Testi - Brizgalni tiskalniki

 • Canon Pixma iP3300

  Tudi letošnjo jesen so se v Canonu odločili prenoviti nekatere najbolj priljubljene modele. S tiskalnikom Pixma iP3300 so predstavili prenovljeno uspešno različico modela Pixma iP3000. Predvsem je opazna nova zunanja preobleka ter malce hitrejši pogon. Pričakovati je bilo še kakšno dodatno izboljšavo, vendar se je zgodilo ravno nasprotno.

  Objavljeno: 28.11.2006 03:10 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Canon Pixma iP4300

  Jesenske Canonove prenove je bil deležen tudi tiskalnik Pixma iP4200, ki je dobil za stotico višjo oznako: Pixma iP4300. Razlika ni le v številki modela, temveč tudi v številkah oziroma hitrosti tiskanja. Ta je seveda višja. Drugih sprememb skorajda ni opaziti, le prenovljeno lično ohišje, ki je na prvi pogled videti tako, kot bi starejši model Pixma iP4200 obrnili na glavo. Opremljenost tiskalnika ostaja enaka. Pixma iP4300 se ponaša z dvema ločenima črnima kartušama (za tiskanje fotografij in poslovnih dokumentov) in tremi barvnimi. Tiskalna glava premore ločljivost 9600 x 2400 pik na palec. Še vedno zmore tiskati na nosilce CD/DVD (s priloženim vmesnikom), ima pa tudi avtomatski obračalnik. Vgrajena je tudi avtomatska kalibracija glave. Dva podajalnika papirja prideta zelo prav, če pogosto tiskamo tudi na poseben papir manjših velikosti. Če ga ne uporabljamo, je mogoče zgornji podajalnik elegantno zakriti.

  Objavljeno: 28.11.2006 03:09 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Canon Pixma iP1300 in Pixma iP1700

  Osvežen je tudi razred cenejših brizgalnikov, in sicer z modeloma Pixma iP1300 in Pixma iP1700. Na pogled sta povsem enaka, precej podobna starejšemu modelu Pixma iP1200, vendar se malce razlikujeta po zmogljivosti. Oba uporabljata ločeno črno in barvno kartušo. Tiskalnika delujeta zelo plastično, vendar je to za ta cenovni razred povsem razumljivo. Oba sta tudi tokrat ostala brez odlagalnika, a to v nekaterih primerih ni tako slabo, sploh če imamo na mizi zelo malo prostora in tako največkrat papir držimo že v roki, še preden je dokončno natisnjen.

  Objavljeno: 28.11.2006 03:09 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Hewlett Packard Photosmart A430 in A516

  Majhni tiskalniki formata 10 × 15 se kar nekako držijo na prodajni paleti izdelovalcev brizgalnikov. Še več, menda se v tujini dokaj dobro prodajajo, čeprav za naš trg tega nikakor ne moremo trditi. Kakorkoli že, preizkusili smo najnovejša tovrstna Hewlett-Packardova izdelka - Photosmart A430 in A516.

  Objavljeno: 2.11.2006 12:55 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Hewlett-Packard Photosmart C4180

  C4180 je nova Hewlett Packardova večnamenska naprava, ki temelji na modelu C3180; na zunaj se razlikuje zgolj po dodanem zaslonu, marsikaj pa je očem skrito. Zaslon na napravi ni namenjen zgolj pregledovanju slik, temveč tudi popravljanju. Tako lahko spreminjamo svetlost, kontrast, popravimo nezaželen učinek rdečih oči, natisnemo zgolj del slike ali pa celo delček videoposnetka. Možna je tudi postavitev do treh slik na papir formata A4. Velikost zaslona je povprečna, saj po diagonali meri dobrih šest centimetrov, kakovost prikazane slike pa ni tako dobra, kot smo vajeni pri dražjih Hewlett Packardovih večnamenskih napravah. S priloženo programsko opremo je mogoče zgolj s tipko na tiskalniku pripraviti slike za pošiljanje po elektronski pošti. To omogoča lahko in hitro izmenjavo fotografij. Seveda bi bilo vse to nesmiselno brez vgrajenega bralnika pomnilniških kartic. Očem najbolj skrit pa je namenski predalnik za fotografski papir, saj se skriva v levi stranici tiskalnika. Tako pri tiskanju fotografij predalnik preprosto vstavimo v podajalnik papirja, brez kakršnihkoli nastavitev.

  Objavljeno: 2.11.2006 12:55 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Hewlett-Packard Photosmart D7360

  Photosmart D7360 je Hewlett Packardov zmogljiv foto tiskalnik, ki ne preseneča zgolj s tehničnimi zmogljivostmi, temveč tudi z zanimivim uporabniškim vmesnikom, ki ga do zdaj na tiskalnikih tega cenovnega razreda še ni bilo videti.

  Objavljeno: 2.11.2006 12:55 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Canon Pixma iX4000

  Brizgalniki formata A3 niso ravno zelo razširjeni, poleg tega izdelovalci dokaj redko predstavljajo njihove nove ali nadgrajene različice. Tokrat je uspelo Canonu - predstavil je dva nova modela, iX4000 ter iX5000, ki zmoreta tiskati do formata A3+. Preizkusili smo šibkejši iX4000, ki se od iX5000 razlikuje zgolj v hitrosti izpisa. Sam tiskalnik je lično oblikovan, a je kar precej velik. Res je, da so tiskalniki večjega formata temu primerno večji, vendar so si pri izdelavi tega modela vzeli kar precej dodatnega prostora, saj v širino meri celih šestdeset centimetrov. Na čelni plošči bomo našli zgolj dva gumba in priklop USB za komunikacijo PictBridge z digitalnimi fotoaparati. Kaj več praktično tudi ne potrebujemo. Tiskalnik uporablja štiri ločene kartuše, enake kot A4 model iP4200, a se od slednjega vendar razlikuje po tem, da nima dveh vhodov za papir in obračalnika za tiskanje na obe strani.

  Objavljeno: 2.11.2006 12:55 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • Canon Pixma iP6600D

  V pestri izbiri Canonovih izdelkov se je znašel novi Pixma iP6600D, šestbarvni foto tiskalnik, mali domači foto laboratorij, ki za delovanje niti ne potrebuje računalnika. Poudarek so dali v Canonu predvsem tiskanju slik s pomnilniških kartic, saj jih lahko pregledujemo prek velikega zaslona LCD, ki po diagonali meri kar devet centimetrov. Tako lahko slike naknadno obrežemo, vrtimo ali pa zgolj polepšamo z različnimi nastavitvami. Slike je mogoče tiskati tudi neposredno iz fotoaparata, saj podpira PictBridge, lastniki mobilnih telefonov z zmogljivejšimi fotoaparati pa bodo veseli infrardečega vmesnika, prek katerega lahko pošiljajo slike tiskalniku. Tisti, ki jim je to premalo, si lahko dokupijo še modul bluetooth. Tako kot že večina Canonovih tiskalnikov zmore tudi iP6600D tiskati na plošče CD oz. DVD. Zelo dobrodošel je tudi dodaten podajalnik papirjev, da lahko v enem hranimo papirje velikosti A4, v drugem pa foto papirje manjših mer. S tem se izognemo prelaganju in nastavljanju širine papirja, kadar želimo tiskati na foto papir, ki naj bi ga glede na zmogljivost tiskalnika kar pogosto potrebovali.

  Objavljeno: 27.6.2006 15:10 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • HP Photosmart 3310

  Med HPjevimi posebnimi večnamenskimi napravami se v sam vrh uvršča HP Photosmart 3310. Gre za pravega posebneža, ki mu praktično ne manjka nič. Dobesedno naphan je z vsemi (morda tudi nepotrebnimi) priboljški. Zato je dokaj orjaški, pozornost pa vsekakor pritegne predvsem čudovit, kar devet centimetrov velik zaslon. Poleg velikega zaslona je bogato opremljen tudi z različnimi vrstami povezav, od USB pa do WLAN, možnostjo tiskanja slik z negativov, pomnilniških kartic, neposredno iz fotoaparata (PictBridge), in tiskanjem slik kar z video posnetkov. Morda se zdi ta možnost trenutno skorajda neumna, a čedalje več digitalnih fotoaparatov zmore zajemati video v dokaj kakovostnem formatu. Zajemanje slik z videa v računalniku pa le ni tako preprosto opravilo. A ker tiskalnik uvrščamo med večnamenske naprave, se spodobi, da premore tudi pošiljanje faksov in fotokopiranje. Zanimiva novost je tudi uporaba šestih ločenih barvnih kartuš, katerih menjava je otročje lahka.

  Objavljeno: 27.6.2006 15:10 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč
 • HP Photosmart 2575

  Hewlett Packard v zanimivi zbirki večnamenskih naprav ponuja tudi izbor večnamenskih foto tiskalnikov. Photosmart 2575 je najosnovnejši tiskalnik tega razreda. Tako kot pri večini HPjevih tiskalnikov lahko namesto kartuše s črnim barvilom poleg barvne vstavimo tudi foto kartušo in ga s tem spremenimo v šestbarvni foto tiskalnik. Vendar to ni edini razlog, zakaj se uvršča med posebne večnamenske naprave. Bolj izstopa po šest centimetrov velikem zaslonu LCD, s pomočjo katerega lahko popravljamo in za tiskanje pripravimo slike na pomnilniški kartici. Tudi pri kopiranju dokumentov ali slik nam prav pride kakšna dodatna nastavitev oz. možnost kopiranja le delčka slike, za katere bi praviloma že potrebovali računalnik. S tem so v HPju zelo zmanjšali odvisnost tiskalnika od računalnika, saj ta pride prav le še pri tiskanju dokumentov in optičnem branju.

  Objavljeno: 27.6.2006 15:10 | Kategorija: Brizgalni tiskalnikiveč