• Huawei z rekordnim letom

    Pred kratkim smo pisali o finančno uspešnem letu, ki ga je zabeležil kitajski proizvajalec pametnih telefonov Xiaomi, sedaj je dober rezultat objavil še tekmec Huawei. V letu 2014 so občutno povečali promet, prvič v zgodovini podjetja celo čez 10 milijard dolarjev. Prodali so 138 milijonov naprav, to je za slabih 8 odstotkov več kot v letu pred tem, od tega je bilo 75 milijonov telefonov – 45 odstotni skok.

    Objavljeno: 28.1.2015 09:00
  • Samsung Galaxy A in Note Edge tudi pri nas

    Pri Samsungu so predstavili nekaj novih naprav, ki bodo v naslednjih tednih na voljo tudi pri nas. Najbolj zanimiva naprava je Note Edge, ta ima zaslon, ki se ukrivi čez rob naprave. Zaslon, ki zaseda bok naprave, je namenjen predvsem opozorilom, denimo prikazu ure ali upravljanju glasnosti predvajane glasbe. Zamisel je sicer zanimiva in dobro izvedena, glavna ovira pa bo bržkone maloprodajna cena, saj telefon velja 860 EUR.

    Objavljeno: 27.1.2015 14:00
  • Novi spletni brskalnik izpod prstov ustanovitelja Opere

    Jon von Tetzchner, so-ustanovitelj spletnega brskalnika Opera (in tudi podjetja enakega imena), je predstavil razvojno različico novega brskalnika, trenutno imenovanega Vivaldi. Jon je sicer podjetje Opera zapustil leta 2011, pravi pa, da ta hip ni brskalnika, ki bi bil namenjen zahtevnim uporabnikom.

    Objavljeno: 27.1.2015 13:00
  • Facebook nedosegljiv zaradi napačnih nastavitev

    Danes zjutraj sta bila tako Facebook kot Instagram za krajši čas nedosegljiva, v prvem trenutku pa je marsikdo pomislil na kak novi kibernetski napad. A predstavnik podjetja je kmalu povedal, da ni šlo za kak napad, temveč za spremembo pri konfiguraciji sistemov. Težavo so inženirji hitro odpravili, tako naj bi bile obe storitvi že povsem operativni.

    Objavljeno: 27.1.2015 10:00
  • ZDA dobile prvo legalno borzo za bitcoine

    V ZDA pričenja delovati prva ameriška borza za bitcoine, ki ima vsa dovoljenja pristojnih inštitucij in je pravno regulirana. Mlado podjetje Coinbase je zbralo 106 milijonov dolarjev kapitala in zagnalo istoimensko borzo, pri kateri jamčijo za varnost, učinkovitost in preglednost.

    Objavljeno: 27.1.2015 05:00
  • Računalniški napad na Malaysia Airlines

    Malezijska letalska družba Malaysia Airlines, ki je pred nedavnim doživela nesrečo oziroma strmoglavljenje letala, je bila sedaj še žrtev hekerskega napada. Za njim naj bi med druigmi stala skupina Lizard Squad, gre za isto skupino, ki je pred kratkim na kolena potisnila omrežja Xbox Live in Playstation Network. Omenjena skupina grozi z objavo ukradenih podatkov, niso pa povedali, za kakšne podatke sploh gre. Po trenutno dosegljivih podatkih naj bi skupina sodelovala s skupino CyberCaliphate.

    Objavljeno: 26.1.2015 13:00
  • Turčija od Facebooka zahteva cenzuro

    V Turčiji je sodišče naložilo spletni strani Facebook, da mora blokirati vse strani, ki žalijo preroka Mohameda. V primeru, da spletišče ne naredi, jim grozi blokada v tej državi. Dogajanje je povezano z napadi na francosko revijo Charlie Hebdo, kjer so ponovno objavili karikature, s tem pa sprožili nekaj novih protestov na bližnjem vzhodu. Kot odgovor je turško sodišče ukazalo novičarskim spletnim stranem, da omenjene karikature oziroma naslovnice ne prikažejo, tamkajšnje oblasti pa so sprožile postopke zoper časopis, ki je objavil nekaj omenjenih strani.

    Objavljeno: 26.1.2015 10:00
  • Na Kitajskem tiskajo hiše

    Kitajsko podjetje WinSun se ukvarja s tiskanjem hiš. Pri početju uporabljajo poseben 3D tiskalnik, ki gradnike med drugim tiska tudi iz industrijskih odpadkov. Skoraj leto dni nazaj so se proslavili s prvim projektom, ko so v štiriindvajsetih urah natisnili deset hiš. Poslanstvo nadaljujejo z demonstracijo zmogljivosti njihove tehnologije. V industrijskem parku Suzhou so postavili ali bolje rečeno natisnili petnadstropno stanovanjsko zgradbo in dobrih tisoč kvadratnih metrov veliko vilo. Stavbi sta natisnjeni skupaj z dekorativnimi elementi tako zunaj kot znotraj. Tovrsten način gradnje naj bi čakala svetla prihodnost, saj se v postopku ustvari med 30 in 60 odstotkov manj odpadkov, več kot za polovico pohitri gradnja, ki stane od 50 do 80 odstotkov manj od klasične. Naslednji korak za podjetje WinSun je izgradnja / tisk (še) večjega objekta, med možnimi cilji najraje omenjajo most ali nebotičnik.

    Objavljeno: 25.1.2015 10:00
  • Izdelovanje Blackberry aplikacij pod prisilo?

    O nevtralnosti interneta smo ta teden že slišali. Precej prahu je dvignila domača kršitev obeh največjih mobilnih operaterjev v državi pod Alpami, ki sta svoje spletne storitve obravnavala drugače od ostalega internetnega prometa, kar ni skladno z Zakonom o elektronskih komunikacijah. Da se ob nevtralnost interneta radi obregnejo tudi drugje, dokazuje pismo, naslovljeno na ameriški kongres. Spisal ga je predsednik uprave podjetja Blackberry, John Chen, v njem pa zahteva razširitev pojma spletne nevtralnosti. Uprava kanadskega podjetja želi, da bi razvijalci, ki pišejo aplikacije za iOS in Android, bili primorani v izdelavo različice programa za druge sisteme, v prvi vrsti za Blackberry OS.

    Objavljeno: 25.1.2015 08:00
  • Trojanski konj najbolj uspešen v Sloveniji

    Pojavil se je nov trojanski konj, ki podatke na disku zakodira in zanje zahteva odkupnino v denarni enoti Bitcoin. Gre za grožnjo z imenom CBT-Locker, ki se širi z elektronsko pošto. Prejeto sporočilo vsebuje nevarno priponko, ki se izdaja za faks sporočilo. Slednje je v resnici škodljiva koda, ki ob kliku nanjo datoteke na računalniku šifrira in nato od uporabnika zahteva odkupnino v denarni enoti Bitcoin. Virus je najbolj razširjen na Poljskem, Češkem in v Mehiki, zadnjih nekaj dni pa je najdejavnejši prav v Sloveniji. Varnostni ukrepi ostajajo enaki kot v primeru sorodnih nadlog (CryptoLocker, TorrentLocker) in virusov nasploh, ne odpirajte sumljive elektronske pošte, priponk neznanih pošiljateljev, imejte varnostne kopije pomembnih podatkov ter posodobite operacijski sistem, protivirusni program, dežurni spletni brskalnik, Javo, Adobe Reader in ostalo programsko opremo.

    Objavljeno: 24.1.2015 01:00
  • Telekom Slovenije in Simobil v prekršku

    Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) je ugotovila, da operaterja Telekom Slovenije in Simobil kršita načelo internetne nevtralnosti. Omenjeni družbi sta z različnim obravnavanjem podatkovnega prometa, ki ga ponujata svojim uporabnikom, kršili Zakon o elektronskih komunikacijah. Sporni sta ponudbi Deezer (Telekom Slovenije) in Hangar Mapa (Simobil), ki ju ponudnika mobilnih storitev nista štela v že zakupljene količine prenosa podatkov. Svoji storitvi sta tako obravnavala na drugačen način kot dostop do drugih spletnih strani, storitev ali aplikacij, kar je v nasprotju z zakonom. Nepravilnosti morata v šestdesetih dneh od prejema odločbe odpraviti, tako da ves spletni promet, ne glede na storitve, v celoti upoštevata v okviru zakupljene količine podatkov. Kaj to pomeni za sorodne storitve (in druge ponudnike), ki jih AKOS ne navaja posebej, kakršna sta na primer Amisova televizija Mobia TV in video na zahtevo HBO, ni znano. Najbrž nič dobrega za končne uporabnike, čeprav se načelo internetne nevtralnosti bori ravno zanje.

    Objavljeno: 23.1.2015 18:00
  • Trpežna Chromebooka

    Acer predstavlja trpežna prenosnika z operacijskim sistemom Chrome OS. Ker imajo Chromebooke posebej radi v šolstvu (pa ne našem), kjer jih učenci hitro zdelajo, bo modeloma C910 in C740 trpežnost prišla še kako prav. Oba prenosnika se ponašata z ojačanim pregibom, zaščito pred padci ter odpornostjo na uporabo (zmerne) sile. Poleg robustnosti ponujata spodobno strojno opremo, ki vključuje Intelov procesor (Broadwell Celeron ali Core i3), 2 / 4 GB pomnilnika RAM ter 15,6 ali 11,6 palčni LCD zaslon. Manjši model C740 bo na voljo s 16 GB SSD, baterijo, ki zdrži devet ur delovanja ter s cenovno postavko v višini 260 ameriških dolarjev. Dvajset ameriških zelencev dražji prenosnik C910 bo podatkovno shrambo podvojil, a bo večji zaslon z višjo ločljivostjo zahteval davek v obliki uro krajše avtonomije. Oba modela bodo začeli prodajati februarja.

    Objavljeno: 23.1.2015 02:00
  • Apple v iskanju priljubljene glasbe

    Apple je potihoma kupil storitev Musicmetric, ki z naprednimi algoritmi ugotavlja, katere pesmi in izvajalci so trenutno najbolj priljubljeni. Pri početju se opira tako na glasbene lestvico kot tudi piratske prenose ter oblikuje rezultate glede na število novih poslušalcev v določenem časovnem obdobju. Nakup podjetja Semetric, ki za storitvijo stoji, je za Apple logična poteza, saj vse od prevzema Beats Music upravlja s parom največjih glasbenih omrežij na svetu, poleg omrežja Beats je tu še njihov domači iTunes. Podatki o priljubljenosti posamezne skladbe na lestvicah, sivih omrežjih, v spletnih recenzijah ter komentarjih na družabnih omrežjih, so tako za podjetje iz Cupertina vredni več od čistega zlata.

    Objavljeno: 23.1.2015 01:00
  • Svetilka, ki polni mobilne naprave

    Raziskovalci podjetja Microsoft so izdelali prototip svetilke, ki brezžično polni prazne mobilne naprave. Tehnologija AutoCharge za delovanje ne potrebuje fizičnega stika s podlago, saj s kamero zazna, kje se naprava nahaja in vanjo samodejno usmeri energetski žarek. Pri izdelavi prototipa so uporabili tipala igričarskega dodatka Kinect. Dioda, ki naprave polni, se lahko pritrdi na strop, v namizno svetilko ali v drugo namensko napravo za brezžično polnjenje. Je pametna, poleg iskanja električnega soka željnih naprav zna žarek tudi prekiniti, če na poti do ciljne naprave naleti na oviro. V prototipnem okolju so ciljne naprave opremljene s sončnimi celicami. Ker telefonov in tablic z njimi ni na pretek, bodo končni izdelek verjetno še spremenili. Če sploh pride kdaj do njega.

    Objavljeno: 22.1.2015 12:00
  • Windows 10 bo zastonj

    Microsoft je na včerajšnji novinarski konferenci napovedal Windows 10, ki bo izšel še letos. Glavni novosti sta bili dve: brezplačna nadgradnja na Windows 10 in futuristična hologramska očala.

    Objavljeno: 22.1.2015 08:00
  • Facebook proti nadležnim objavam

    Najbolj nadležna stvar pri uporabi družabnega omrežja Facebook so nadležne objave prijateljev, ki vabijo k branju neverjetne novice ali k ogledu še bolj fantastičnega video posnetka. Prijatelji največkrat niso krivi, saj digitalno zlo delijo in všečkajo povsem nevede. Ali pa ugotovijo, da gre za prevaro in svojo objavo nemudoma izbrišejo. Žal je največkrat že prepozno, saj se nadloga širi hitreje kot ogenj. Vzdrževalci družabnega omrežja Facebook naše tegobe razumejo, zato so dodali mehanizem, ki bo dotične prevare v prihodnje vsaj onemogočal, če že ne preprečil. Možnosti brisanja objave so dodali opcijo označevanja goljufij. V primeru da posamezen vnos na družabnem omrežju prejme več tovrstnih pohval, bo za vedno odstranjen s Facebooka.

    Objavljeno: 22.1.2015 05:00
  • Ko lovec postane plen

    Skupina nepridipravov z imenom Lizard Squad, ki je igričarjem z božičnim napadom na servise Xbox in Playstation dodobra pokvarila praznike, se je znašla pred roko pravice. Neznanci so vdrli na njihove strežnike in pokradli podatke o strankah. Skupina, ki je od božičnega napada ponujala svoje storitve z orodjem LizardStresser, je za krajo kriva praktično sama. Potem, ko so javno zasmehovali Microsoft in Sony, češ, kako slabo so bili podatki igričarjev zaščiteni, so sami shranjevali informacije o strankah v navadni besedilni datoteki, do katere so se sedaj dokopali nasprotniki skupine. Kdo je ukradel 14.000 uporabniških imen in gesel, ni znano, vemo pa, da so stranke skupine Lizard Squad najraje napadale strežnike, ki poganjajo igro Minecraft in za orodje skupno plačale zajetnih 11.000 ameriških dolarjev. Fantje iz skupine Lizard Squad se zaslužka niso veselili dolgo, saj jih je poleg sramote doletela tudi kazenska ovadba.

    Objavljeno: 22.1.2015 01:00
  • Google bi investiral v vesolje

    The Wall Street Journal poroča, da se Google dogovarja za zajetno naložbo v podjetje SpaceX. Čeprav se podjetje razvpitega Elona Muska, moža, ki stoji za revolucijo električnih avtomobilov z imenom Tesla, ukvarja prvenstveno z raketami, pa je pritegnilo pozornost spletnega velikana z nedavno objavo načrtov o izgradnji satelitskega omrežja, ki bi zagotovilo dostop do interneta doslej nepokritim področjem zemeljske oble. V projekt, ki bo po grobi oceni stal 10 milijard ameriških dolarjev, bi Google vložil milijardo lastnih zelencev. Čeprav uradna razlaga pravi, da pri spletnem velikanu želijo obogatiti življenja dvema tretjinama svetovnega življa, ki dostopa do interneta še nima, vemo, da so v ozadju vse prej kot človekoljubni razlogi. Več ljudi z internetom, bržčas pomeni (precej) več denarja za Google.

    Objavljeno: 21.1.2015 02:00
  • Ubuntu za povezane naprave

    Podjetje, ki stoji za najbolj priljubljeno različico operacijskega sistema Linux ta hip, Ubuntu, bo prihodnji mesec predstavilo prvi lastni pametni telefon. Še prej so splavili verzijo sistema za Internet stvari (Internet of Things - IoT). Snappy Ubuntu Core je distribucija operacijskega sistema, ki bo prvenstveno namenjen robotom, dronom in odprtim vozliščem drugih povezanih stvari. Med prvimi proizvajalci strojne opreme, ki že delajo na izdelkih z operacijskim sistemom Snappy Ubuntu, sta Open Source Robotics Foundation in Erle Robotics. Novi Ubuntu bo uporaben v številnih scenarijih, kar dokazuje podjetje Ninja Blocks, ki bo distribucijo uporabilo pri izgradnji pametnega doma in povezanih naprav. Proizvajalcev, ki bodo delali povezane izdelke s pomočjo priljubljene Linux distribucije, bo iz dneva v dan več, saj je beta različica sistema Snappy Ubuntu Core od danes na voljo vsem.

    Objavljeno: 21.1.2015 01:00
  • Pirati korak pred filmsko industrijo

    Začetek leta je čas, ko so objavljene nominacije za filmsko nagrado Oscar. Članom akademije, ki skrbi za podeljevanje prestižne lovorike, so poslani nosilci zvoka in slike, na katerih se nahajajo vsi predlagani filmi. Ker dotične pošiljke vse prevečkrat romajo v piratske roke, so jih filmski veljaki pričeli označevati. S pomočjo "vodnih žigov" so tako leta 2009 ulovili in za leto dni zaprli Američana, ki je piratski skupnosti posredoval film X-men: Origins. Takisto ulovljen je bil nečastni član akademije, ki je leta 2011 na enak način odtujil film King’s Speech. Poplava novih filmov na sivih omrežjih vseeno ni zaustavljena. Pirati so se prilagodili in pridno odstranjujejo v filme vstavljeno zaščito, tako da so priculjane kopije nesledljive. S početjem se radi javno pohvalijo, kot je to storila skupina CM8, ki je nedavno splavila zadnji del filma Hobbit. Kljub hudemu pregonu, ki je spletišče The Pirate Bay pred kratkim stalo glave, piratstvo živi naprej.

    Objavljeno: 20.1.2015 16:00
  • Applova tablica s pisalom?

    Čeprav je pokojni Steve Jobs med drugim znan tudi po izjavi, da je pisalo pri uporabi mobilne tehnologije povsem neuporabno, je videti, da bo Apple brez njega vseeno izdelal tablico s pisalom. Analitik Ming-chi Kuo, ki se je v preteklosti že izkazal z vrsto uspešnih napovedi, je prepričan, da nas letos čaka iPad Pro, ki bo poleg večjega zaslona (najverjetneje 12,9 palcev) imel tudi pisalo. Do trditve je prišel s pregledom patentov, ki so jih pridobili ali vložili vidci iz Cupertina. Pisalo osnovnemu modelu večje Applove tablice ne bo priloženo. Tehnično gledano bo jabolčni svinčnik preprost, a bo nanj moč obesiti dodatna tipala, ki bodo omogočala naprednejše zmožnosti. Kuo predvideva povezanost s kablom Lightning, ker bi brezžičnost in vgrajena antena prinesla več težav kot koristi. Ker je priznani analitik v preteklosti že pravilno uganil spremembe na tablicah iPad Air 2 in iPad mini, tokratne napovedi vzbujajo nemalo zanimanja.

    Objavljeno: 20.1.2015 05:00
  • Najvrednejši startup predstavlja super telefona

    Kitajski Xiaomi, najvrednejše startup podjetje na svetu, je predstavil dva super telefona, ki ne skrivata svojih ambicij, da želita preseči eno trenutno najbolj želenih pametnih naprav na svetu, Applov iPhone 6 Plus. Lažji (161 g) in tanjši (6,95 mm) Mi Note za razliko od jabolčnega prvaka zlahka gosti dve kartici SIM hkrati, ima Gorilje steklo na obeh straneh telefona, optično stabilizacijo slike tudi na prednji 13 MP kameri in ter zadnjo lečo poravnano z ohišjem. Tristo sedemdeset dolarjev vreden telefon s 5,7 palčnim zaslonom poganja Qualcommov Snapdragon 801 (2,5 GHz), ima 3 GB pomnilnika RAM ter 16 GB podatkovne shrambe. Prestižnejše specifikacije prinaša dražji (530 USD) model Mi Note Pro. V njem bo z osmimi jedri tiktakal 64-bitni Snapdragon 810, imel bo dodaten gigabajt pomnilnika, 64 GB podatkovne shrambe ter ostrejšo ločljivost Quad HD (2560 × 1440). Oba telefona bosta sprva na voljo na Kitajskem.

    Objavljeno: 19.1.2015 05:00
  • Popravi ali pa te zašpecamo!

    Google nadaljuje s svojim projektom Projet Zero, s katerim se trudijo najti varnostne luknje v programskih paketih in o njih obveščati avtorje. V zadnjem času so na tapeti predvsem Microsoftovi programi, kjer so »guglovci« našli že nekaj napak, o njih obvesili Microsoft , ta pa – napak ni (pravočasno) popravil. Project Zero je namreč obveščanim zadal 90 dni časa, da luknje odpravijo, Microsoft pa tega ni storil, zato so napake sedaj javno objavljene. Microsoft je besen, Google pa se ne da. Pred dvema dnevoma so tako javno objavili napako v funkciji CryptProtectMemory za šifiranje pomnilnika. Microsoft se brani, da nekatere napake ni tako enostavno odpraviti, saj »popravilo« za sabo potegne mnogo združljivostnih težav.

    Objavljeno: 18.1.2015 11:00
  • Prihajajoči Samsung Galaxy S6 bo imel zaslon QHD

    Samsung naj bi novo generacijo svojega najzmogljivejšega telefona, model Galaxy S6, predstavil predvidoma na sejmu Mobile World Congress v prvem tednu marca. V spletu pa se že pojavlja vse več govoric o tem, česa vse bo telefon zmožen oziroma kakšno bo imel strojno opremo. Ena izmed podrobnosti, ki je ugledala luč dneva, je ločljivost zaslona – imel bo namreč zaslon QHD, torej 2560 × 1440 pik, uporabljal bo tehnologijo Super AMOLED, po diagonali bo meril 5,2 palca. Dosedanji model S5 ima ločljivost 1920 × 1080 pri 5,1 palcih. Telefon bi naj obstajal v dveh različicah, večina modelov bo imela 32-bitni procesor Snapdragon, na voljo bo tudi 64-bitna različica s procesorjem Exynos 7420. O tem, katera različica bo na voljo tudi pri nas (oziroma v Evropi), se še nič ne ve, pričakujemo, da bo v naslednjih mesecih prišlo še kaj več podatkov o novem telefonu.

    Objavljeno: 16.1.2015 13:00
  • Jaz sem Ara in imam presenečenje

    Google je predstavil pametni telefon, ki omogoča popolno prilagoditev. Project Ara je kodno ime za razvoj telefona z imenom Spiral 2, ki v svet mobilne telefonije prinaša modularnost, ki bi mu jo zavidali tudi namizni računalniki.

    Objavljeno: 16.1.2015 05:00
  • Samsung se (zares) zanima za Blackberry

    Reuters poroča, da je iz zaupnih virov in dokumentov, ki so jih videli njihovi novinarji, jasno, da je Samsung pred kratkim podjetju Blackberry ponudil okoli 7 milijard dolarjev za njihov odkup. Obe podjetji to seveda zanikata, so se pa Blackberrjeve delnice po tej novici vseeno začasno dvignile za kar 30%.

    Objavljeno: 15.1.2015 13:00
  • Ryanair s filmi prek Wifi

    Ryanair bo na svojih letalih poleti začel preizkušati servis, ki bo potnikom omogočal ogled filmov in TV serij na svojih telefonih in tablicah. Filmi bodo prenašani prek brezžičnega omrežja Wifi, najverjetneje prek posebnih aplikacij za Android in iOS. Glede na to, da je Ryanair znan po dodatnem zaračunavanju prav vsega, je nenavadno, da trenutno kaže, da bi lahko bila storitev zastonj, oz. financirana z dodanimi oglasi.

    Objavljeno: 15.1.2015 12:00
  • Samsung vztraja – s Tizenom

    Pred pol leta smo poročali, da je Samsung predstavil svoj prvi telefon z operacijskim sistemom Tizen, s katerim je nadomestil svoj BadaOS. Telefon se je imenoval enostavno le Z, na prodaj pa naj bi bil v Rusiji. Izkazalo se je, da nato ni bil, projekt so pospravili v predal. Tokrat so počakali, da se je prodaja res začela in predstavili – Z1. Z1 (da, obstaja tudi Sony Xperia Z1) je telefon, ki ga poganja Tizen in je naprodaj v Indiji, in sicer za borih 78 EUR (92 dolarjev). Za ta denar uporabnik dobi zaslon ločljivosti 480 × 800 pik, procesor z dvema jedroma Cortex A7 (1,2 GHz), 768 MB pomnilnika in možnostjo vgradnje dveh kartic SIM. Telefon za najmanj zahtevne torej, kjer tekmuje tudi Google s svojo iniciativo Google One, pa tudi Mozilla.

    Objavljeno: 15.1.2015 12:00
  • Nov korak v sagi ISDN/ADSL

    Prejšnji teden je Telekom objavil novico, da je Upravno sodišče potrdilo odločbo Agencije za varstvo konkurence iz leta 2013, ki je ugotavljala, da je Telekom Slovenije, d.d., v časovnem obdobju od 1.12.2002 do 5.9.2005 zlorabljal prevladujoči položaj na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom prek bakrenega omrežja. Agencija (takrat še Urad) je postopek sicer uvedla že leta 2004 in prvič odločila o zlorabi leta 2008, vendar je Upravno sodišče  leta 2009 takratno odločbo odpravilo. Tudi drugič je AVK odločila podobno, vendar je bil tokrat ugotovljeni čas trajanja zlorabe krajši za skoraj dve leti.

    Objavljeno: 14.1.2015 11:00
  • Podpora za Windows 7 se izteka

    Čeprav imamo včasih občutek, da je Windows 7 šele dobro izšel in nadomestil slavne XP-je, se je osnovna podpora za pet let star operacijski sistem pravkar iztekla. Microsoft ne bo več brezplačno popravljal napak v sistemu, skrbeli bodo le še za varnostne popravke, ki bodo na voljo nadaljnjih pet let.

    Objavljeno: 14.1.2015 05:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji