Objavljeno: 26.2.2008 00:55 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2008 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Epson Stylus DX 7450

Stylus DX 7450 je zmogljivejši brat cenejšega modela DX 4450. Spet gre za večopravilno napravo, poleg tiskanja, kopiranja in optičnega bralnika pa lahko opravlja tudi delo bralnika pomnilniških kartic (to bomo pri cenejšem modelu zaman iskali). Naprava je razmeroma nizka, sploh ker nima samodejnega podajalnika listov, zaradi črne plastike deluje elegantno. Dodali so tudi majhen zaslon LCD in nekaj več funkcijskih tipk. Eleganco skazi le glasnost tiskalnika, to opazimo predvsem pri tisku besedila, ko zelo na silo povleče vase papir.

Naprava je za ta cenovni razred kar presenetljivo hitra, sploh kar zadeva barvno tiskanje. Tako natisne vektorsko sliko velikosti A4 na navaden papir v minuti in sedeminštiridesetih sekundah, seveda pri najboljši kakovosti. Čas se pri uporabi svetlečega papirja po pričakovanju opazno poveča, konkretno na šest minut in devetinštirideset sekund, a je to kljub vsemu dober rezultat. Podoben čas je dosegel pri tisku bitne slike na enak papir (6 minut in 33 sekund). Čas tiska besedila je bolj povprečen, za pet strani potrebuje minuto in šestinštirideset sekund, pri najhitrejšem načinu (ki je zaradi nizke kakovosti uporaben le kot predogled) pa natisne enakih pet strani v polovici minute.

Kakovost tiska je tudi malo nadpovprečna, sploh če upoštevamo ugodno ceno. Prehodi so dobri, barve tudi (te so malo boljše kot pri cenejšem sorodniku, modelu DX 4450). Slednje so žive, žal pa ne ravno najbolj pravilne, sploh cyan in magenta sta pretemni. Tudi besedilo je dobro, enako velja za podrobnosti. Pri kopiranju je kakovost črno-belih kopij dobra, malo slabša pa je kakovost pri barvnih kopijah.

Cenovno je model uvrščen nad model DX 4450 in ker je med njima kar nekaj razlik (dodan bralnik pomnilniških kartic, hitrejši in malce kakovostnejši tisk), je cena modela DX 7450 nadvse ugodna. Upoštevati pa moramo malce drag tisk. Pri črno-belem je osem centov na stran več kot sprejemljivo, pol evra za barvno stran pa opazno drago.

Epson Stylus DX 7450

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, bralnik pomnilniških kartic.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 6.

Optično branje: 5.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: USB.

Cena: 118,80 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 8 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 52 centov.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Cena, hitrost barvnega tiska.

Proti: Glasnost, cena barvnega izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji