Canon Pixma iP4300

Objavljeno: 28.11.2006 03:09 | Avtor: Tadej Beravs | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: November 2006 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Jesenske Canonove prenove je bil deležen tudi tiskalnik Pixma iP4200, ki je dobil za stotico višjo oznako: Pixma iP4300. Razlika ni le v številki modela, temveč tudi v številkah oziroma hitrosti tiskanja. Ta je seveda višja. Drugih sprememb skorajda ni opaziti, le prenovljeno lično ohišje, ki je na prvi pogled videti tako, kot bi starejši model Pixma iP4200 obrnili na glavo. Opremljenost tiskalnika ostaja enaka. Pixma iP4300 se ponaša z dvema ločenima črnima kartušama (za tiskanje fotografij in poslovnih dokumentov) in tremi barvnimi. Tiskalna glava premore ločljivost 9600 x 2400 pik na palec. Še vedno zmore tiskati na nosilce CD/DVD (s priloženim vmesnikom), ima pa tudi avtomatski obračalnik. Vgrajena je tudi avtomatska kalibracija glave. Dva podajalnika papirja prideta zelo prav, če pogosto tiskamo tudi na poseben papir manjših velikosti. Če ga ne uporabljamo, je mogoče zgornji podajalnik elegantno zakriti.

Zanimivo, da je Pixma iP4300 po hitrosti primerljiva z modelom višjega razreda Pixma iP5200. Resda ne povsod, a vendar sta si zelo blizu. Najbolj presenetljiva je hitrost tiskanja besedilnega dokumenta, saj pet strani natisne v zgolj štiriintridesetih sekundah. S tem za dve sekundi prehiti favorita, Pixmo iP5200, in se zavihti na sam vrh. Tudi poslovno poročilo natisne v minuti in triinpetdeset sekundah; to ga zopet postavi na sam vrh. Nekoliko počasnejši je pri tiskanju na poseben papir, saj za bitno sliko formata A4 porabi dve minuti in šestnajst sekund, Pixma iP5200 pa manj kot dve minuti. Žal ga še vedno pesti kar dolgotrajno in precej pogosto čiščenje šob na tiskalni glavi. To je seveda posledica zelo majhnih šob, ki jih uporablja tiskalnik. Tako se nam ob vklopu pridno čisti slabo minuto, med premorom pa si tudi zelo rad vzame čas za higieno, tako da je treba z naslednjim tiskanjem nekoliko počakati.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki