Objavljeno: 27.6.2006 15:10 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Junij 2006 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Canon Pixma iP6600D

V pestri izbiri Canonovih izdelkov se je znašel novi Pixma iP6600D, šestbarvni foto tiskalnik, mali domači foto laboratorij, ki za delovanje niti ne potrebuje računalnika. Poudarek so dali v Canonu predvsem tiskanju slik s pomnilniških kartic, saj jih lahko pregledujemo prek velikega zaslona LCD, ki po diagonali meri kar devet centimetrov. Tako lahko slike naknadno obrežemo, vrtimo ali pa zgolj polepšamo z različnimi nastavitvami. Slike je mogoče tiskati tudi neposredno iz fotoaparata, saj podpira PictBridge, lastniki mobilnih telefonov z zmogljivejšimi fotoaparati pa bodo veseli infrardečega vmesnika, prek katerega lahko pošiljajo slike tiskalniku. Tisti, ki jim je to premalo, si lahko dokupijo še modul bluetooth. Tako kot že večina Canonovih tiskalnikov zmore tudi iP6600D tiskati na plošče CD oz. DVD. Zelo dobrodošel je tudi dodaten podajalnik papirjev, da lahko v enem hranimo papirje velikosti A4, v drugem pa foto papirje manjših mer. S tem se izognemo prelaganju in nastavljanju širine papirja, kadar želimo tiskati na foto papir, ki naj bi ga glede na zmogljivost tiskalnika kar pogosto potrebovali.

Glede na to, da gre za foto tiskalnik, se zelo dobro odreže pri tiskanju navadnih črno-belih dokumentov. Resda tega ne opravi bliskovito hitro, saj za pet strani dolg dokument porabi slabi dve minuti. Morda bi to opravil malce hitreje, če se mu ne bi bilo treba (občasno) po natisnjenih štirih straneh malce oddahniti. Tudi v najhitrejšem načinu tiskanja (draft) bo dokumente natisnil v dobri minuti, konkurenca pa porabi polovico manj časa. Možno je tudi tiskanje na obe strani, vendar je še toliko bolj počasnejše. Svoje adute pokaže šele pri tiskanju fotografij. Testno fotografijo (papigo 10 × 15cm) natisne v le petdesetih sekundah. Osem sekund hitreje opravi to le Canonov močnejši model iP8500. Naslovnico Monitorja pa natisne le v dveh minutah in petnajst sekundah. V tem ga prehiti le že prej omenjeni močnejši Canonov tiskalnik.

Kot se za foto tiskalnik spodobi, je kakovost odtisa na svetleči papir odlična. Barve so pravilne, raster pa skoraj neviden. K temu pripomore tudi največja ločljivost, kar 9600 × 2400 pik na palec. S sliko na navadnem papirju bomo nekoliko manj zadovoljni, prav tako z dokumenti, saj črke niso popolnoma ostre.

Tiskalnik, primeren za domače razvijanje slik, nekoliko pa tudi za pisarniško delo. Morda je za spoznanje počasnejši od močnejšega iP8500, a zato toliko bolj cenovno ugoden. S tem da cena izpisa ostaja enako ugodna - izmerili smo, da nas barvilo za eno fotografijo 10 × 15 cm stane 73 tolarjev.

Canon Pixma iP6600D

Kaj: Toplotni brizgalnik.

Hitrost: 9.

Kakovost: 8.

Opremljenost in enostavnost dela: 10.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, IR.

Cena: 56.856 tolarjev

Izmerjena cena fotografije: 119 tolarjev.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si/partnerji.

Za: Tiskanje s pomnilniških kartic, možnost tiskanja na nosilce CD-ROM, kaseta za papir.

Proti: Počasno tiskanje na obe strani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji