Objavljeno: 26.10.2018 13:00

Novi Xiaomi Mi Mix 3 z – drsnikom!

Starejši med bralci se bodo gotovo spomnili, da so nekoč obstajali telefoni, ki smo jih »odprli« tako, da smo zgornjo polovico zadrsali nad/pod spodnjo. Predvsem je bilo tako narejenih kar nekaj Nokiinih telefonov. Sedaj se jim pridružuje tudi Xiaomi.

Vir: GSMarena

Vendar, če so stari telefoni pod zaslonom, ki smo ga tako oddrsali, skrivali tipkovnico, Xiaomi Mi Mix 3 tam skriva – sprednji kameri za »selfije«. Gre seveda za borbo milimetrov, ki se jo zadnje čase gredo prav vsi proizvajalci – koliko odstotkov sprednje strani telefona je mogoče v popolnosti prekriti z zaslonom in hkrati ohraniti vse zmogljivosti. Na sprednji strani telefona smo namreč včasih imeli mikrofon, zvočnik, razna tipala (denimo za svetlost), bralnik prstnih odtisov, kamere, bliskavico in celo posebne kamere za razpoznavo 3D in razpoznavo šarenice. Zato je bil sam zaslon precej manjši kot cela sprednja površina telefona. Danes obstaja kar nekaj načinov, kako vse to umakniti na spodnji ali zadnji del zaslona, nujne zadeve pa pustiti v zarezi na zgornji strani (prvi je to poskusil telefon Essential, populariziral pa Apple iPhone X) ali jih celo spraviti pod sam zaslon (bralnik prstnih odtisov v Huawei Mate 20 Pro).

Xiaomi sedaj poskuša s popolnoma svojim načinom, kar je v svetu, kjer vsi kopirajo Apple in/ali Samsung, pohvalno. Sprednja stran telefona Mix 3 je v celoti namenjena zaslonu, ki ga s potegom premaknemo kak centimeter navzdol in s tem razkrijemo dva fotografska objektiva. Glede na to, da ju rabimo res le ob fotografiranju selfijev in da takrat pač ne potrebujemo skladnosti celega zaslona na sprednji strani, je to res zanimiva rešitev. Xiaomi pravi, da bo sistem zdržal okoli 350.000 takih potegov, torej vsekakor kar nekaj let.

Vir: GSMArena

Sam telefon strojno sicer sodi med letošnje najboljše modele, kar pomeni, da premore Snapdragon 845, 6/8 GB pomnilnika (čez kak mesec bo na voljo model z 10 GB!) in do 256 GB shrambe. V začetku na prodaj le na kitajskem, tudi njegova predstavitev je bila v Pekingu.

k-c3OxAle7A?t=29

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji