Oglasno sporočilo
Objavljeno: 27.10.2020 06:12

Novi Monitor

Od danes je na voljo nova številka Monitorja, tokratna naslovna tema pa so igralni monitorji. Z vse večjim zanimanjem za računalniške igre so ti vse bolj popularni, spustili pa smo se v vse lastnosti, ki razlikujejo te naprave od klasičnih, pisarniških monitorjev. Govorimo torej o ločljivostih, frekvencah osvežitve, matrikah in še čem. Preizkusili smo dvanajst modelov šestih proizvajalcev s cenami od slabih dvesto pa do skoraj tisoč evrov.

Med preizkusi velja izpostaviti prvi praktični preizkus omrežja 5G – slovenski Telekom je v zadnjih tednih začel ponujati dostop do novega omrežja, mi pa smo preverili, kako se odnese v praksi. V roke pa smo dobili novo Huaweijevo pametno uro, Watch GT 2, odlično pametno uro ki ponuja dobro kombinacijo med športom in eleganco.

Preberete lahko tudi preizkus nove akcijske kamere najbolj znanega proizvajalca teh naprav, GoPro Hero 9 Black. Gre za res zmogljivo napravo, ki glede na predhodnike prinese nekaj zanimivih novosti, a tudi dokaj visoko ceno.

Pri nenehnih preizkusih smo tokrat preizkusili le dva nova telefona, je pa med njima zelo zanimiv Samsungov Galaxy S20 FE. Črki na koncu označujeta, da gre za t.i. »Fan Edition«, torej za navdušence nad Samsungovimi zmogljivejšimi telefoni, konkretno pa gre za malenkost cenejšo, a še vedno vrhunsko zmogljivo različico te linije. Je okoli 200 evrov cenejši od »glavnega« Galaxy S20+ s praktično enako hitrostjo in funkcionalnostjo, a tudi z manj premijskim ohišjem in malenkost slabšim fotoaparatom.

Med bolj družbenimi temami tokrat pišemo o internetnih trolih. Ti obstajajo že praktično od začetka interneta, v našem članku si lahko preberete o njihovem vplivu pa tudi o političnih ozadjih, ki v zadnjih letih ženejo kar nekaj teh spletnih nadležnežev. Pišemo tudi o spletnem igralništvu, industriji, ki je danes težka že 60 milijard dolarjev, zadnji pospešek pa so pripeljale kriptovalute.

S tem, ko že gremo proti koncu leta, pa smo se ponovno lotili obdelave naše spletne statistike. Konkretno statistike obiska na našem spletišču in spletišča revije Mladina. Prav zanimivo, kako opazen je vpliv koronavirusa v začetku spomladi, pa tudi sicer gre za zanimive trende.

Vsem, ki se ukvarjajo z nekoliko širšim pošiljanjem elektronske pošte (predvsem v komercialne namene), pa priporočamo članek za čim bolj učinkovito doseganje strank oziroma uporabnikov. Pišemo o tehnologijah in standardih, ki bodo pomagale, da se naša pošta ne zatakne ob kake filtre ali druge ovire.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, pa tokrat o varnosti.

Naslednja redna številka izide v torek, 24. novembra.

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini.

Postopek je enostaven – zahteva le nekaj klikov, kreditno kartico ali Paypal. Ali pa elektronsko sporočilo na narocnine@mladina.si.

Hvala.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji