• Evropa razmišlja o omrežju 5G

    Evropska komisija namerava v naslednjih letih investirati 50 milijonov evrov v raziskave brezžičnih omrežnih komunikacij, ki bodo pripeljale do omrežja 5G nekje do leta 2020. Po sedanjih ocenah naj bi se obseg mobilnih podatkovnih komunikacij povečal kar 33-krat v primerjavi s prometom, ki smo ga zabeležili ve letu 2010.

    Objavljeno: 3.3.2013 19:00
  • Evernote preklical vsa gesla

    Vsled vdora v sistem so pri priljubljeni oblačni storitvi Evernote preklicali gesla vseh uporabnikov. Digitalna beležnica, ki hrani vrste zapiskov, med katerimi se običajno znajdejo tudi občutljivejše stvari, kot so številke bančnih kartic, je postala žrtev spletnih nepridipravov. V uradni izjavi so pri podjetju zapisali, da je šlo za organiziran napad na zaščitene dele sistema. Takoj, ko so napad zaznali, so preklicali vsa gesla. Zlikovci do hranjene vsebine naj ne bi imeli dostopa, prav tako jim je bila skrita baza naprednejših uporabnikov, ki storitve plačujejo. Da bi zaščitili več kot petdeset milijonov uporabnikov, so s preklicem gesel začasno zaklenili vrata. Preklicano, staro geslo velja zgolj za ponastavitev, ki jo oblačna storitev od vsakega posameznika ob prvi naslednji prijavi poslej zahteva.

    Objavljeno: 3.3.2013
  • Prodaja glasbe zopet raste

    Prvič po letu 1999, ko se je pojavil Napster in z njim spletna revolucija, na katero se odtlej izgovarjajo vsi, ki jim posel ugaša, je prodaja glasbe narasla. Resda zgolj za 0,3 odstotka, a gre vseeno za prelomni dogodek. Poceni dostop do legalne glasbe je morda dokončno ustavil padec. Če se bo rast nadaljevala, bo potrdila tezo o digitalni prodaji kot rešiteljici. V prvi vrsti se lahko po prsih trka Apple, ki si je s širitvijo trgovine iTunes na tuje trge, v njej kupujemo tudi Slovenci, odrezal največji kos digitalne pogače, kar sedemdeset odstotkov. Med glasbeniki, ki so najbolj zaslužni za pozitiven trend, prednjači britanska pevka Adele.

    Objavljeno: 3.3.2013
  • Najboljša mobilna naprava je …

    Ob zaključku sejma MWC v Barceloni so podelili vrsto nagrad. Čeprav nekaterih pričakovanih naprav proizvajalci do sejma ali na njem še niso obelodanili (npr. Galaxy S IV), je imelo 72.000 obiskovalcev iz 200 različnih držav kaj videti. Več kot 1700 razstavljavcev je predstavilo svoje najboljše in najnovejše mobilne naprave ter dodatke zanje. Mednje so podelili vrsto nagrad. Omenimo le naslov najboljše tablice, ta je šel v roke podjetja Sony, ki je s tablico Xperia Tablet Z premagalo Samsungovo Galaxy Note 8.0, ter imenovanje najboljše mobilne naprave ta hip, ki ga je prepričljivo osvojil tajvanski HTC s telefonom One. Več o težko pričakovanem telefonu, ki ga 15. marca v roke dobimo tudi sami, v priloženi povezavi.

    Objavljeno: 2.3.2013
  • Tablica Wacom

    Bilo je zgolj vprašanje časa. Podjetje Wacom, ki slavo žanje z vrhunskimi vnosnimi napravami za fotografe in grafične oblikovalce, v mobilnih vodah ni brez izkušenj. Za več proizvajalcev telefonov in tablic so naredili pisala, ki znajo na zaslonski površini razpoznati intenzivnost dotika z njimi. Kljub željam ljubiteljev njihovih izdelkov doslej niso kazali teženj po lastni mobilni napravi. Do danes. Na družabnem omrežju Facebook so potrdili, da pridno delajo na tablici, ki bo nared že letos poleti. Imela bo zaslon visoke ločljivosti ter profesionalno pisalo z zaznavo pritiska. O uporabljenem operacijskem sistemu ali morebitni povezavi z namiznim računalnikom so za zdaj tiho.

    Objavljeno: 2.3.2013
  • Padfone in Fonepad

    Sejem mobilne industrije v Barceloni je končan. Čeprav letos na njem ni bilo v nebo vpijočih novosti, vam še vedno nismo uspeli predočiti vsega. Več o obisku MWCja v reviji, do takrat pa tale Asusov dvojček. Tajvanci so predstavili tretjo iteracijo telefona, ki se po želji spremeni v tablico. Padfone Infinity je telefon s pet palčnim 1080p zaslonom, štirijedrnim 1,7 GHz procesorjem Snapdragon 600, 2 GB RAMa, 13 MP kamero (prednja ima 2 MP), baterijo velikosti 2400 mAh, do 64 GB prostora za hrambo podatkov ter operacijskim sistemom Android 4.2 Jelly Bean. Telefonu je priložena priklopna postaja v obliki tablice, ki naštete karakteristike še poveča. Vse za tisočaka ameriških zelencev.

    Objavljeno: 2.3.2013
  • Samsung še nad Blackberry

    Vodilni proizvajalec telefonov na svetu oblega še zadnjo mobilno trdnjavo. Kljub nesporni prevladi Samsunga v domačem okolju se poslovneži še vedno raje odločajo za iPhone ali Blackberry, zato Korejci pripravljajo ofenzivo. Naskok načrtujejo z zmožnostjo Knox. Gre za programsko opremo, ki telefonu doda ločeno okolje z lastnimi aplikacijami, prostorom za podatke ter nastavitvami. Službeno okolje je lahko pod popolnim nadzorom vzdrževalcev sistema v podjetju, medtem ko do domačih nastavitev tuji prsti nimajo dostopa. Prehod iz domačega v službeno okolje je hiter, brez zakasnitve ali čakanja na zagon. Sprememba je dostopna s pomočjo gumba na začetnem zaslonu. Samsung Knox bo bojda moč najti že v telefonu Galaxy S IV, ki ga bo Samsung predstavil 14. marca.

    Objavljeno: 1.3.2013
  • Vohunski program MiniDuke tudi v Sloveniji

    Skupina strokovnjakov iz Kaspersky Laba je odkrila novo zlonamerno programsko opremo MiniDuke, ki je okužila 59 edinstvenih žrtev v 23 državah, med katerimi se je znašla tudi Slovenija. Nepridipravi so izbranim tarčam, med katerimi prevladujejo vladni organi in raziskovalne institucije, poslali prilagojeni dokument v obliki PDF, ki je v ozadju vseboval 20 kB kode, spisane v zbirnem jeziku. Ko je zaradi vsebine z osebno noto prejemnik dokument brez pomislekov odprl, je koda izkoristila ranljivost v bralniku Adobe Reader (različice 9 ali več) in se s pomočjo luknje, ki omogoča izvajanje programskih direktiv izven meja aplikacije podjetja Adobe, namestila v sistem. Ko se je koda zagnala, je namestila majhnega odjemalca za Twitter, ki je prek predhodno nastavljenih računov prejel šifrirane ukaze in naslove za dostop do krmilno nadzornih strežnikov. Od črva so povečini zahtevali pošiljanje zbranih informacij na naslove nepridipravov, šlo naj bi za pridobivanje geopolitične inteligence pomembnih ciljnih tarč. Strežniki zlikovcev so v Turčiji in Panami, poreklo spletnih vohunov ni znano.

    Objavljeno: 28.2.2013
  • Piratstvo seriji Game of Thrones ne škodi

    Game of Thrones je trenutno najbolj piratizirana televizijska serija na svetu. Posamezno epizodo si s spleta brezplačno prenese več kot štiri milijone gledalcev. Delno je za situacijo kriva televizijska hiša HBO, ki serije ne spusti na druge kanale, za povrh pa jo v nekaterih delih sveta predvaja z zakasnitvijo. Gorečim privržencem Prestolov tako ne preostane drugega kot čakanje ali prestopništvo s pomočjo alternativnih virov. Režiser David Petrarca je prepričan, da seriji, pri kateri redno sodeluje, piratstvo ne škodi. Game of Thrones od zastonjskega gledanja odnese več dobrega kot slabega. Priljubljenost serije cveti ob rednih omembah na družabnih omrežjih in spletnih zapisih. Dokaz pozitivnega vpliva piratstva na pričakovanja gledalcev vidimo tudi na spletišču YouTube, kjer so predfilmi prihajajočih delov serije med bolj priljubljenimi vsebinami.

    Objavljeno: 28.2.2013
  • Ameriška protipiratska kampanja v veljavi

    Pet vodilnih ponudnikov interneta v Združenih državah Amerike je začelo izvajati Copyright Alert System. Gre za sistem šestih opozoril ob katerih stranko, ki internetno povezavo uporabi za nedovoljeno pridobitev avtorsko zaščitene vsebine, poučijo o njenem dejanju in jo po možnosti usmerijo na pravo pot. Kljub kritikam na račun ponudnikov, ki bi očitno radi bili sodnik, porota in izvršitelj v enem, bojda ni govora o kaznovanju, sistem naj bi bil namenjen izobraževanju oziroma osveščanju uporabnikov interneta. Ponudniki interneta opozorila povečini podkrepijo z omejitvijo hitrosti povezave. Nekateri za vrnitev na prejšnje stanje zahtevajo prebiranje dokumentov o posledicah piratstva, spet drugi želijo kršitelja nagovoriti po telefonu. Po šestih tovrstnih posredovanjih so redni prestopniki označeni za nepopravljive. Nadaljnje ukvarjanje z njimi ni predvideno. Ponudniki internetne povezave so se zavezali, da osebni podatki kršiteljev ostanejo tajni.

    Objavljeno: 28.2.2013
  • Photoshop za telefone

    Podjetje Adobe je predstavilo mobilno aplikacijo Photoshop Touch, ki je namenjena telefonom z operacijskim sistemom iOS ali Android. Štiri evre in pol vreden pripomoček omogoča manjšim napravam obdelavo fotografij z uporabo plasti, priročnimi orodji za izbiranje, popravki barv, posebnimi učinki in različnimi grafičnimi dodatki. Naštete zmožnosti so bile doslej dostopne zgolj uporabnikom tablic, medtem ko s(m)o se morali lastniki manjših mobilnih naprav zadovoljiti s šibkejšim, brezplačnim programom Photoshop Express. Photoshop Touch for phone vključuje povezavo z oblakom Adobe Creative Cloud, kjer vsakega uporabnika čaka brezplačen par gigazlogov prostora.

    Objavljeno: 28.2.2013
  • Dropbox v številkah

    Veseli obrazi pri Dropboxu so razkrili nekaj razlogov, krivih za njihove nasmejane obraze. Priljubljeno oblačno storitev redno uporablja že več kot 100 milijonov ljudi, ki do rezerviranega prostora v oblaku dostopajo iz 500 milijonov različnih naprav. Dnevno se v oblak prenese milijarda datotek.! S kapitalom v obliki zadovoljnih uporabnikov nameravajo pri podjetju postoriti še marsikaj, bojda prihaja čas za drugi korak. Z njim v mislih so na sejmu v Barceloni povabili k sodelovanju vse zainteresirane proizvajalce strojne opreme. V letu 2013 nameravajo spoštljive številke vsaj podvojiti.

    Objavljeno: 28.2.2013
  • Izgubljeni člen črva Stuxnet

    Črv Stuxnet, izbrano orožje ameriških in izraelskih sil v največjem računalniškem napadu v zgodovini, je bil odkrit leta 2010. O njem je bilo prelitega že veliko črnila, med drugim smo o njem pisali tudi mi. Črva, ki je bil ustvarjen, da bi upočasnil Iran pri bogatenju urana, so odkrili pri podjetju Symantec. Z obratnim inženiringom so do potankosti preučili njegovo delovanje. Tuxnet je leta 2009 potihem povzročal nepravilno delovanje centrifug, ki so posledično slabo bogatile uran ter se obenem hitreje obrabile. Ker je bila koda z navodili za delovanje zapisana v samem črvu, za delovanje ni potreboval internetne povezave. Črva so odkrili zaradi njegovih podvariant, ko so Izraelci v preveliki vnemi črva preveč popravili. S popravki se je pokvarila koda za samouničenje in črv se je razširil izven iranskih meja. Zgodba je nato hitro prišla na dan.

    Objavljeno: 27.2.2013
  • Pisarniški paket v Chrome OS

    Pri Googlu so potrdili delo na pisarniškem paketu za operacijski sistem Chrome OS. Gre za mobilno aplikacijo QuickOffice, ki jo je spletni velikan kupil lani. Pisarna, ki že deluje na telefonih in tablicah (iOS/Android) bo sprva na voljo zgolj kot pregledovalnik, v mesecu ali dveh pa ji bodo dodali še možnost urejanja. Ker programska oprema v prenosnikih z Googlovim sistemom deluje znotraj spletnega brskalnika, so morali razvijalci kodo Hitre pisarne prilagoditi s tehnologijo Native Client, ki omogoča zagon programov (C/C++), pisanih za druge sisteme, znotraj brskalnika. Razvijalci zagotavljajo, da je izguba hitrosti v procesu skoraj neopazna. Kako bo Google (pro)dajal dotični pisarniški paket, ni znano. Prvi prenosnik, na katerem so QuickQffice opazili, je Google Chrome Pixel, ki na prodajne police pride aprila. Več o njem v priloženi povezavi.

    Objavljeno: 27.2.2013
  • Najtanjša tablica na svetu

    Sony je predstavil tablico Xperia Tablet Z, ki je z manj kot sedmimi milimetri debeline trenutno najtanjša tablica na svetu. Naprava, ki tehta manj od pol kilograma, je oblikovno podobna istoimenski zastavonoši japonske flote pametnih telefonov. Opremljena je z deset palcev velikim zaslonom, ki po zaslugi pogona Mobile BRAVIA Engine 2 prikaže barvito in jasno sliko. Procesor Snapdragon S4 Pro s hitrostjo 1,5 GHz in štirimi jedri poganja operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean. Naprava ima 2 GB pomnilnika, 16 ali 32 GB prostora za podatke, razširljivega s karticami microSD, dve kameri (2/8 MP) ter mnoštvo povezovalnih zmožnosti, med katerimi ne umanjkata NFC ter infrardeč žarek. Odporna je proti vodi in prahu. Tablica bo naprodaj v prvem četrtletju 2013.

    Objavljeno: 27.2.2013
  • Pirate Bay zapušča Švedsko

    Piratski zaliv je razprl jadra in zapustil Švedsko. Švedska piratska stranka, ki je priljubljeni spletni strani zadnja tri leta zagotavljala nemoteno delovanje, se je namreč znašla pod topovskim ognjem s strani lokalne protipiratske skupine Rights Alliance. Grožnje s tožbami so dosegle, da je Švedska piratska stranka štafeto podpore predala kolegom na Norveškem in v Španiji. Strežniki spletišča The Pirate Bay ostajajo nekje v oblaku, medtem ko bo povezava do njih poslej razdeljena na dva dela, kar naj bi zasledovalcem dodatno otežilo delo. Upravitelji Piratskega zaliva nasprotnikom z gesto sporočajo, da proti toku ni moč plavati. Volja ljudi je jasna, delovanje proti njej pa bo vedno zatrto v kali. The Pirate Bay je trditev v preteklosti že večkrat potrdil. Film o kontroverznem spletišču na priloženi povezavi.

    Objavljeno: 26.2.2013
  • LG kupil webOS

    Operacijski sistem webOS menja lastnike kot Slovenci ministre. Leta 2010 ga je od Palma kupil HP, ki z 1,2 milijarde vrednim nakupom nato ni storil česa omembe vrednega. Sedaj so kodo, licence in zaposlene predali korejskemu podjetju LG. Korejci bojda nameravajo sistem obuditi v življenje s pomočjo pametnih televizorjev. Po zadnjih podatkih se webOS poslavlja od mobilnega sveta, da bi v prihodnosti oplemenitil pamet napravam v dnevni sobi. Kupci obstoječih mobilnih naprav s potujočim operacijskim sistemom vseeno ne bodo ostali na cedilu, saj sta se tako HP kot LG zavezala k nadaljnji podpori.

    Objavljeno: 26.2.2013
  • Računalniški vid namesto gesla

    Pametni telefoni se po zaslugi razvijalcev Googlovega mobilnega operacijskega sistema Android že nekaj časa lahko odklenejo s pomočjo računalniškega vida. Prepoznava obraza spodobno deluje, a ima hkrati vrsto hib, ki jo naredijo nezanesljivo, zato se za resnično varovanje telefona praviloma ne uporablja. Drugače bo morda s tehnologijo EyeVerify, ki naprave odklepa zgolj s pomočjo slike očesa. Ker so oči kot prstni odtisi, je tovrstno varovanje zanesljivejše. Edina resnejša hiba pripomočka je minimalna zahteva za delovanje, ki predpiše uporabo vsaj dveh milijonov slikovnih pik sposobne kamere. Telefonov s tako dobro prednjo kamero je (za zdaj) malo, zato so uporabniki prisiljeni improvizirati z glasovnimi navodili, ki niso najbolj udobna. Biometrično rešitev istoimensko podjetje v prvi vrsti ponuja proizvajalcem strojne opreme ter poslovnim uporabnikom. Zaradi vedno večjega števila varnostnih incidentov se jim obetajo dobri časi.

    Objavljeno: 26.2.2013
  • Kitajski velikan

    Kitajski telefoni ne slovijo po kakovosti, vrhunski strojni opremljenosti ali značilnostih, ki bi jih ločile od povprečnosti. Povsem drugače je z modelom ZTE Grand Memo, ki se nad množico povzpne z ogromnim 5,7 palca velikim zaslonom (1280 × 720), procesorjem naslednje generacije Snapdragon 800 s štirimi jedri in hitrostjo 1,5 GHz, 1 GB pomnilnika, 13 MP kamero ter operacijskim sistemom Android 4.1 Jelly Bean. Tehnologija ZTE Safe bo poskrbela, da se velika 3200 mAh baterija ne bo zlepa izpraznila, posebna tipkovnica za levičarje, aplikacija ZTE Drive pa za navigacijo. Velikan bo sprva na voljo v Aziji in Evropi, njegovo ceno so za zdaj Kitajci zadržali zase.

    Objavljeno: 26.2.2013
  • Trojček podjetja Lenovo

    Da se PCji umikajo tablicam in telefonom, čivkajo že vrabci na veji. Nič čudnega torej, da se tudi podjetje Lenovo spogleduje z mobilnim svetom. Na sejmu MWC so predstavili trojček tablic, namenjen manj zahtevnim okusom. Plastično gardo vodi deset palcev velik model S6000, ki na IPS zaslonu prikaže ločljivost 1280 × 800, ima 1,2 GHz hiter procesor MTK s štirimi jedri in možnost mobilnega povezovanja HSPA+. Iste karakteristike z manjšim zaslonom (7 palcev) in posledično nižjo ločljivostjo (1024 × 600) nosi tablica A3000, medtem ko je takisto manjša različica A1000 opremljena zgolj z dvojedrno varianto procesorja enake hitrosti. Manjši tablici podpirata razširljivost s karticami microSD. Vse po vrsti poganja Android 4.1 Jelly Bean. Napravam (s podatkovno povezavo) je priložena zanimivost Lenovo Mobile Access, ki zagotovi brezplačno spletno povezavo takoj ob vklopu tablice. Ko uporabnik podarjeno kvoto porabi, se pipica zapre. Kakšne so dimenzije digitalnega darila, ni znano. Tablice pridejo na prodajne police v drugem četrtletju 2013.

    Objavljeno: 26.2.2013
  • Nokio skrbijo plitvejši žepi

    Finska Nokia je bila pred časom najbolj priljubljeni proizvajalec telefonov na planetu. Titule ji ni prinesla skandinavska dovršenost dražjih modelov, temveč nečloveška popularnost poceni aparatov, ki jih na milijone prodajo še danes. Od osemdeset prodanih milijonov telefonov so le dobri štirje doseženi na rovaš dražjih modelov Lumia.

    Objavljeno: 25.2.2013
  • Firefox OS trka na mobilna vrata

    Mozilla je združila moči z operaterji in proizvajalci telefonov ter napovedala pravi pohod na mobilni trg. Prve naprave z operacijskim sistemom Firefox OS bodo luč sveta ugledale že letos. Alcatel, LG in ZTE so se zavezali, da odprtost in dostopnost svežega mobilnega sistema sprva predstavijo uporabnikom v Braziliji, Kolumbiji, Mehiki, Srbiji, Španiji, Venezueli, na Madžarskem in Poljskem. Sledila bo globalna splavitev in naprave drugih proizvajalcev, med med katerimi bo tudi telefon podjetja Huewei. Naprave z operacijskim sistemom Firefox OS bodo poceni, ker Mozillin odprtokodni sistem za spodobno delovanje ne potrebuje kipečih strojnih mišic.

    Objavljeno: 25.2.2013
  • HP z Androidom

    HP je predstavil novo tablico. Kljub napovedim o zaprtju mobilnega oddelka, ki se ni proslavil s TouchPadom, so na sejmu MWC v Barceloni javnosti pokazali sedem palcev veliko napravo z Androidom 4.1 Jelly Bean. Slate 7 bo s hitrostjo 1,6 GHz poganjal procesor ARM Cortex A9. Imela bo 1 GB RAMa, 16 GB prostora za shranjevanje podatkov, ločljivost 1024 × 600 ter dve skromnejši kameri (VGA/3 MP). Poseben poudarek bo na zvoku in oblačnih storitvah. Za prvega bo skrbela tehnologija Beats Audio, za druge aplikacija HP ePrint. Tablica bo poceni, v zameno za 170 dolarjev nam jo bodo izročili že aprila.

    Objavljeno: 25.2.2013
  • Samsungov oblačni predvajalnik z Androidom

    Samsung je na sejmu v Barceloni predstavil napravo HomeSync. Gre za omrežno shrambo, preko katere si datoteke v objemu svojega doma izmenjuje do osem družinskih članov. Podpira šifriranje in uporabniške račune, ki poskrbijo, da združevanju navkljub nekatere stvari ostanejo zgolj za odrasle oči. Naprava je obenem medijski predvajalnik in se rada spari z dežurnim televizorjem visoke ločljivosti. Poleg debelega diska 1 TB diska se v škatli nahajata še dvojedrni procesor in 1 GB RAMa. Vse skupaj poganja Android Jelly Bean, ki v dnevno sobo dostavi tudi aplikacije in igre s tržnice Google Play. Oblačni predvajalnik z Androidom bo v nekaterih državah na voljo že aprila.

    Objavljeno: 25.2.2013
  • Najhitrejši telefon na svetu

    Huawei je po dveh velikanih s sejma CES, kjer je predstavil šest palčnega Ascend Matea ter za palec manjšega D2ja, v Barceloni razkril še naslednika telefona Ascend P1. Model P2 ima 4,7 palca velik 720p zaslon (315 pik na palec), procesor s štirimi jedri in hitrostjo 1,5 GHz, 1 GB RAMa, kamero 13 MP z bliskavico, povezljivost NFC ter baterijo v velikosti 2420 mAh. S četrto kategorijo povezave LTE, ki omogoča hitrosti do 150 Mbps, bo po besedah Kitajcev Ascend P2 najhitrejši 4G telefon na svetu.

    Objavljeno: 25.2.2013
  • PC izgublja tla pod nogami

    O dejstvu, da osebni računalniki in njihove podizvedbe hitro izgubljajo tržni delež, čivkajo že vrabci na vejah. Kako hitro se to dogaja pa najbolje ponazarja nedavna raziskava družbe IDC, ki je primerjala gibanje prodaje različnih računalniških naprav povezanih z internetom: namiznih računalnikov, prenosnikov, telefonov in tablic.

    Objavljeno: 24.2.2013
  • Samsung Galaxy Note 8.0

    Samsung je uradno predstavil novo različico tabličnega računalnika Galaxy Note 8.0, ki z 8-palčnim zaslonom tekmuje proti Applovemu iPadu Mini. Kljub približno enakim dimenzijam (8 proti 7,9 palcev) ima višjo ločljivost 1280 x 800 pik, a je zato za nekaj desetink milimetra večji (210 x 135 x 7,95 mm) in za 30 gramov težji (skupno 338g) od Applovega najnovejšega malčka.

    Objavljeno: 24.2.2013
  • Novi Chrome razpozna govor

    Google neutrudno objavlja nove različice spletnega brskalnika Chrome. Nova, že 25. Različica brskalnika prinaša številne popravke izboljšave in manjše novosti, med katerimi pa najdemo tudi nekatere pomembne. Nova različica denimo prinaša podporo za razpoznavo govora, ki jo lahko razvijalci uporabijo v svojih spletnih programih.

    Objavljeno: 23.2.2013
  • Samsung TV Discovery

    Samsung je na predvečer sejma Mobile World Congress predstavil novo storitev za svoje pametne televizorje. Samsung TV Discovery bo nekakšen splošni iskalnik spletnih in TV vsebin, ki bo znal pregledovati različne vire: video posnetke na zahtevo, spletne pretočne vsebine (npr. YouTube) in sporede klasičnih internetnih ter zemeljskih TV programov.

    Objavljeno: 23.2.2013
  • Slovenska knjižnica za ukaze z obraznimi kretnjami

    Slovensko podjetje Comland je objavilo prvo knjižnico za prepoznavo obraznih kretenj na mobilnih platformah ter s tem odprlo vrata novemu načinu komuniciranja uporabnikov z mobilnimi napravami. Trenutno Comlandova knjižnica mobilnih gest vključuje prepoznavo petih obraznih kretenj.

    Objavljeno: 22.2.2013
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji