Objavljeno: 24.11.2009 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2009 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Samsung ML-2240

Samsungovi majhni laserski tiskalniki se redno uvrščajo dokaj visoko na naših lestvicah. Razlog za to je večinoma zelo agresivna cenovna politika, nekaj pa prispevajo še enostavna raba in solidne hitrosti. Novi model ML-2240 ni pri tem nobena izjema.

Gre za majhen tiskalnik, ki si ga predstavljamo predvsem v domačem okolju, kjer ne tiska ravno veliko, večinoma razna šolska poročila in podobno. Po obliki je povsem škatlast, kar je dobro, saj se zanj hitro najde nekaj prostora - mere so ugodne, teža 4,5 kilograma pa tudi. Seveda je na voljo le vmesnik USB, ne bi se branili tudi omrežnega vmesnika. Tudi kakovost izpisa je večinoma le povprečna. Besedilo je dobro, grafika pa nič posebnega.

Od majhnega tiskalnika ne bi pričakovali ravno visoke hitrosti tiska, a je nazivna hitrost kar visoka - 22 strani na minuto. Pri naših preizkusih je Samsungova škatla to celo malce presegla, izmerili smo 22,3 strani na minuto. To je za ta cenovni rang pravzaprav zelo dobro, sploh če pomislimo na namembnost tiskalnika. Petnajst strani dolg dokument natisne v 48 sekundah - to je že povsem dovolj hitro. Tudi izpis posamezne strani poteka brez pretiranega čakanja, prvo stran smo tako čakali le 9 sekund. Pri zahtevnejših dokumentih, na primer v obliki PDF, se marsikateri tiskalnik upočasni, ta pa je 20 strani natisnil v minuti in 4 sekundah, kar je spet zelo solidno.

Taka naprava večinoma stavi predvsem na nizko ceno. ML-2240 se tu odlično znajde in s svojo ceno 69 evrov pokosi praktično vso konkurenco. Ta hip je na naših tabelah le en cenejši laserski tiskalnik, pa še ta je iz iste, Samsungove hiše, konkretno model ML-1640 (velja 55 evrov). Za to razliko v ceni dobimo malce hitrejšo napravo ter malenkost boljšo kakovost izpisa. Cena posamezne natisnjene strani je 3,6 centa, kar ni med cenejšimi, a spet ne tako drago. En toner bo po besedah izdelovalca zdržal okoli 1500 strani.

Samsung ML-2240

Hitrost: 7.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 4.

Cena izpisa: 4.

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni črno-beli).

Ločljivost: 1200 x 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 22 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 150 listov (predala), PCL6; 8 MB.

Cena: 69 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 3,6 centa.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Cena naprave.

Proti: Opremljenost, cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji