Kyocera Mita FS-C5300DN

Objavljeno: 31.3.2009 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Marec 2009 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Kljub temu da je Kyocera bolj specializirana za ponudbo črno-belih laserskih tiskalnikov, pa njihova paleta barvnih modelov kljub temu hitro raste in v ponudbi se znajdejo tako multifunkcijske naprave, kot visoko zmogljivi barvni tiskalniki formata A3. Tokrat preizkušeni model sodi v sam vrh njihove ponudbe, ko govorimo o klasičnih A4 barvnih tiskalnikih, ki ne omogočajo skeniranja in pošiljanja faksirnih sporočil.

Naprava že na prvi pogled deluje zajetno, vendar je grajena dovolj ozko, da jo lahko stisnemo v kak tesnejši kot, pomembno je le, da nam je na voljo dovolj višine. Tudi masa naprave ne bo razočarala tehtnice, saj se bo njen kazalec premaknil vse do številke 30 kg, to pa pošteno občutimo že pri prenašanju tega tiskalnega stroja. So pa uporabljeni materiali kakovostni, kar je opaziti že na prvi pogled, barvila so lepo dostopna, pokrov, ki jih pokriva, pa je sestavljen trdno in se lepo odpira. Na vrhu pokrova so tudi tipke za upravljanje tiskalnika in zaslon LCD. Prav tako bi težko našli grajo za vratca, ki pokrivajo posodo za odpadne barve, pa tudi za tista, ki pokrivajo filter za preprečevanje vdora prahu v notranjost tiskalnika. Oboja se odpirajo s pritiskom na gumb, podobno kot tudi dodaten večnamenski podajalnik, katerega zmogljivost je 150 kosov papirja. Sicer se zdi osnovni podajalnik papirja nekoliko preveč skromen, saj bi pri tako velikih mesečnih zmogljivostih, kot je 100.000 natisnjenih strani, pričakovali zmogljivejšega. Ta prenese le 250 listov papirja, problem pa je rešljiv z dokupom dodatnih predalnikov, s katerimi lahko zmogljivost podajalnika zvišamo na 2150 listov.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki