• Epson Stylus SX205 in Epson Stylus SX405

  Rahle prenove so bile deležne tudi Epsonove večnamenske naprave, ki se poleg novega imena lahko pohvalijo z nekoliko hitrejšim delovanjem. Napravi Stylus SX205 in SX405 spadata v razred srednje zmogljivih večnamenskih naprav in sta naslednici modela Stylus DX7450 in DX8450. Tako kot med predhodnima modeloma tudi med SX205 in SX405 ni bistvenih razlik. Pravzaprav sta po zmogljivostih enaka, edina razlika je v uporabniškem vmesniku na samem tiskalniku.

 • Epson Stylus S20

  Novi Epson Stylus S20 je zasedel mesto v razredu najosnovnejših Epsonovih brizgalnih tiskalnikov, kjer je izpodrinil predhodnika Stylus D78. Ponaša se z rahlo spremenjeno obliko ohišja in novim imenom. To pa je praktično tudi vse. Po natančnem pregledu specifikacij ugotovimo, da je novi model Stylus S20 malenkost hitrejši od predhodnika, vendar se v praksi izkaže, da med modeloma pravzaprav ni razlik.

 • Canon Pixma MP630

  Canon ima v svoji seriji večopravilnih brizgalnikov Pixma širok razpon naprav, od najcenejših do najdražjih in seveda najzmogljivejših. Tokrat preizkušeni model MP630 se uvršča proti vrhu te lestvice, poleg sorodnega MP620. Razlika med modeloma je predvsem tiskanje na obe strani pri prvem ter omrežni in brezžični vmesnik pri drugem.

 • Canon Pixma MX850

  V Canonu so zopet poskrbeli za osvežitev ponudbe večnamenskih naprav, ki so namenjene zahtevnejšim uporabnikom. Pixma MX850 je bogato opremljena večnamenska naprava, ki združuje zmogljiv tiskalnik s petimi ločenimi kartušami, optični bralnik z nadstandardno ločljivostjo ter faksirno napravo. Pri domači rabi faksirna naprava verjetno ne bo pogosto uporabljena, zagotovo pa je dobrodošel dodatek k optičnemu bralniku, ki ga ima večina faksirnih naprav, torej avtomatski podajalnik listov. Ker gre le za naprednejšo napravo, podajalnik omogoča branje obeh strani, to pa posledično omogoča zelo udobno fotokopiranje obeh strani.

 • Canon Pixma MP540

  Canonove jesenske osvežitve ponudbe je bila deležna tudi zlata sredina večnamenskih naprav, Pixma MP520, ki tokrat nosi nekoliko višjo oznako, Pixma MP540. Navzven ni doživela izrazite stilske preobrazbe, za notranjost pa to ne velja. Zamenjali so celotni tiskalniški del, ki tokrat ponuja visoko ločljivost izpisa 9600 × 2400 pik na palec. Primerljiv je z zmogljivejšimi večnamenskimi napravami, vendar na žalost ne po hitrosti. Ta je nekoliko manjša kot pri prejšnjem modelu.

 • Epson Stylus Photo R285

  Samostojnih brizgalnih tiskalnikov, namenjenih tiskanju fotografij, je zlasti zaradi večopravilnih naprav vedno manj. Epsonov model Stylus Photo R285 meri na začetnike v digitalni fotografiji, ki iščejo ugodno rešitev za domače tiskanje fotografij velikosti do A4. Za kakovost tiska skrbi šest samostojnih kartuš, poleg standardnih CMYK (cyan, magenta, rumena in črna), pa še svetla cyan in svetla magenta.

 • Hewlett Packard Officejet Pro L7590

  Hewlett Packard je med bolj znanimi izdelovalci tiskalnikov, vsekakor ima tudi enega izmed največjih prodajnih spektrov v svetu tiskalnikov. Njihov model Officejet Pro L7590 se uvršča proti vrhu večopravilnih brizgalnih naprav, namenjen pa je (kot lahko sodimo po imenu) zahtevnim uporabnikom, ki želijo v eni napravi poleg kakovostnega barvnega tiska tudi optični bralnik, kopirni stroj in faks.

 • Epson B-500DN in B-300

  Tako kot na drugih področjih se tudi v računalništvu tu in tam dogaja, da se podjetja trudijo spremeniti predsodke o določenih vrstah naprav. Eno izmed takih je (povsem upravičeno) mnenje, da je tisk na laserskih tiskalnikih hitrejši in cenejši kot pri brizgalnih, a ponujajo slednji boljši izpis grafike, hkrati pa tudi predstavljajo cenejši nakup. Zakaj je tako, smo tudi v Monitorju že veliko pisali, v Epsonu pa želijo vse skupaj obrniti na glavo.

 • Canon Pixma iP2600

  Canonov novi brizgalnik, model Pixma iP 2600, nadomešča starejši model iP 2500 na spodnjem delu cenovne in zmogljivostne lestvice. Namenjen je predvsem domačim uporabnikom, ki bi si želeli občasno natisniti nekaj fotografij oziroma drugih barvnih dokumentov.

 • Nashuatec GX 2500

  Nashuatec poskuša s serijo GX uveljaviti tehnologijo GelSprinter Liquid Gel kot alternativo brizgalnim in laserskim tiskalnikom. GX 2500 so splavili kot vstopni model v družino gel tiskalnikov, ki hkrati z nizko ceno naprave tudi veliko obljublja. Takšna cena po drugi strani pomeni, da z nakupom pridobimo borno opremljen (a kljub temu precej velik) tiskalnik, ki npr. ne ponuja neposrednega izpisa s pomnilniških kartic ali pa izpisa na obe strani kot nekateri njegovi brizgalni rivali, a kljub temu dobro služi svojemu namenu. Večplastno smo ga primerjali z nekajkrat dražjim omrežnim modelom GX 3050n in odkrili kar nekaj prednosti.

 • Canon Pixma iP 4500

  Kljub temu da so med brizgalniki na zmagoslavnem pohodu večnamenske naprave, določene skupine kupcev ne zanima drugega kot samo kakovosten izpis. V mislih imamo domače uporabnike, ki npr. ne potrebujejo faksa ali optičnega bralnika, oziroma ga že imajo. Hkrati so pripravljeni plačati, da si poleg besedila sem in tja natisnejo kakšno fotografijo - resda precej drago, a na visoki ravni. Tu nastopi Canon s svojo Pixmo iP4500.

 • HP Photosmart C8180 All-in-one

  Večnamenski tiskalnik Photosmart C8180 predstavlja vrh HPjeve serije Photosmart. Namenjen je predvsem uporabnikom, ki veliko delajo s fotografijami in grafiko. Poleg tiskalnika je še optični bralnik in kopirni stroj, nima pa faksa in samodejnega podajalnika za bralnik (ki smo ga pogrešali). Hvali se s številnimi rešitvami in funkcijami, od velikega, za dotik občutljivega zaslona, do HPjeve tehnologije LightScribe (da, vgrajen je pekač DVD!). S slednjo lahko (poleg shranjevanja fotografij na CD/DVD) pišemo neposredno tudi na zgornjo površino posebnih plošč CD in DVD. Napis je črno-bel in se z laserjem zapeče na optični nosilec. Zanimivo, čeprav moramo biti pazljivi pri nabavi ustreznih plošč CD oziroma DVD.

  Objavljeno: 26.2.2008 00:55 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2008 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi
 • Epson Stylus DX 4450

  Epsonova nova večopravilna naprava, model Stylus DX 4450, je cenovno med najbolj dostopnimi tovrstnimi izdelki. "Manjkata" ji faks in samodejni podajalnik, a ciljni uporabniki (predvsem domači uporabniki) tega ne bodo pogrešali. Tiskalnik je iz elegantne črne plastike, na kateri pa se hitro poznajo prstni odtisi. Izpustili so zaslon in večino funkcijskih tipk. To pomeni, da ne moremo skoraj ničesar izvesti brez računalnika (denimo določitve števila kopij). Pladenj za papir je na zadnji strani, drugi (za natisnjen papir) pa spredaj.

  Objavljeno: 26.2.2008 00:55 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2008 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi
 • Epson Stylus DX 7450

  Stylus DX 7450 je zmogljivejši brat cenejšega modela DX 4450. Spet gre za večopravilno napravo, poleg tiskanja, kopiranja in optičnega bralnika pa lahko opravlja tudi delo bralnika pomnilniških kartic (to bomo pri cenejšem modelu zaman iskali). Naprava je razmeroma nizka, sploh ker nima samodejnega podajalnika listov, zaradi črne plastike deluje elegantno. Dodali so tudi majhen zaslon LCD in nekaj več funkcijskih tipk. Eleganco skazi le glasnost tiskalnika, to opazimo predvsem pri tisku besedila, ko zelo na silo povleče vase papir.

  Objavljeno: 26.2.2008 00:55 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2008 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi
 • Canon Pixma MP610

  Odlični večnamenski brizgalnik Canon Pixma MP600 je dobil naslednika, MP610. Žal se že na prvi pogled premalo razlikuje od predhodnika, da bi lahko upravičil nekoliko višjo ceno.

  Objavljeno: 26.2.2008 00:55 | Avtor: Damjan Matičič | Monitor Februar 2008 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi
 • Canon Pixma MP520

  Canon je svoje večopravilne brizgalnike razdelil na seriji MX in MP. Razlika je le v dodanem faksu, ki ga slednje nimajo. Eno od teh, model MP520, smo dodobra preizkusili. Gre za model srednjega ranga, ki je namenjen zahtevnejšim domačim uporabnikom. Obljublja kakovosten tisk fotografij, hkrati pa tudi možnost optičnega branja in seveda kopiranja.

  Objavljeno: 26.2.2008 00:54 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2008 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi
 
 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji