Objavljeno: 31.3.2009 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Marec 2009 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Kyocera Mita FS-2020D

Kyocerin 2020 predstavlja začetek ponudbe tiskalnikov Kyocera, namenjenih manjšim delovnim skupinam. Opremljen je le z osnovnima USB in vzporedno povezavo, če pa potrebujemo priklop prek omrežne povezave, bo treba poseči po enem izmed dodatkov: na voljo je omrežna ali WLAN kartica. Ali pa se že na samem začetku odločiti za nakup tiskalnika iz enega cenovnega razreda više.

Uporabniški vmesnik je preprost, nastavitve na tiskalniku pa lahko nastavljamo prek zaslona LCD, prek katerega je mogoče tudi neposredno tiskati PDFje z vmesnika USB (ključek). Priključek zanj najdemo že na sprednji strani. Pri delu z menuji naj omenimo še to lastnost, da si tiskalnik zapomni, katere nastavitve smo nazadnje upravljali; to nam pride prav, če dosti spreminjamo le eno nastavitev tiskalnika, na primer ločljivost tiskanja, zaradi česar nam ni treba venomer iskati določenega menuja. Tudi siceršnja namestitev gonilnikov je sila preprosto opravilo, ki ga opravimo z le nekaj kliki, tiskalnik pa seveda omogoča tudi posnemanje Postscripta 3.

Sama zunanjost tiskalnika se glede na hitrost in zmogljivost ponaša z relativno kompaktnostjo, predal, ki je na zadnji strani odprt, pa lahko sprejme do 500 listov papirja. Dodatnih 100 kosov je sposoben sprejeti še večnamenski podajalnik, komur pa tudi to ne zadostuje, pa lahko dokupi do dva dodatna predalnika, od katerih vsak sprejme še dodatnih 500 kosov. Tudi kakovost izdelave je nekoliko trdnejša kot pri osnovnih Kyocerinih modelih, na levi strani pa najdemo tudi lepo dostopno posodo, namenjeno odpadnemu barvilu. Tudi dostopnost barvila je zelo enostavna, menjava pa bo potrebna vsakih 12.000 natisnjenih strani. Prav tako je vhod USB od vzporednega dovolj odmaknjen, da ga njegove varovalne zanke ne morejo prekriti, kot se nam to lahko zgodi pri nekaterih cenejših tiskalnikih, pri katerih je stiska s prostorom na zadnji strani prevelika.

Največja ločljivost tiskanja je 1200 dpi, kakovost tiska besedila je, kot je pri laserskih tiskalnikih v navadi, odlična, pa tudi izpis bitnih slik je zelo dober, vendar na nekaterih odtenkih deluje preveč intenzivno. Nazivna hitrost tega tiskalnika je 35 strani na minuto, na naših preizkušanjih pa se je izkazal celo za nekoliko hitrejšega, saj so se listi na odlagalniku za 250 kosov papirja kopičili s hitrostjo skoraj 37 strani na minuto. Naj omenimo še velikost vgrajenega pomnilnika, ki je 128 MB, mogoče pa ga je tudi povečati vse do 1152 MB.

Tiskalnik omogoča tiskanje do 150.000 strani na mesec; to je dovolj za še tako z delom zasičeno majhno podjetje. Tudi cena izpisa je za tiskalnik, ki se ponaša z maloprodajno ceno le 585 evrov, odlična, saj je le 0,9 centa na eno izpisano stran. Kombinacijo lahko priporočimo vsakomur, ki bo znal pogrešati vgrajeno omrežno povezavo, oziroma ga ne bo motilo, da je ta na seznamu dodatne opreme.

Kyocera Mita FS-2020D

Hitrost: 8.

Kakovost izpisa: 8.

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, vzporedni.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljivi ČB).

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 35 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 500 listov, 100 listov (večnamenski podajalnik); PCL 6, PCL5c, Postscript 3 (KPDL3), PDF Direct print; 128 MB.

Cena: 585,90 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,9 centa.

Prodaja: Xenon-Forte, www.xenon-forte.si.

Za: Obračalnik, cena v razmerju s hitrostjo in ceno izpisa.

Proti: Nima omrežnega priključka, nekoliko temnejši izpis bitnih slik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji