Oglasno sporočilo
Objavljeno: 25.1.2022 06:00 | Teme: monitor

V novem Monitorju vse o električnih kolesih

V novi številki Monitorja si lahko v naslovni temi preberete vse o električnih kolesih. Pišemo o tem, kako delujejo, o največjih predsodkih in zmotah, o tem, kako izbrati pravo kolo, pa tudi o nadzornih aplikacijah in »friziranju«. Seveda pa ne moremo mimo prodajnih številk, ki so zlasti v zadnjih dveh letih poletele v nebo.

Med preizkusi sta se na naših zapestjih tokrat znašli dve pametni uri – Huaweijeva Watch GT 3 in Samsungova Galaxy Watch 4 Classic. Obe sta uri višjega cenovnega razreda, a se med seboj še kako razlikujeta – vsaka ima nekaj prednosti, pa tudi slabosti.

Omenimo še Synologyjev strežnik DS-1621xs+, najzmogljivejši strežnik NAS, ki smo jih kdaj preizkusili, z vgrajenim procesorjem Intel Xeon in deset-gigabitnim omrežnim priključkom.

Tudi med rednimi preizkusi imamo nekaj zanimivih novih telefonov. Najbolj v oči pade Samsungov Galaxy S21 FE. Pripona FE pomeni »Fan Edition«, torej različico, namenjeno zahtevnim navdušencem, saj gre za telefon, ki prinaša strojno opremo klasičnega Galaxy S21 v nekoliko cenejšem paketu. Morda je nenavadno le to, da je na tržišče prišel skorajda leto dni prepozno.

Preizkusili smo še štiri zanimive telefone treh različnih kitajskih proizvajalcev. Najbolj izstopa Realme GT Neo 2, presenetljivo zmogljiv model, ki se mirno kosa z dražjo konkurenco. A tudi ostali trije, Realme GT Master Edition, Honor 50 Lite in Xiaomi 11 Lite 5G NE, so zelo zanimivi in predstavljajo odlično izbiro v srednjem cenovnem razredu.

Na precepu med računalništvom in družboslovjem najdemo tokrat kar nekaj zanimivih člankov. Denimo članek o razkolu med zahodom (predvsem ZDA) in vzhodom (Kitajsko) na področju digitalne ekonomije. In o neobvezujočem memorandumu, ki sta ga v začetku decembra 2021 podpisala Vlada republike Slovenije in Google. Gre za temeljni dokument za izvedbo investicij družbe Google v slovenska znanja in rešitve, mi smo se pa poglobili v vsebino tega sporazuma. Pišemo pa tudi o tem, kako teorije zarot v spletu v zadnjih letih cvetijo in zakaj ravno sedaj.

Med tujimi članki velja omeniti članek o »industriji« plačanih hekerjev, med nasveti pa o tem, kako si »resetirati« digitalno življenje v družabnih omrežjih.

V poslovni prilogi Monitor Pro pa tokrat o 3D tisku, CAD ter o razlogih za pomanjkanje polprevodnikov.

Naročnikom je tudi že na voljo video s te številke - menjava računalniškega ohišja, zanj smo pripravili tudi predpregled:

E4hIwybLrwk

Naslednja številka Monitorja izide 22. februarja.

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini. Monitor je v obliki HTML na voljo tukaj: www.monitor.si/revija/februar-2022

Postopek je enostaven – zahteva le nekaj klikov, kreditno kartico ali Paypal. Ali pa elektronsko sporočilo na narocnine@mladina.si.

Hvala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji