Teme - monitor

 • Oglasno sporočilo

  Kupite novi Monitor!

  Naslovna tema je prihajajoča generacija mobilnih omrežji, znana pod enostavno kratico 5G. Prva delujoča omrežja pete generacijo sicer pričakujemo v po letu 2020, torej čez vsaj dve leti, a so nekatere storitve, ki jih bo 5G sicer še nadgradil, na voljo že zdaj. Obetajo se nam boljša odzivnost in višja hitrost prenosa podatkov, omrežja 5G pa so ustvarjena tudi z mislijo na internet stvari oziroma lažji priklopu večjega števila naprav.

  Objavljeno: 27.11.2018 07:00več
 • Oglasno sporočilo

  Izšel je novi Monitor!

  Naslovna tema nove številke revije Monitor so električna vozila - proizvajalci naj bi namreč v naslednjih letih predstavili kar okoli 340 novih modelov. V poglobljenem članku smo zapisali, kaj se dogaja v svetu teh vozil, kako je v zadnjih nekaj letih rasla prodaja, kdo se največkrat odloča za električno gnana vozila, seveda pa tudi kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Opisujemo tudi nekaj ključnih ovir, ki jih bodo morala tovrstna vozila premagati.

  Objavljeno: 25.9.2018 07:00več
 • Oglasno sporočilo

  Poletni Monitor!

  Ob vrhuncu svetovnega pokala v nogometu smo pri Monitorju naredili večji preizkus novih televizorjev. Letos se je očitno dokončno prebudila tehnologija OLED, z njo bomo tudi na televizorjih prišli do odličnih kontrastov in barv. Vse boljši postaja tudi AndroidTV. Ob ustaljenih blagovnih znamk smo preizkusili tudi nekaj novih, nekoliko manj znanih. Če povzamemo -  preizkusili smo 13 modelov velikosti 55 in 65 palcev.

  Objavljeno: 27.6.2018 07:00več
 • Oglasno sporočilo

  Tematska izdaja Monitorja: Bitcoin in druge kriptovalute

  Poletne počitnice se bližajo - čas za branje posebne poletne številka Monitorja, v kateri smo se poglobili v Bitcoin in druge kriptovalute

  Objavljeno: 12.6.2018 06:00več
 • Novo v spletnem Monitorju - Kadri!

  V spletnem Monitorju uvajamo nov tip oglasov, ki bodo manjši, tipizirani in prilagojeni podjetjem - zaposlitvene oglase. Novost je posledica precejšnjega povpraševanja, ki smo ga zasledili v okviru oglasnega trženja v Monitorju.

  Objavljeno: 12.2.2018 07:00več
 • Oglasno sporočilo

  Posebna tematska številka Monitorja - vse o spletnih (ne)varnostih

  Še vedno je naprodaj posebna poletna številka Monitorja, s katero smo se lotili področja računalniške varnosti. Spomnite se - v zadnjih mesecih se res veliko piše in govori o izsiljevalskih virusih, ki šifrirajo datoteke, pa tudi o različnih vdorih, spletnem vohunjenju in podobno.

  Objavljeno: 13.6.2017več
 • Novi Monitor!

  V novi številki Monitorja smo se po daljšem času zopet lotili nekoliko večjega preizkusa prenosnikov, tokrat najpopularnejšega segmenta – cenejših modelov. Cenovni razpon je bil od 300 pa do 700 evrov, torej predstavlja raznolik pregled našega trga. Pišemo tudi o alternativah - tako namiznem računalniku kot tudi o telefonih, ki so v zadnjih letih za marsikoga dejansko zamenjali domači računalnik. Napisali pa smo tudi nekaj splošnih napotkov za nakup, oziroma o tem, na kaj moramo biti pri nakupu pozorni.

  Objavljeno: 30.5.2017 07:00več
 • Novi Monitor

  V novi številki Monitorja smo se lotili primerjave med fotoaparati in zmogljivejšimi pametnimi telefoni. Vedno znova namreč omenjamo, da ponujajo telefoni že res prepričljivo kakovost fotografije, zato smo jih postavili ob bok fotoaparatom različnih cenovnih in zmogljivostnih razredov - od resnega DSLRja do žepnega, kompaktnega aparata. Med telefoni smo preizkusili vse pomembnejše modele, vključno z Applovim iPhone in Samsungom Galaxy S7. Presenečeni pa boste, kdo je zmagovalec!

  Objavljeno: 30.3.2017več
 • Novi Monitor

  Še pred iztekom leta je na prodajnih policah na voljo januarska številka Monitorja. Glavna tema številke so mobilne banke oziroma mobilne aplikacije (za iOS in Android) naših bank. Te po številu uporabnikov sicer zaostajajo za spletnimi bankami, a vseeno gre za vse pomemben in priročnejši način za upravljanje z računi. Preizkusili smo tudi dve aplikaciji, ki delujeta kot mobilni denarnici – z njima lahko plačujemo neposredno s telefonom, brez gotovine ali bančnih kartic.

  Objavljeno: 30.12.2016več
 • Prestavljen izid Monitorja

  Spoštovani bralci in naročniki Monitorja, obveščamo vas, da smo zaradi tehničnih težav izid revije prestavili za en teden - izšla bo v torek, 27. decembra.

  Objavljeno: 20.12.2016več
ph