Objavljeno: 29.4.2008 09:44 | Avtor: Klemen Stepišnik | Monitor April 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, laser, nenehni testi

Nashuatec GX 2500

Nashuatec poskuša s serijo GX uveljaviti tehnologijo GelSprinter Liquid Gel kot alternativo brizgalnim in laserskim tiskalnikom. GX 2500 so splavili kot vstopni model v družino gel tiskalnikov, ki hkrati z nizko ceno naprave tudi veliko obljublja. Takšna cena po drugi strani pomeni, da z nakupom pridobimo borno opremljen (a kljub temu precej velik) tiskalnik, ki npr. ne ponuja neposrednega izpisa s pomnilniških kartic ali pa izpisa na obe strani kot nekateri njegovi brizgalni rivali, a kljub temu dobro služi svojemu namenu. Večplastno smo ga primerjali z nekajkrat dražjim omrežnim modelom GX 3050n in odkrili kar nekaj prednosti.

Namestitev je potekala hitro in brez težav, tega pa za bolj oboroženega brata ne bi mogli trditi. Prav tako se bolje odreže pri hitrosti izpisa besedila, vendar v primerjavi z brizgalnimi napravami dosega čisto povprečne čase. Nadvse prijetno je presenetil z izpisom naše testne celostranske vektorske slike, ki jo je na navaden papir izpljunil v 21 sekundah, to pa je najhitreje v naši bazi trenutno dostopnih brizgalnikov. Hitro je opravil tudi s tiskanjem poročila polnega grafikonov in besedila - 9 strani je izpisal v dobri minuti. Na tem mestu pride do izraza tehnologija Level Color, ki v takšnih dokumentih zmanjšuje kakovost slikovnega gradiva, medtem ko besedilo ostaja na isti ravni. Posledica je časovno in stroškovno učinkovitejši izpis.

Kot kaže naša preračunana ocena, se s kakovostjo izpisa ne gre ravno hvaliti. Ocena je predvsem rezultat nekoliko slabše kakovosti besedila (ponekod vidne vodoravne črte), slikovno gradivo pa je bilo lepo izpisano. V primerjavi z GX 3050n so bile barve pravilnejše, prelivi lepši, črna pa si je dejansko zaslužila to ime. Podrobnosti smo razbrali enako dobro pri obeh modelih. Ob preverjanju obstojnosti izpisa smo ugotovili, da je besedilo nekoliko bolj odporno proti vlagi kot fotografije, oboje pa je na zadovoljivi ravni.

Ena največjih prednosti preizkušene naprave je zagotovo nizka cena izpisa. Z zelo ugodnimi 4 centi na izpisano ČB stran posega že skoraj v razred neprimerno dražjih laserskih tiskalnikov, s 33 centi za barvno stran pa je med klasičnimi brizgalniki v ospredju. Z njim boste torej zadovoljni vsi, ki sta vam za ta denar najpomembnejši cena in hitrost, manj pa tisti, ki se nadejate zelo kakovostnega izpisa in številnih razpoložljivih vmesnikov. Vsekakor pa je lahko z 89 evri tudi cena same naprave dovolj dober razlog za nakup.

Nashuatec GX 2500

Kaj: Gel tiskalnik.

Hitrost: 9.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 4.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (štiribarvni).

Cena: 89,00 EUR.

Izmerjena cena ČB strani: 4 cente.

Izmerjena cena barvne strani: 33 centov.

Prodaja: Vibor, www.vibor.si.

Za:Cena izpisa, izpis vektorskih slik.

Proti: Opremljenost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji