Objavljeno: 25.1.2011 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

HP P1606DN

Hpjev novi tiskalnik, model P1606DN, lepo kaže trend padanja cen oziroma filtriranje zmogljivosti vse nižje na cenovnih lestvicah. Gre za tiskalnik, namenjen manjšim pisarnam ali pa zahtevnejšim domačim uporabnikom, ki vključuje kar nekaj uporabnih dodatkov, ki smo jih večinoma vajeni šele pri dražjih modelih.

Prvo od tega je omrežni priključek, ki dela družbo vmesniku USB. Danes so domača omrežja seveda prej pravilo kot izjema, s tem vmesnikom pa olajšamo postavitev in dostop do tiskalnika. Pri tem modelu nam pride še toliko bolj prav, saj je med tiskom razmeroma glasen. Drugi uporaben dodatek, ki ga nakazuje črka "D" v imenu, pa je enota za samodejni tisk na obe strani. Priporočena mesečna obremenitev je 8000 strani, kar bo za večino domačih uporabnikov vrh glave dovolj, pri pisarnah pa bo potreben premislek, koliko se sploh natisne v enem mesecu (v podobnem cenovnem okvirju najdemo tiskalnike, ki zmorejo tudi do 20.000 strani na mesec).

Naprava je solidno hitra, pri Hpju obljubljajo 25 strani na minuto, naše meritve povsem potrdijo to številko, pravzaprav smo namerili še malenkost hitrejši tisk (25,8 strani na minuto). Tiskalnik je hiter pri vseh različnih preizkusnih datotekah, od datotek PDF (ena stran v osmih sekundah) pa do bitnih in vektorskih grafik. Malce pod povprečjem je le izpis daljšega besedila, a je tudi to povsem dovolj hitro. Hiter je tudi tisk posameznih strani, prvo stran besedila je izpisal v le sedmih sekundah, to je zelo dober rezultat.

O kakovosti nimamo veliko napisati. Grafike, pa najsi bodo bitne ali vektorske, so solidne, a nič kaj več kot to, ločljivost je 600 × 600 pik na palec. Besedilo pa, kot se za lasersko napravo spodobi, odlično.

Gre torej za odličen tiskalnik, postavljen vsaj kako stopnico višje od najcenejših laserskih modelov. Tako ima dodan tudi omrežni priključek in enoto za samodejni tisk na obe strani, žal pa je cena izpisa podobna kot pri cenejših modelih. Je pa cena naprave kljub vsemu zelo konkurenčna.

HP P1606DN

Hitrost: 8.

Kakovost izpisa: 9.

Opremljenost: 5.

Cena izpisa: 4.

Vmesniki: USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (osnovni črno-beli).

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 25 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (podajalnik), PCL6; 32 MB.

Cena: 213 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4 cente.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/retailpartners.

Za: Hitrost izpisa, cena, tisk na obe strani, omrežni vmesnik.

Proti: Glasnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji