Objavljeno: 15.1.2017 01:00

Andy Rubin se vrača k telefonom

Govorice, ki so krožile zadnje mesece v Silicijevi dolini so se izkazale za resnične: Andy Rubin, avtor operacijskega sistema Android, se vrača na področje pametnih telefonov. Njegovo novo podjetje z imenom Essential Products Inc. je pristojnim agencijam v Kaliforniji objavilo seznam izdelkov, ki jih nameravajo izdelovati, med katerimi najdemo pametne telefone tablice in programsko opremo.

Po pisanju Bloomberga naj bi prvi izdelek bil vrhunski telefon, ki bo neposredno konkuriral telefonom Apple iPhone in Google Pixel. Essential Products je v zadnjem času zbral okoli 40 strokovnjakov, pretežno nekdanjih zaposlenih v družbah Apple in Google, ki so delali na projektih pametnih telefonov.

Glede na potrditev predhodnih govoric se morda lahko izkažejo za resnične tudi navedbe lastnosti novega telefona. Po očividcih sodeč naj bi bil telefon z velikim zaslonom do samih robov, večjim od tistega v sedanjem iPhone 7 Plus. Ohišje naj bi bilo keramično, zaslon pa naj bi podpiral različne stopnje pritiska, tako kot pri sistemu Apple 3D Touch. Izdelek naj bi podpiral brezžično napajanje, imel pa naj bi tudi poseben priključek za dodatke.

Trenutno še ni povsem jasno, ali bo prvenec Essential Products deloval z operacijskim sistemom Android ali se bo podjetje celo podalo povsem v novo smer razvoja, kar pa bi bilo glede na obsežnost tovrstne naloge precej drzna poteza. Telefon naj bi uradno predstavili nekje sredi leta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji