Testi

  • Ricoh Aficio SP C431DN

    Prvo, kar smo pri tem Ricohu opazili, je sama velikost tiskalnika. Primerjava s pralnim strojem tudi zavoljo maksimalne porabe 1,5 kW ni za lase privlečena. S stranicami okoli pol metra, višino 65 centimetrov in težo skoraj 60 kilogramov, nam niti na misel ne pride, da bi ga postavili na mizo ob računalniški monitor. Ne, ta sodi v resno pisarniško okolje, kjer bodo njegove sposobnosti sploh lahko prišle do izraza. Doma se še pretegnil ne bi.

  • Ricoh Aficio SP 4210N

    Ricoh Aficio SP 4210N je predstavnik srednje zmogljivih monokromatskih laserskih tiskalnikov. Namenjen je pisarniški rabi v manjših podjetjih ali posameznih oddelkih v večjih, kar nakazuje tudi mesečna zmogljivost, ki je 150.000 strani. Ponaša se z nazivno hitrostjo 37 strani na minuto in časom prve natisnjene strani manj kot 7 sekund.

  • HP Laserjet M1132MFP

    Večopravilni laserski tiskalniki so načeloma domena večjih pisarn, a kar nekaj je tudi takih, ki so namenjeni majhnim, če ne celo domačim pisarnam. Tak je tudi Laserjet M1132MFP, ki v dokaj kompaktnem paketu in po dokaj nizki ceni prinaša poleg laserskega tiskalnika še kopirni stroj ter optični barvni bralnik (ni pa faksa). Naprava je pravokotne, škatlaste oblike, ohišje pa je iz kakovostne črne plastike. Na levi je majhen zaslon stanja in nekaj funkcijskih tipk, tako zaslon kot tipke so na konzoli, ki jo lahko nagnemo navzgor.

  • HP P1606DN

    Hpjev novi tiskalnik, model P1606DN, lepo kaže trend padanja cen oziroma filtriranje zmogljivosti vse nižje na cenovnih lestvicah. Gre za tiskalnik, namenjen manjšim pisarnam ali pa zahtevnejšim domačim uporabnikom, ki vključuje kar nekaj uporabnih dodatkov, ki smo jih večinoma vajeni šele pri dražjih modelih.

  • HP P1102 in P1102w

    Hpjevi majhni laserski tiskalniki so že nekaj časa preproste in cenovno ugodne naprave. Taka ostajata tudi modela P1102 in P1102W. Oblikovanje je že nekaj let stalnica, oblika teh tiskalnikov se ni spremenila že kar nekaj let, čeprav so se oznake (in zmogljivosti) menjavale. Še vedno gre za lične majhne škatle, kjer je P1102W črne, P1102 pa bele barve. Sicer gre za popolnoma enak tiskalnik, s tem da ima model s črko 'W' v imenu vgrajen še brezžični omrežni vmesnik, oba pa imata seveda tudi vmesnik USB.

  • Lenovo ThinkPad Edge 11

    Novi modeli mini prenosnikov praktično vseh večjih izdelovalcev jasno kažejo, da ti še niso vrgli puške v koruzo in se ne pustijo prestrašiti povečani prodaji iPadov in klonov na androidni podlagi. Očitno kupci še vedno želijo tudi čistokrvne mini prenosnike, ki se jih v sili da uporabiti še za kaj drugega, ne le za brskanje po spletu in igranje abotnih igric.

  • MSI CX 605

    Po daljšem času smo v našem laboratoriju spet preizkušali MSIjev prenosnik. MSI CX605 je izdelek, ki smo ga zaradi cene uvrstili med cenejše prenosnike, namenjen pa je domačim uporabnikom. Pograjamo lahko odsotnost resnega, modernega operacijskega sistema (nameščen FreeDOS). Jasno je, da bo na večini prodanih primerkov našel svoje mesto piratiziran Microsoftov izdelek, saj so vsi potrebni gonilniki priročno priloženi na zgoščenki.

  • Toshiba Satellite A665-11T

    Toshiba Satellite A665-11T je eden izmed najbolje opremljenih prenosnih računalnikov, kar jih najdemo na trgu, sodi pa med dražje modele. Cena se giblje okrog 1800 evrov, glede na zmogljivosti lahko rečemo, da ni pretirana.

  • HP Pavilion dv6-3040sm

    HPjev Pavillon dv6-3040sm nosi oznako, ki je zelo podobna oznaki zgoraj ocenjenega prenosnika 3060. Kljub temu se toliko razlikujeta, da si vsak zasluži poseben opis. Največja razlika je v osrčju obeh prenosnikov. dv6-3040sm je zasnovan okoli dvojedrnega procesorja Athlon II p320. Kljub enemu jedru manj in manjši količini pomnilnika ("le" 3 GB) je dosegel boljše rezultate pri hitrostnih preizkusih.

  • HP Pavilion dv6-3060em

    HPjev prenosnik Pavilion dv6-3060em je zanimiv predvsem zaradi 15,6-palčnega zaslona, občutljivega za dotik. V času, ko so tablice med najbolj vročimi izdelki v računalništvu, je to poskus, kako dvigniti izdelek iz sivine povprečnosti in ga narediti privlačnejšega za razvajene kupce.

  • HP Mini 210-2000sm

    HPjev Mini 210 je pri kupcih HPjevih miniprenosnikov zelo priljubljen. V prejšnji inkarnaciji je imel tudi oblikovno bolj všečne različice, ki jih je med drugim oblikovala tudi priznana oblikovalka modnih dodatkov Vivienne Tam.

Arhiv

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji