GB (35 GB brez stiskanja) podatkov na posamezni kaseti. Nova tračna enota uporablja standard AIT (Advanced Intelligent Tape), ki s tehnologijo TapeAlert nenehno nadzoruje stanje in pravilnost delovanja enote ter uporabljenih nosilcev in o težavah pravočasno obvesti uporabnika.

  Objavljeno: 20.1.1999
 • Sybase PowerBuilder 7.0

  Podjetje Sybase je najavilo novo različico razvojnega paketa PowerBuilder s precej izboljšanim uporabniškim vmesnikom ter učinkovitejšimi orodji za izdelavo porazdeljenih in spletnih programov. Uporabniški vmesnik razvojnega okolja so okrepili z novimi čarovniki, ki močno pohitrijo izdelavo okostja programa pa tudi bolj zapletene naloge, kot je priprava komponent za izvajanje v programskem strežniku. Čarovniki obenem zgradijo seznam opravil, ki jih mora programer postoriti po samodejno ustvarjeni kodi. Nov je tudi pregledovalnik lastnosti predmetov, ki omogoča poenoten pregled nad elementi programa.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Adobe zopet uspešen

  Podjetje Adobe je zadnje poslovno četrtletje zaključilo zelo uspešno in z dobičkom v višini 50,3 milijonov dolarjev presenetilo tržne analitike.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Compaq prvi z vgrajenimi modemi DSL

  Compaq je prvi izmed velikih proizvajalcev osebnih računalnikov, ki v svoje modele vgrajuje modeme s tehnologijo DSL, ki omogoča komunikacijske povezave s protokolom G.Lite in hitrostjo 1,5 Mb/s. Z novo tehnologijo so opremljeni novi modeli družine računalnikov za domačo rabo Presario in sicer modela 5100c in 5600. V prvem primeru za 1600 dolarjev kupec dobi računalnik na osnovi procesorja AMD K6-2 s hitrostjo 400 MHz, 128 MB RAM, 8 GB velik disk, grafično kartico ATI z 8 MB RAM, enoto DVD-ROM 5x ter 17-palčni monitor. Še več ponuja model Presario 5600 s 450 MHz Pentiumom II, 128 MB RAM, 14 GB disk, enoto DVD-ROM 5x, enoto Zip in predvsem 15-palčni monitor LCD Compaq FP-700. Vse skupaj za ceno 2800 dolarjev, kar je ceneje od tekmecev Gateway in Dell. Žal so novi modeli v prodaji samo v severni Ameriki.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Artisoft BizFax

  Podjetje Artisoft, znano predvsem po omrežnem sistemu Lantastic, je predstavilo nov programski paket za omrežno sprejemanje in pošiljanje faksov BizFax, ki je namenjen predvsem manjšim in srednje velikim omrežjem. Paket za strežnik uporablja računalnike z okolji Windows 95/98 ali Windows NT, omogoča pa tudi tesno povezljivost z nekaterimi priljubljenimi pisarniškimi programi, kot so Word, Excel in MS Outlook. Pri drugih programih se namesti kot tiskalniški gonilnik, tako da je združljivost zagotovljena za vse okenske namenske programe. Priložen je tudi samostojni odjemalec za pošiljanje faksov, ki ga lahko uporabljamo tudi kot modul za sprejem, pregled in obdelavo prejetih faksov. Strežniški program omogoča samodejno usmerjanje prejetih faksov s štirimi sistemi določitve prejemnika. Program je na voljo v različicah za 5, 10, 25, 50 in 100 uporabnikov, cene pa se pričnejo pri 300 dolarjih.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • ADSL pred kabelskimi modemi

  Po mnenju družbe Allied Business Intelligence (ABI) bo med širokopasovnimi komunikacijskimi tehnologijami čez pet let največji delež imela tehnologija ADLS: 37 % celotnega komunikacijskega tržišča. S tem naj bi občutno prehiteli kabelske modeme, ki bodo predvidoma druga najbolj razprostranjena tehnologija z okrog 26 % tržišča. Obe tehnologiji se bosta širili predvsem na račun storitev ISDN. Z današnjih 74 % tržišča širokopasovnih komunikacij naj bi v petih letih ISDN padel le na 17 %. Že v kratkem lahko pričakujemo veliko rast tehnologije ADLS, ko bodo proizvajalci na tržišče poslali prve modeme s podporo za protokol G.Lite. Prav ta naj bi omogočil cene, ki bodo nižje od 200 dolarjev za modem.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • 3Com in Epigram za omrežja doma

  Podjetji 3Com in Epigram nameravata sodelovati pri razvoju novega rodu omrežnih izdelkov, ki bodo omogočali vzpostavitev krajevnih omrežij in souporabo oddaljenih naprav ter interneta s hitrostjo 10 Mb/s kar prek obstoječega telefonske infrastrukture (parice) v stanovanjih. 3Com bo poleg tega prevzel manjšinskih delež v Epigramu. Nove izdelke bo prodajal pod imenom HomeConnect, v družini izdelkov pa bodo notranji in zunanji omrežni vmesniki (z vmesnikom USB), koncentratorji, analogni, ISDN, DSL in kabelski modemi in druge naprave. Celota bo združljiva z novim standardom HomePNA 1.0, tako da bodo naprave združljive z izdelki drugih proizvajalcev.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Nova tožba proti Microsoftu

  Microsoft je tarča čedalje večjega števila tožb. Nedavno je tožbo proti podjetju iz Redmonda podalo majhno podjetje Goldtouch Technologies, ki se ukvarja z razvojem ergonomskih naprav za vnos podatkov. Microsoft obtožujejo kraje ideje, rešitev in oblike za ergonomsko miško Intellimouse Pro. Po besedah Marka Goldsteina naj bi tehnologijo predstavili Microsoftu leta 1997, ta pa je zamisel izpolnil in mimo dogovorov naslednje leto predstavil novi izdelek. Zato so podali tožbo, s katero želijo dobiti čez milijardo dolarjev odškodnine. Goldtouch je tudi razvil ergonomsko tipkovnico, za katero sta licenco odkupili podjetji IBM in Lexmark.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Seagate s 17 MB, WD z 20 MB

  Proizvajalci diskov izdelujejo vse večje modele z vmesnikom IDE, namenjene pretežno rabi doma. Potem ko je IBM napovedal modele Deskstar 22 in 25, pri katerih številka v imenu pomeni velikost v GB, so se odzvali tudi tekmeci.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Adobe K2

  Adobe potihem, a pospešeno pripravlja naslednji rod paketa za namizno založništvo, ki nastaja pod delovnim imenom K2. To je sicer naslednik današnjega Pagemakerja, vendar bo po vsej verjetnosti imel novo ime. S tem bodo poudarili, da je paket precej zmogljivejši, saj je cilj načrtovalcev tekmovanje z znanim paketom za zahtevnejše projekte DTP - QuarkXPressom. Po nekaterih vesteh bo tekma neposredna, saj bo program znal brati in pisati projekte, izdelane s QuarkXPressom, posnemati bo znal ukaze in bližnjice tega programa, vendar ne bo znal uporabljati dodatkov QuarkXTensions. To naj bi sprva zagotovili drugi ponudniki.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Poceni tračne enote velikosti 10 GB

  V minulem letu so se diski tako hitro večali, da so jim proizvajalci tračnih enot komaj sledili. Podjetji Aiwa in Sony sedaj prodajata dovolj zmogljive enote za sorazmerno malo denarja, s čimer so primerna tudi za rabo doma. Aiwa Bolt in Sony SuperStation omogočata hranjenje do 10 GB podatkov na eno kaseto, podpirajo pa tudi kasete z manjšo zmogljivostjo. Aiwa Bolt je enota za vgradnjo v računalnik (vmesnik EIDE) in stane 150 dolarjev, Sony SuperStation pa je za 180 dolarjev na voljo v zunanji izvedbi za priključitev na vzporedni vmesnik. 10 GB nosilec ima priporočeno ceno 35 dolarjev, 6,6 GB pa 25 dolarjev.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • 3Com Palm VII

  Podjetje 3Com je predstavilo novo različico ročnega računalnika Palm, ki ima kot glavno novost vgrajen vmesnik za brezžični dostop do interneta.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Novi strežniki Compaq

  Compaq je v začetku januarja predstavil nekoliko prenovljeno družino strežnikov Proliant. Najpomembnejša novost je ta, da bodo že osnovne različice vseh najboljših modelov opremljene s 450 MHz procesorji Pentium II Xeon. Model Proliant 7000 bo imel 1 MB predpomnilnik, drugi pa polovico manjšega. Modela 7000 in 6500 imata vgrajeni dve omrežni kartici s 64-bitnim vodilom PCI, oba pa je mogoče preprosto nadgraditi na gigabitni Ethernet in drugi rod vodila hot-plug PCI. Z novim procesorjem sta na voljo tudi modela Proliant 5500 in 6000. Cene se v ZDA pričnejo pri 7200 dolarjih za model 5500 in se dvigujejo do približno 21.000 dolarjev za model Proliant 7000. Pri Compaqu obljubljajo, da bodo modeli s štirimi procesorji kmalu nadgradljivi na osemprocesorsko tehnologijo. Na spodnjem koncu ponudbe je Compaq zamenjal dosedanji model Proliant 200 z zmogljivejšim Proliantom 400. V ZDA kupec za 1500 dolarjev dobi sistem s procesorjem Pentium II 350, 64 MB velikim pomnilnikom ECC in vgrajenim krmilnikom Ultra2SCSI.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Internetne finančne storitve v Evropi

  Družba za tržne raziskave Forrester Research ocenjuje, da bo do leta 2002 že okrog 10 milijonov evropskih uporabnikov dostopalo do finančnih storitev prek interneta. Sem sodijo borzno trgovanje, druge finančne investicije in pomoč pri davčnih napovedih. Analitiki napovedujejo veliko rast tudi zaradi večanja interesa javnosti po borznem trgovanju. Danes v Evropi le okrog 10, ponekod celo samo 5 % prebivalcev vlaga v delnice, v ZDA pa je v privatni lasti celo 40 % delnic. Poleg tega evropske finančne institucije v internetu ponujajo vse več storitev, ki vzpodbujajo tovrstno uporabo. Danes nudi vsaj osnovne transakcije prek interneta približno 65 % ustanov, ponudba pa se hitro povečuje. Med najbolj uspešnimi so nemške in švicarske banke, sledijo pa jim Švedska, Luxemburg in Španija.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Inprise Application Server

  Podjetje Inprise (nekdanji Borland) je predstavilo nov programski paket, s katerim skušajo med prvimi ponuditi popolno rešitev za izdelavo in uporabo omrežnih namenskih programov v javi. Inprise Application Server je strežnik, ki omogoča povezovanje različnih programskih jezikov, odjemalcev in predmetnih modelov (DCE in COM). Inprise bo sprva strežniku dodajal razvojni paket JBuilder for Application Server (posebna različica JBuilderja) in transakcijski modul VisiBroker Integrated Transaction Service, napovedujejo pa tudi podporo za Borland Delphi in C++Builder. Application Server vsebuje spletni strežnik Sun Java Web Server, vendar je združljiv tudi z drugimi, kot so Netscape, Microsoft in Apache. Programski strežnik je na voljo za okolja Sun Solaris, HP-UX, IBM AIX in Windows NT.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • SCO Tarantella 1.3

  Podjetje SCO je predstavilo novo različico posredniškega paketa Tarantella 1.3, ki omogoča uporabo okenskih, Unix in terminalskih programov na kateremkoli sistemu z javo ali odjemalcem z okoljem Windows. V novi različici so poleg podpore za programe Unix in terminalske programe dodali tudi podporo za najnovejši programski strežnik Windows NT Server 4.0 Terminal Edition, s čimer so zaokrožili podporo za različne strežnike in platforme. Tarantella omogoča tudi dodatno zaščito pri prenosu podatkov s šifriranjem, pri čemer lahko določimo tudi lasten sistem certifikatov in potrjevalcev, ter porazdelitev dostopov na gručo strežnikov, s čimer lahko bolje razporedimo breme. Izboljšan je tudi modul za administracijo in dodelitev programov posameznim ali skupini uporabnikov. Programe namestimo v strežnik enkrat, nato pa jih z vlečenjem dodelimo uporabnikom, kar je precej preprosteje od namestitve v posamezne odjemalce.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Novi laserji Okidata

  Podjetje Okidata je predstavilo nove laserske tiskalnike iz družine izdelkov Okipage. Prva novost je model Okipage 8w, ki sodi med najmanjše laserske tiskalnike v skupini. Tiskalnik meri 32 x 35 x 26 cm, zmore pa tisk z ločljivostjo 600 x 600 pik na palec in hitrost tiska 8 strani na minuto.

  Objavljeno: 13.1.1999
 • Lotus FastSite 2.0

  Po uspešni predstavitvi spletne podpore v pisarniškem paketu SmartSuite Millenium je Lotus predstavil novo različico programa FastSite, ki skrbi za samodejno pretvorbo pisarniških dokumentov v spletne strani. Novi Lotus FastSite 2.0 pozna kar 25 vrst dokumentov, med katerimi so tudi tiste iz pisarniških paketov Microsoft Office, Lotus SmartSuite in Corel WordPerfect Suite. Program omogoča, da uporabniki s tremi preprostimi koraki izberejo, pretvorijo in objavijo dokumente v spletnem strežniku v intranetu ali internetu, pri čemer program poskrbi za izdelavo kazal, navigacijskih gumbov in nekaterih olepševalnih elementov (recimo ozadja). FastSite tudi nadzoruje, kateri dokumenti so se spremenili, in o tem obvesti uporabnika, ki se lahko odloči za potrjevanje objave ali pa program to opravi samodejno. Za razliko od spletne podpore v današnjih pisarniških paketov lahko FastSite hitro obdela množico dokumentov, ne da bi morali pred tem odpirati in pripravljati vsakega posebej. Program je že na voljo, cena pa je 100 dolarjev.

  Objavljeno: 13.1.1999

Monitor na Facebooku

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji