Objavljeno: 31.1.2006 23:43 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Januar 2006 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP Deskjet 460

Prenosni tiskalniki gotovo niso tisti del trga, ki bi si obetal hudo rast in od katerega bi se dalo živeti. Kljub temu imajo dovolj kupcev (trgovske potnike npr.), da se jim izdelovalci ne odpovejo, oz. da jih celo redno nadgrajujejo. Med njimi je tudi Hewlett-Packard, ki je svoj model Deskjet 450 nadgradil v Deskjet 460.

Tiskalnika se navzven ne razlikujeta bistveno, popolnoma drugačna pa je nova notranjost. Kot je bilo pričakovati, je HP v novi tiskalnik vgradil novo serijo kartuš, ki so sicer bile, za večje namizne modele, predstavljene že septembra 2004; najprej v modelu Deskjet 6540. Novi prenosni Deskjet 460 uporablja "polprazne" modele kartuš (z oznakama 343 in 388), kar pomeni, da tiskanje ne bo tako poceni kot z večjimi modeli, ki sprejmejo tudi polne kartuše (pa čeprav so te seveda absolutno dražje). Kakovost tiska je odlična in pravzaprav enaka tisti, ki jo zmorejo večji modeli, hitrost pa je vendarle nekaj nižja. Kljub temu tiskalnik lahko označimo za zelo hiter, saj pet strani besedila natisne v nekaj več kot minuti, devet strani poslovnega poročila pa v dveh minutah in pol. Fotografij z njim verjetno ne boste tiskali, pa vendar naj omenimo, da za velikost 10 × 15 cm potrebuje dve minuti in pol (kakovost pa je zelo dobra). No, tiskalniku lahko vendarle vstavimo tudi foto kartušo in ga s tem spremenimo v šestbarvni tiskalnik.

Deskjet 460 ima, v različnih podrazličicah, še kar nekaj priboljškov. Tako vsi modeli premorejo bralnik pomnilniških kartic compactflash in SD, nanje pa lahko tiskamo tudi neposredno iz fotoaparata (pictbridge). Odvisno od naših potreb, lahko izbiramo med različicami, ki jim je priložen akumulator (pritrdimo ga na zadnji strani in omogoča tiskanje tudi tam, kjer električne vtičnice niso na voljo), kartico bluetooth in kartico Wi-Fi (11 Mb/s, v formatu compact flash). Presenečeni smo bili, da programska oprema za slednjo ne omogoča šifriranje WPA, temveč le stari in nezanesljivi WEP. Uporaba v sodobnih brezžičnih omrežjih je s tem zelo otežena.

HP Deskjet 460

Vmesniki: USB.

Cena: 59.990 tolarjev.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/partners.

Za: Majhnost, odlična kakovost tiska, hitrost. Možnost akumulatorja in brezžične povezljivosti.

Proti: Uporablja polprazne kartuše, zaradi česar je odtis dražji, kot bi lahko bil.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji