• Wi-Fi omrežja prihodnosti

    V Združenih državah Amerike, kjer je večina brezžičnih dostopnih točk plačljiva, so začeli s testiranjem novega načina priključevanja uporabnikov. V prihodnosti jim ne bo več treba vnašati uporabniških imen in gesel, saj se bodo njihovi telefoni samodejno prijavljali kar s pomočjo SIM kartice. Manko interakcije bo uporabnikom olajšal dostop do spleta. Nič več jim ne bo treba iskati med dostopnimi točkami, na katere se lahko priključijo in kako, ker bo celoten postopek skrajno poenostavljen in za končnega uporabnika malodane neopazen. Izboljšave bodo tudi na strani ponudnikov. Nov način priključevanja na dostopne točke jim bo omogočil boljše razporejanje bremena ter občutno izboljšal varnost brezžičnih omrežij, ki bo primerljiva z mobilnimi.

    Objavljeno: 24.2.2012
  • Oči namesto miške

    Tehnologija premikanja kazalca po zaslonu s pomočjo očesa ni nova, ampak Samsungova eyeCan je zanimiva, ker so jo Korejci objavili kot odprto kodo. EyeCan je razvila skupina Samsung Creativity Lab. V zadnjih nekaj mesecih so rezultat svojega znanja preizkušali podolgem in počez. Večina testov je bilo resnih, na primer preizkusi s paraliziranimi uporabniki, medtem ko jih je bilo nekaj bolj šaljive narave, z eyeCan so igrali tudi Jezne ptice. Pridno so objavljali posnetke na omrežju YouTube in zbudili zanimanje širše javnosti. Ker bi radi dosegli še več ljudi, so objavili programsko kodo in spremno dokumentacijo, tako da lahko slehernik iz nje razvije svojo rešitev.

    Objavljeno: 24.2.2012
  • Štiri jedra v telefonu

    LG je napovedal telefon Optimus 4X HD. V osrčju bo imel procesor Tegra 3 s štirimi jedri (1,5GHz). Poleg štirih hitrih jeder naj bi Tegra 3 posvojila tehnologijo 4-PLUS-1, kjer je procesorju dodano peto, energijsko varčno jedro, ki zagotavlja spodobno avtonomijo naprave, saj prevzame manjša, a pogosta opravila (npr. predvajanje glasbe).

    Objavljeno: 23.2.2012
  • Ubuntu in Android

    Podjetje Canonical je odgovorilo na vprašanje, kaj bomo v prihodnosti počeli s telefoni, ki bodo v sebi imeli močnejše procesorje, kot mnogi namizni računalniki. Poganjali bomo Linux.

    Objavljeno: 23.2.2012
  • Težave z omrežjem 4G

    V Veliki Britaniji je napeto. Letošnje leto bodo končno podelili licenco za omrežje 4G. Kljub temu se zna zgoditi, da minejo leta, preden bodo Britanci hitreje brskali po spletu, saj morajo na Otoku prej ukiniti oddajanje analognega signala televizije, poleg tega pa je mobilni splet z raketnim pogonom v testnem obdobju že naletel na prvo oviro. Preizkuševalci so ugotovili, da signal 4G moti sprejem televizije. Seveda to velja zgolj za uporabnike, ki uporabljajo običajno anteno. Vseeno bo prizadetih v Veliki Britaniji skoraj milijon. Njim bodo namestili posebne filtre, ki bodo preprečevali motnje. Tistim, ki filtri ne bodo pomagali, po prvih ocenah je takšnih okoli 10.000, bodo plačali prehod na kabelsko ali satelitsko televizijo. Če ponudbe kdo od njih ne bi sprejel, mu bo lastnik licence izplačal 10.000 funtov odškodnine, nakar se bo moral znajti sam. Vse našteto bo zmagovalca precej udarilo po žepu, saj bodo že samo filtri nanesli 108 milijonov funtov stroškov, kje so tu še ostali stroški, ki jih ne bo malo.

    Objavljeno: 23.2.2012
  • SiOL TViN

    Siol je danes na novinarski konferenci predstavil novo storitev, imenovano TViN. Gre za razširitev televizijske ponudbe na različne naprave, od računalnikov pa do tablic in pametnih telefonov. Na računalnikih bo zadeva delovala preko spletne strani www.siol.tv, kjer je v uporabi predvajalnik Flash, za tablice in telefone pa je ta hip že na voljo aplikacija za Android, v naslednjih dneh pa bo na voljo tudi aplikacija za naprave iOS.

    Objavljeno: 22.2.2012
  • Panasonic z novostmi

    Na letni Panasonicovi vseevropski konferenci, »Panasonic convention«, ki se je tokrat odvijala v Hamburgu, je Panasonic novinarjem razgrnil serije izdelkov, s katerimi bodo letos preizkušali tržišče. Novinarji smo si ogledali novosti na področju televizorjev in fotoaparatov, vsaj predstavnik Monitorja pa se je na široko izognil pralnim strojem, manj so ga zanimali tudi mini glasbeni stolpi, zvočniki in, da, LED sijalke.

    Objavljeno: 22.2.2012
  • Novi telefoni

    Zopet je med novice prispela cela garda novih telefonov. Vse bodo proizvajalci podrobneje predstavili konec meseca na sejmu Mobile World Congress v Barceloni.

    Objavljeno: 22.2.2012
  • Prepozno za Playbook 2.0?

    Bolje pozno kot nikoli, pravi znani rek. Če to drži v primeru nesrečne tablice podjetja RIM, Playbook, bomo videli kmalu. Skoraj po letu dni je namreč izšla druga različica operacijskega sistema zanjo. Naprava je končno dobila svoje programe za elektronsko pošto, koledar in stike. Spotoma pa so RIMljani izboljšali še delo z dokumenti in dodali novo navidezno tipkovnico ter možnost zaganjanja izbranih aplikacij za Androida, s katerimi želijo razširiti skromen nabor programov za Playbook. Nesrečno navezo telefona in tablice s skupnim imenom BlackBerry Bridge so temeljito popravili in je po novem zgolj možnost, ne obveza, kot pri prejšnji verziji sistema, ko so bili pri RIMu prepričani, da bo tablico kupil vsak od 55ih milijonov lastnikov enega od njihovih telefonov.

    Objavljeno: 22.2.2012
  • Potrjen Office za iPad

    Elektronski časopis The Daily je potrdil govorice o Microsoftovi zbirki pisarniških programov za tablico iPad. Za razliko od lanske napovedi, ko so se novinarji zanašali zgolj na zanesljive vire, imajo tokrat v rokah testno različico paketa Office. Microsoft Office za iPad bodo sestavljali urejevalnik besedila Word, program za delo s preglednicami Excel ter pripomoček za predstavitve PowerPoint. Vsi imajo podoben uporabniški vmesnik kot že izdani OneNote, ki vedno bolj sledi novim, Metro smernicam prihajajočih mobilnih in namiznih programov iz Redmonda. Zbirka Office bo nared v prihodnjih nekaj tednih.

    Objavljeno: 22.2.2012
  • MonitorTV tokrat o ACTA in piratstvu

    Čez en teden izide nova številka revije Monitor, v kateri pišemo tudi o sporazumu ACTA. Posneli pa smo tudi že novo oddajo MonitorTV, kjer pa omenjen sporazum sproži tudi nekaj hude krvi in celo nasilja.

    Objavljeno: 21.2.2012
  • Sledenje mobilnemu telefonu

    Raziskovalci Univerze v Minnesoti so odkrili precej enostaven način sledenja mobilnemu telefonu. Prestregli so podatke, ki si jih telefon izmenja z bližnjim oddajnikom. Medsebojna izmenjava je potrebna za tehnično podporo klicu, pravijo lastniki mobilnih omrežij. Temu ameriški raziskovalci ne nasprotujejo, ugovarjajo le varnosti tovrstne dejavnosti. Pri dokazovanju svoje trditve jim je uspelo oddajnik prisiliti, da je poslal telefonu zahtevo po lokaciji, in povezavo prekiniti, še preden je telefon zazvonil. V tem trenutku so bili podatki o lokaciji že v njihovih rokah, ne da bi o dogajanju bil končni uporabnik kakorkoli opozorjen. Upajo, da bodo ponudniki mobilne telefonije varnostno razpoko, kljub temu, da prestreženi podatki niso kdove natančni, čimprej zakrpali. O sledenju in prisluškovanju mobilnim telefonom si preberite več v priloženem članku.

    Objavljeno: 21.2.2012
  • Proizvajalec iPada bo delal Kindle Fire 2

    Drugo najuspešnejšo tablico na svetu je zaznamoval časovni pritisk. Ker je Amazon tablico potreboval nared do praznične sezone, je končni izdelek poln kompromisov. Še najbolj se ji to pozna na zunanjosti. Podobnost s tablico podjetja Research in Motion (Playbook) ni naključna, saj je obe sestavljalo isto podjetje, Quanta. Še več, pri Amazonu zaradi pomanjkanja časa niso bili kdove koliko udeleženi niti pri oblikovanju končnega Kindla, ampak so na trg poslali enega izmed prototipov, ki jih je Quanta imela na zalogi. Premalo časa, skromna zmogljivost tajvanske proizvodne linije in pretirano gledanje skozi prste, so privedli do povprečnega izdelka, ki ga izven meja Združenih držav Amerike niti nismo mogli izkusiti.

    Objavljeno: 21.2.2012
  • Samsung se bo posvetil OLED zaslonom

    Že dalj časa se je šušljalo, da namerava podjetje Samsung opustiti ukvarjanje z zasloni LCD in se v celoti posvetiti tehnologiji OLED. Olja na že goreč ogenj so prilili na sejmu CES, ko so obiskovalce navdušili z neobičajnim, 55 palčnim OLED televizorjem. Korejci so govorice potrdili in napovedali, da s prvim aprilom prenehajo z izdelavo LCDjev. Ker, kljub nasičenemu trgu in velikemu finančnemu tveganju, LCDji vseeno prinašajo dovolj denarja, Samsung ne bo povsem opustil nekdanje kovačnice zlata, ampak bo zanjo ustanovil posebno hčerinsko podjetje Samsung Display. Z ločenim podjetjem se želi Samsung kupcem približati in skladno z njihovimi željami v prihodnosti še hitreje reagirati na spremembe trga, medtem ko se bo sam lažje posvetil razvoju novih tehnologij z OLED zasloni na čelu.

    Objavljeno: 21.2.2012
  • Američani bi omejili tehniko v avtu

    V sodobnem času nas tehnologija spremlja povsod. Težko se upremo stalni povezanosti, hitremu preverjanju sporočil na telefonu, zabavi na dolgočasni vožnji in podobno. Vedno bolj smo asocialni, a to niti ni največji problem. V Združenih državah Amerike so ugotovili, da se iz leta v leto veča število nesreč, ki jih povzroči nepazljivost voznika, zaradi uporabe tehnologije med vožnjo. Odločili so se, da uporabo tovrstnih pripomočkov v avtomobilu omejijo. Odgovorni pripravljajo predlog, po katerem bi zmanjšali interakcijo med voznikom in napravami. Prav tako določajo smernice o načinu upravljanja z eno roko ter uvajajo pravilo dveh sekund za pogled, ki odvrača pozornost z vozišča. Prepovedati želijo tudi prikaz besedila, daljšega od tridesetih znakov, kjer bi bila opozorila, povezana z vožnjo, izvzeta. Prva faza zajema opremo, vgrajeno v vozila. Ker je dodatne tehnološke opreme še več, v avtomobile vse večkrat vzamemo navigacijo, pametni telefon ali tablico, se bodo njej posvetili v drugem delu predloga, ki ga bodo sestavili, če prvi pade na plodna tla.

    Objavljeno: 20.2.2012
  • Bitka kolosov

    Soliden uspeh Samsungovega mešanca med tablico in telefonom, Galaxy Note, je opogumil posnemovalce. Tako je korejski LG še pred sejmom v Barceloni uradno napovedal svoje videnje telefona za krepke roke, model Optimus VU. Drugi omembe vredni velikan na tržišče prihaja s pet palčnim zaslonom, procesorjem Qualcomm Snapdragon z dvoje jedri (1,5GHz), 32GB prostora za podatke, kamero 8MP (sprednja 1,3MP), izhodom HDMI in prilagojenim pisalom, s katerim VU verno posnema svojega vzornika.

    Objavljeno: 20.2.2012
  • Mobilno pisanje za slepe

    Na inštitutu Georgia Tech so razvili prototip aplikacije za operacijski sistem iOS, ki pomaga slepim pisati. BrailleTouch ni prvi takšen program, a je po prvih preizkusih daleč najuspešnejši. V testni skupini slabovidnih so uporabniki pisali s hitrostjo dvaintridesetih besed na minuto, kar je šestkrat hitreje, kot kadarkoli doslej. Za odmet ni bila niti dosežena natančnost, ki je presegla 90 odstotkov.

    Objavljeno: 19.2.2012
  • Potrjeno: iPad 3 bo imel zaslon Retina

    Novinarji spletišča MacRumors so dobili v roke enega od zaslonov novega iPada. Tablico pričakujemo že naslednji mesec, čeprav Apple tega ni potrdil, saj najverjetneje čaka na temu namenjen dogodek, ki se bo zgodil 7. marca. Brez besed so v Cupertinu ostali tudi ne mnoge druge špekulacije, objavljene na spletu. Fantje in dekleta pri MacRumors so se zato vneto vrgli na delo. Srečno pridobljeni zaslon so izmerili, ga pregledali pod mikroskopom ter primerjali z zaslonoma prvih iPadov. Ugotovili so, da je velikost identična (9,7 palca), medtem ko je gostota pik pri nasledniku enkrat večja. S tem so potrdili govorice o tako imenovanem zaslonu Retina. Ipad 3 bo torej imel pošastno ločljivost 2048x1536, kar pomeni aplikacije z neprimerljivo večjim številom podrobnosti kot doslej. Na druge karakteristike težko pričakovane tablice bo treba še malo potrpeti.

    Objavljeno: 19.2.2012
  • Logotip Windows 8

    Microsoft je odstranil tančico z logotipa prihajajočega operacijskega sistema Windows 8. Preprosto obliko so podkrepili z željo, da bi nova grafična podoba čim bolje prikazala združevanje obeh svetov. Spomnimo, da bo uporabniški vmesnik sistema Windows 8 na voljo tako za računalnike kot tudi za tablice in telefone. Pri Microsoftu so prepričani, da se je prvi logotip Oken preveč spremenil v poplavi barv in drugih grafičnih učinkov, zato so se odločili, da se vrnejo h koreninam. Logotip je po njihovem hiter in očiščen nepotrebne navlake, kot vmesnik Metro UI, ki se bo kmalu udinjal milijonom uporabnikov po svetu. Če jim je uspelo vse našteto ponazoriti s preprosto grafiko na priloženi sliki, presodite sami.

    Objavljeno: 19.2.2012
  • Google vohljal za Applovimi uporabniki

    Wall Street Journal je objavil članek, v katerem je obtožil podjetje Google, da vohlja za uporabniki spletnega brskalnika Safari. Bojda naj bi se spletni velikan požvižgal na pravico do zasebnosti uporabnikov telefonov iPhone, računalnikov Mac in drugih naprav z omenjenim brskalnikom. S pomočjo na skrivaj nameščenega piškotka bi lahko spremljal njihove spletne navade. Čeprav se Google brani, da ni počel ničesar spornega in je piškotek namestil s pomočjo znane funkcionalnosti brskalnika Safari, je treba vedeti, da je dotična zmožnost dve leti znana varnostna luknja in da uporabniki o piškotku niso imeli niti najmanjšega pojma. Kljub obljubam Googla, da s pomočjo piškotka ni zbiral osebnih informacij in je s prakso že prenehal, črni madež ostaja.

    Objavljeno: 18.2.2012
  • Anonymous bodo izklopili internet

    Skupina Anonymous bo 31. marca v znak nasprotovanja vladajočemu režimu kapitalističnega sveta napadla trinajst osnovnih imenskih strežnikov z namenom, da izklopi internet. Če jim akcija uspe, se bo moten dostop do spleta kazal v težavah s prevajanjem spletnih naslovov v IP številke ustreznih strežnikov. Glasni aktivisti so šli še dlje, na spletu so poleg namere objavili tudi način, kako se bodo dejanja lotili. S ponarejenimi paketi UDP bodo usmerili plaz povpraševanj na omenjenih trinajst imenskih strežnikov. Izkoristili bodo napako v protokolu UDP, spremenili izvorni IP pošiljatelja in lažno predstavili DNS zahtevo. Zveni dokaj nezapleteno in strokovnjaki pravijo, da bodo nekaj motenj v delovanju DNS sistema bržkone ustvarili, a hkrati ne verjamejo, da bi hekerjem uspelo položiti vseh trinajst DNS stebrov, zato naj konec marca njihovih aktivnosti sploh ne bi opazili.

    Objavljeno: 18.2.2012
  • Deseta obletnica slovenske Wikipedije

    Konec februarja 2012 bo slovenska Wikipedija, prosta spletna enciklopedija v slovenskem jeziku, obeležila desetletnico obstoja. Ob tej priložnosti se želijo najaktivnejši sodelavci tega projekta premakniti stran od svojih računalnikov in prirediti odprt dogodek, da širši javnosti pokažejo, kdo prispeva k razvoju tega obsežnega in družbeno pomembnega projekta. Ob tej priložnosti pripravljajo družabi dogodek, ki bo v petek, 24. februarja, od 19. Ure dalje v Kiberpipi (Kersnikova ulica 6, Ljubljana).

    Objavljeno: 17.2.2012
  • Zbogom, Sony Ericsson

    Iz podjetja Sony so sporočili, da je končan nakup Ericssonove polovice "družinskega" podjetja Sony Ericsson. Ker so Japonci postali s tem edini lastnik, nočejo več švedskega imena, tako da bo podjetje v prihodnje delovalo kar pod krovno znamko. Krak, ki se ukvarja z mobilno tehnologijo, bo izdelke žigosal s Sony Mobile Communications. Pod njegovo okrilje bodo poleg telefonov spadali še računalniki, televizorji, tablice ter ostale omrežene naprave. Hitre zamenjave iz danes na jutri, ne gre pričakovati, saj je ogromno izdelkov že v proizvodnji, nekaj pa jih bodo javnosti predstavili tudi na prihajajočem sejmu v Barceloni. Kljub temu, da so jima dnevi šteti, bomo najbrž še vedno ugledali, kakšen znan logotip ali napis.

    Objavljeno: 17.2.2012
  • Javni Googlov DNS je uspešen

    Google ima celo četo storitev v tako imenovani beta fazi, čeprav so nekatere izmed njih še kako uporabne. Takšen je imenski strežnik Google Public DNS, ki dnevno streže več kot sedemdesetim milijardam zahtev. Največjemu DNS strežniku so zato sedaj njegovi stvarniki odstranili oznako "poskusna storitev". Če tudi sami s pretvarjanjem spletnih naslovov v številke, kot ga izvaja izbrani ponudnik spleta, nismo zadovoljni, lahko računalnik nastavimo na 8.8.8.8 in 8.8.4.4. Poleg tega se s podanima IP številkama vsaj za nekaj časa izognemo lokalni cenzuri spleta, ki je vedno bolj pogosta tema političnih debat. V preteklosti so nam tako že blokirali občutljive podatke, spletne stavnice in zaupne dokumente. Če za vsakega izmed naštetih znamo podati konkreten primer, potem odprti DNS potrebujemo.

    Objavljeno: 17.2.2012
  • Applova nova mačka

    Gorski lev (ang. Mountain Lion) bo ime novemu operacijskemu sistemu podjetja Apple. Naslednji Mac OS X (10.8) bo prepleten z iCloudom in Twitterjem, obenem pa bo posvojil kup dobrot, ki so se v preteklosti izkazale na mobilnem operacijskem sistemu iOS. Z razdelitvijo na tri skupine podprtih aplikacij namerava izboljšati varnost. Uporabniki bomo sami odločali, katera izmed naštetih nastavitev nam najbolj ustreza. S tako imenovanim Gatekeeperjem naj bi nadležni kodi neprijazen sistem naredili neprebojen. Varnostnik na navideznih vratih bo skoznje spuščal zgolj aplikacije, najdene na tržnici Mac App Store, poleg njih pa še tiste s posebnim Applovim dovoljenjem (Developer ID) ali, ob izbiri najmanj stroge možnosti, vse kar nam srce poželi. Zadnja možnost je v bistvu trenutno stanje. Ob tem je treba povedati, da nam kljub strožji izbiri sistem ne bo zablokiral že nameščenih programov, ki se z rigorozno varnostno politiko ne bi skladali. Naslednja novost se imenuje Share Sheets in je namenjena deljenju najrazličnejših vsebin. Nov gumb Share bo v aplikacijah, kakršen je spletni brskalnik Safari, v vsakem trenutku omogočal povezavo s Twitterjem, elektronsko pošto ali katero izmed priljubljenih oblačnih storitev.

    Objavljeno: 16.2.2012
  • PayPal noče NFCja

    Plačevanje s pomočjo tehnologije NFC (Near Field Communication) že dolgo velja za prihodnost mobilnega poslovanja. Čeprav je vedno več telefonov z vgrajenim čipom NFC, pa uspeha ni od nikoder. Vmes je posegel Google s storitvijo Wallet, vendar mu ta konstantno sivi lase. Nazadnje je moral ustaviti poslovanje s predplačniškimi karticami, zaradi varnostnih lukenj v sistemu. Čeprav so napako odpravili, dotično dogajanje in drugi podobni incidenti niso ostali neopaženi.

    Objavljeno: 16.2.2012
  • Cisco proti poroki Microsofta s Skypom

    Obeta se nam nova odmevna tožba. Tokrat bo tožnik podjetje Cisco. Omrežni velikan ni zadovoljen s pogoji, ki jih je sprejela Evropska unija za nakup Skypa. Slednjega je lani za osem in pol milijarde dolarjev kupil Microsoft. Omrežnemu velikanu ni všeč, na kakšen način Skype s skoraj sedemsto milijoni uporabnikov po svetu, omogoča video klice. Medtem ko se ostali svet trudi v panogo vpeljati standarde, Skype govorečo sliko prenaša po svoje. Obstaja velika bojazen, da bo Microsoft z neželeno prakso nadaljeval, zato zahtevajo od Evropske komisije, da dopolnijo pogoje za veliko združitev. Ali gre pri pritožbi zgolj za zavlačevanje postopka, kar bi bila voda na poslovni Ciscov mlin, ali za resnično bojazen, kakšna pošast bo nastala ob združitvi alfe in omege brezplačnega čveka z licenčnim mogotcem, se bo videlo kmalu.

    Objavljeno: 16.2.2012
  • Najboljša brezplačna Pisarna

    Po Microsoftu, ki je že dal na pokušino prihajajoči paket pisarniških programov, Office 15, bodo isto storili pri The Document Foundation. LibreOffice 3.5 bo prinesel 30.000 sprememb v kodi. Najboljša brezplačna pisarniška zbirka na planetu bo z njimi dobila preverjanje slovnice, štetje besed v živo, boljše delo z večpredstavnimi vsebinami, odpravo nekaterih omejitev ter poliranje uporabniškega vmesnika. Pripravlja se tudi mobilna različica paketa za operacijski sistem Android ter spletni vmesnik v jeziku HTML5. Na splošno bo zbirka ogromno storila na prijaznosti do uporabnika. S tem namenom bo uvedla spletno preverjanje razpoložljivosti nadgradenj in poskrbela, da bo nameščena različica vedno dovolj sveža.

    Objavljeno: 16.2.2012
  • Delovna postaja HP Z1

    Bili smo na predstavitvi, kjer smo v živo spremljali predstavitev nove HPjeve delovne postaje oznako Z1. Gre za prelomen izdelek, saj je delovna postaja vgrajena v monitor LCD (ali pa obratno). Zaslon je velikosti 27 palcev (IPS LED), ena od možnosti je tudi pekač Blu-ray diskov, USB 3.0 in FireWire, HD spletna kamero (1080p), vgrajen mikrofonom in solidnimi zvočniki. Na izbiro so procesorji Intel Core i3 ali Xeon E3, klasični ali hibridni disk (sestavljen iz enote HDD in SSD) ter vgrajena (Intel HD Graphic 2000, P3000) ali dodatna grafična kartica (NVIDIA Q500M, Q1000M, Q3000M, Q4000M).

    Objavljeno: 15.2.2012
  • Mobilna tehnologija za popolne fotografije

    Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v kamero na telefonu ujeli popoln trenutek, katerega je pokvaril naključni mimoidoči? V tem primeru vam ni preostalo drugega, kot ponovitev vaje v upanju, da se čarobnost vrne. Težja pot vsebuje uporabo posebnih programov za obdelavo slike, ki zahtevajo precej računalniškega znanja. Ker se fotoaparati in računalniki vse bolj umikajo prenosnim napravam, ni čudno, da tovrstne mobilne aplikacije rastejo kot gobe po dežju.

    Objavljeno: 15.2.2012
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji