Objavljeno: 25.1.2011 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

HP Laserjet M1132MFP

Večopravilni laserski tiskalniki so načeloma domena večjih pisarn, a kar nekaj je tudi takih, ki so namenjeni majhnim, če ne celo domačim pisarnam. Tak je tudi Laserjet M1132MFP, ki v dokaj kompaktnem paketu in po dokaj nizki ceni prinaša poleg laserskega tiskalnika še kopirni stroj ter optični barvni bralnik (ni pa faksa). Naprava je pravokotne, škatlaste oblike, ohišje pa je iz kakovostne črne plastike. Na levi je majhen zaslon stanja in nekaj funkcijskih tipk, tako zaslon kot tipke so na konzoli, ki jo lahko nagnemo navzgor.

Naprava je med večopravilnimi tiskalniki razmeroma slabo opremljena. Spodaj ni predala, temveč le podajalnik, ta prenese do 150 listov, odlagalnik nad njim pa drži do sto listov. Nekako ni presenečenje, da so izpustili samodejni podajalnik za optični bralnik, podobno lahko rečemo tudi za enoto za samodejni tisk na obe strani (čeprav bi si jo morda vseeno želeli). A še bolj bi radi videli omrežni priključek, ki je pri takih napravah še posebej uporaben, tako pa imamo na voljo le USB.

Hitrost naprave je v povprečju med osnovnimi črno-belimi večopravilnimi napravami. Te so praviloma počasnejše kot bolj omejeni laserski bratje, M1132MFP tako zmore 18 strani na minuto. Posebej dobro se je izkazal pri izpisu bitnih in vektorskih slik, oboje pa potrdi izpis prve strani. Ta traja le osem sekund, ko je naprava delno ogreta, ter 14 sekund, ko jo dlje časa pustimo pri miru. Relativno gledano pa je tisk besedil in daljših dokumentov počasnejši, tu so konkurenti malce hitrejši.

Je pa Hpjev novi Laserjet več kot konkurenčen pri svoji ceni. Naprava namreč stane 149 evrov. To pomeni, da je ta hip najcenejša večopravilna črno-bela naprava v naši tabeli. Kljub temu se povsem zgledno odreže, je pa res, da je tudi bolj osnovno opremljena.

HP Laserjet M1132MFP

Laserski tiskalnik, kopirni stroj, optični barvni bralnik.

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 18 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 150 listov (podajalnik), PCL6, 8 MB.

Cena: 149 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4 cente.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/retailpartnerji.

Za: Cena naprave.

Proti: Hitrost tiska, cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji