Testi - Laserski tiskalniki

 • Xerox WorkCentre 3210

  Večopravilne naprave predstavljajo na področju brizgalnih tiskalnikov zelo velik del prodaje. Povsem drugače je v nižjem cenovnem razredu pri laserskih napravah. Te so praviloma dražje kot brizgalniki, zato jim izdelovalci bolj redko dodajajo optični bralnik in z njim povezane zmogljivosti. Xeroxov WorkCentre 3210 predstavlja novo lasersko večopravilno napravo, ki se uvršča med najcenejše tovrstne stroje.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Samsung ML-2240

  Samsungovi majhni laserski tiskalniki se redno uvrščajo dokaj visoko na naših lestvicah. Razlog za to je večinoma zelo agresivna cenovna politika, nekaj pa prispevajo še enostavna raba in solidne hitrosti. Novi model ML-2240 ni pri tem nobena izjema.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Epson EPL-6200

  Epsonov EPL-6200 je razmeroma visoka naprava, namenjena manjšim (tudi domačim) pisarnam. Gre za dokaj preprost tiskalnik, ki pa se kljub temu uvršča nad najcenejšimi in najosnovnejšimi modeli. O temu pričajo tudi vmesniki, poleg standardnega USB premore še omrežni in vzporedni vmesnik. Zgovoren je tudi podatek o največji priporočeni zmogljivosti tiska na mesec, 30.000 strani. Cenejši tiskalniki redko zmorejo tako visoko številko, večinoma natisnejo nekje do 10.000 strani na mesec. Videz je sicer povsem dolgočasen in pisarniški - siva plastika nima kaj veliko skupnega z dovršnim oblikovanjem, prej z enostavnostjo in učinkovitostjo.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Brother HL-4050CDN

  Brotherjev HL-4050CDN je razmeroma zmogljiv tiskalnik srednjega razreda. Hvali se z barvnim tiskom in samodejnim obračalnikom, hkrati pa z razumno ceno. Tiskalnik je srednje velik, težak 29 kilogramov, kar je nekako povprečno za zmogljivejše tiskalnike.

  Objavljeno: 27.10.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Nashuatec SP C312dn

  V Nashuatecu imajo dobro pokrit celoten cenovni spekter laserskih tiskalnikov. Njihov SP C312dn, ki smo ga pred kratkim preizkusili, je med cenejšimi tovrstnimi napravami, čeprav je kljub temu solidno opremljen. Gre za barvno napravo, ki se uvršča pod modelom SP C420dn (od slednjega je predvsem rahlo počasnejši). Namenjen je predvsem pisarnam, za domačo napravo je prevelik in (z 28 kg) pretežak.

  Objavljeno: 27.10.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Xerox Phaser 6128MFP

  Xeroxov novi Phaser 6128MFP je povsem značilen predstavnik večopravilnih barvnih laserskih tiskalnikov. Gre za razmeroma visoko (skoraj pol metra) in težko napravo, poleg tiskanja, kopiranja in optičnega branja ga lahko uporabljamo tudi kot faks. Seveda je to tiskalnik, namenjen bolj pisarniškim okoljem, tako ima dodan tudi omrežni priključek, kot dodatek si lahko omislimo brezžičnega.

  Objavljeno: 29.9.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Lexmark T652dtn

  Velikih črno-belih laserskih tiskalnikov je vse manj, saj dobimo za zelo podobno ceno že barvni model. A kljub temu se v velikih pisarniških okoljih še vedno potrebuje predvsem cenovno ugoden črno-beli tisk. Tu nastopi Lexmarkov T652dtn. Gre za razmeroma veliko napravo, visoko pol metra, ki obljublja predvsem zanesljivo delovanje.

  Objavljeno: 29.9.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Lexmark X544

  Lexmarkov X544 je večopravilni barvni laserski tiskalnik - poleg tiskanja ga lahko uporabimo še kot kopirni stroj (tako barvno kot črno-belo), optični bralnik in faks. Gre za razmeroma dobro opremljeno napravo, med priključki najdemo tako USB kot omrežni vmesnik, dodan ima samodejni podajalnik ter enoto za tisk na obe strani. Ta sicer praktično podvoji čas tiska, a je kljub temu dobrodošla izbira. Ločljivost tiskalnega dela je solidnih 1200 DPI. Tiskalnik je škatlaste oblike, v njegov predal lahko spravimo do 250 listov, kar je povsem tipično za te naprave. Natisnjeni listi se nalagajo na zadnji strani, kjer jih lahko ostane do 150. Spredaj imamo zaslon stanja in funkcijske tipke, med njimi tudi številčnico za faks.

  Objavljeno: 26.5.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Kyocera Mita FS 3920 DN in FS 4020 DN

  Kyocerina dvojčka FS 3920 DN in FS 4020 DN se uvrščata v razred srednje zmogljivih črno-belih naprav, obljubljata visoke zmogljivosti v razmeroma kompaktni obliki in sta namenjena predvsem pisarniškim okoljem. Napravi sta tako po videzu kot po specifikacijah skoraj enaki. Obe sta zelo škatlaste oblike, kar je pravzaprav dobro, saj zasedata razmeroma malo prostora. Sicer nista ravno tihi, a že črka "N" v obeh imenih nakazuje na omrežni priključek, tako da ju brez težav namestimo stran od uporabnikov.

  Objavljeno: 26.5.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Kyocera Mita FS-C5300DN

  Kljub temu da je Kyocera bolj specializirana za ponudbo črno-belih laserskih tiskalnikov, pa njihova paleta barvnih modelov kljub temu hitro raste in v ponudbi se znajdejo tako multifunkcijske naprave, kot visoko zmogljivi barvni tiskalniki formata A3. Tokrat preizkušeni model sodi v sam vrh njihove ponudbe, ko govorimo o klasičnih A4 barvnih tiskalnikih, ki ne omogočajo skeniranja in pošiljanja faksirnih sporočil.

  Objavljeno: 31.3.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč