Objavljeno: 28.2.2006 00:40 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Februar 2006 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Epson Stylus D88

Epson Stylus D88 je drugi član serije D in trenutno najzmogljivejši v tej seriji. Praktično na las je podoben Epsonu C86 tako po videzu kot po lastnostih. Seveda pa ima D88 novo barvilo DuraBrite Ultra v štirih ločenih kartušah, tako kot njegov brat D68.

Pričakovali smo, da bo hitrost izpisa večja, glede na to, da gre za novo serijo tiskalnikov. Res, da je skoraj za polovico hitrejši od svojega mlajšega brata D68, a to še ne pomeni, da je eden izmed najhitrejših. Še celo malenkost počasnejši je od predhodnega modela C86. Devet strani besedila tako natisne v dveh minutah in štirideset sekund, to pa je za skoraj minuto počasneje, kot zmore najboljši konkurent. V skoraj enakem času natisne tudi barvno fotografijo (najboljši konkurent porabi minuto in pol manj) in se s svojimi zmogljivostmi uvršča nekje na sredino konkurence. Malce moteče je le to, da pri daljšem tiskanju vmes porabi še nekaj časa za čiščenje glave.

Kakovost tiska je za malenkost boljša kot pri D68. Najopaznejša razlika je pri tiskanju besedila v najosnovnejšem načinu (draft), saj je tisk temnejši, a še vedno siv. Samo besedilo v normalnem načinu pa je lepo črno, a še vedno malce nazobčano. Ker uporablja povsem iste kartuše kot D68, je barvni izpis na navaden papir zelo dober in pri svetlečih papirjih nekoliko bled. S kakovostjo barvnega izpisa prekaša tudi svojega predhodnika, C86, saj so barve za spoznanje bolj žive in barvni prehodi mehkejši. Enako je tudi s ceno izpisa, ki je le 13 tolarjev za črno-belo stran in 43 tolarjev za barvno stran. Cena izpisa je med najhujšimi konkurenti skoraj najmanjša. Seveda je pri tem treba upoštevati, da tako ceno izpisa dobimo le, če kartuše kupimo v kompletu, saj so 25 % cenejše, kot če jih kupujemo posebej.

Epson je serijo D namenil predvsem domačim uporabnikom, ki večinoma tiskajo na navaden papir in si želijo kakovostnega tiska z zelo ugodno ceno izpisa. Malce počasnejši je pri slikah, a dovolj hiter pri običajnih izpisih, kot so poročila in grafikoni.

Epson Stylus D88

Kaj: Piezo brizgalnik.

Hitrost: 7.

Kakovost: 8.

Opremljenost in enostavnost dela: 6.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, vzporedni.

Cena: 23.904 tolarjev.

Izmerjena cena ČB strani: 13 tolarjev.

Izmerjena cena barvne strani: 45 tolarjev.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si, (01) 585 34 11.

Za: Dobra kakovost na navaden papir. Cena izpisa. Ločene barvne kartuše.

Proti: Sivo besedilo v najosnovnejšem načinu (draft). Nekoliko blede slike na svetlečem papirju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji