Objavljeno: 2.11.2006 12:55 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Oktober 2006 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

Hewlett-Packard Photosmart D7360

Photosmart D7360 je Hewlett Packardov zmogljiv foto tiskalnik, ki ne preseneča zgolj s tehničnimi zmogljivostmi, temveč tudi z zanimivim uporabniškim vmesnikom, ki ga do zdaj na tiskalnikih tega cenovnega razreda še ni bilo videti.

Tiskalniški del temelji na modelu Photosmart 8250, ki smo ga preizkusili že pred časom, novost pa je zaslon LCD diagonale 8 cm, ki je občutljiv za dotik. Take rešitve smo bili doslej vajeni le pri dražjih pisarniških laserskih tiskalnikih ali celo fotokopirnih strojih. No, in pri Sonyjevih digitalnih videokamerah. S tem je upravljanje po menujih otročje lahko in hitro. Seveda lahko na samem tiskalniku pregledujemo in popravljamo slike, ki jih vanj "prinesemo" s pomnilniškimi karticami. Tako jih lahko vrtimo, povečujemo, spreminjamo barvne lastnosti itd., lahko pa prepustimo stvar tiskalniku in nam po pritisku na gumb sliko samodejno "izboljša". Sam tiskalnik je lepo stilno oblikovan, s prozornimi vratci, ki ščitijo bralnik pomnilniških kartic pred prahom. Ker pa je poudarek na tiskanju fotografij, ima tiskalnik poseben predal za fotografski papir velikosti 10 × 15 cm.

Tiskalnik uporablja šest ločenih barvnih kartuš, ki jih je povsem preprosto vstaviti, tiskalniška glava pa zmore ločljivost 4800 x 1200 pik na palec. Tiskanje besedilnih strani poteka presenetljivo hitro za foto tiskalnik, saj za tiskanje pet strani dolgega besedilnega dokumenta porabi dobro minuto. Počasnejši je pri tiskanju bitne slike formata A4, saj za izpis porabi celih šest minut in šestnajst sekund. Tudi pri tiskanju fotografij na papir velikosti 10 × 15 cm ni najbolj uren, saj si za to vzame skoraj slabe dve minuti. Razlog za to je tudi v tem, da mehanizem pred tiskanjem potegne predalnik za fotografije v tiskalnik. To je sprva videti zanimivo, vendar je zato treba dlje čakati na izpis.

Kakovost besedilnega odtisa je v mejah pričakovanj. Tudi v hitrem načinu ni opaziti bistvene razlike, le svetlejši odtis. Drugače je pri tiskanju fotografij na navaden papir. Odtis je v tem primeru bled in barvno nepravilen, papir pa deluje premočeno. V čisto drugi luči pa se predstavi, kadar tiskamo na posebne papirje, saj barve skorajda žarijo. Podrobnosti so odlično vidne, barvni prelivi pa so lepo mehki. Navsezadnje je namen foto tiskalnikov tiskati prav na posebne foto papirje.

Kljub zaslonu, ki je občutljiv za dotik, in kljub drugim tehničnim bonbončkom tiskalnik ne izstopa iz povprečnega cenovnega razreda foto tiskalnikov. Mogoče pa je dokupiti še bluetooth modul za brezžično povezavo z računalnikom oziroma mobilnimi napravami.

Omenimo še ceno odtisa, ki je silno ugodna (vsaj v konkurenci brizgalnih tiskalnikov), tako kot smo že pred časom zapisali za model Photosmart 8250.

Hewlett-Packard Photosmart D7360

Kaj: Toplotni brizgalnik.

Hitrost: 6.

Kakovost: 9.

Opremljenost in enostavnost dela: 9.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB.

Cena: 49.900 tolarjev.

Izmerjena cena ČB strani: 10 tolarjev.

Izmerjena cena fotografije: 61 tolarjev.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/partners.

Za: Odlična kakovost tiskanja na posebne papirje, zaslon LCD, občutljiv za dotik.

Proti: Včasih se pred tiskanjem dlje časa čisti. Zunanji napajalnik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji