Teme - monitor

 • Oglasno sporočilo

  Vse o cenejših telefonih – v novem Monitorju, ki je izšel danes!

  Počitnice so tu, z njimi pa tudi poletna številka Monitorja! Tokrat smo se lotili cenejših telefonov – modelov, ki gredo v prosti prodaji do 300 evrov. Izbor je po eni strani izredno širok, po drugi pa se hitro omeji na nekaj solidnih in priporočljivih modelov. Slabih telefonov sicer res ni več, tudi za to ceno ne, a so razlike vseeno zelo opazne.

  Objavljeno: 30.6.2020 05:00več
 • Oglasno sporočilo

  Vse o delu in šolanju od doma – v novem Monitorju

  Na voljo je nova številka Monitorja, v kateri smo se lotili dveh trenutno izredno aktualnih tem – delo in šolanje od doma. Kako organizirati delo od doma, da bo čim bolj učinkovito in čim manj stresno, in kako se z moderno tehnologijo spopadajo učenci in učitelji.

  Objavljeno: 29.4.2020 06:51več
 • Kupite novi Monitor

  V času, ko se vse vrti okoli pandemije koronavirusa, smo se te teme dotaknili tudi pri Monitorju. V novi številki kako računalništvo pomaga pri preprečevanju širitve in pri iskanju rešitev. Pišemo tudi o množici brezplačnih ponudb, ki so se pojavile v zadnjih tednih na spletu – od izobraževanja na daljavo do brezplačnih gledaliških predstav in slovenskih filmov. Objavljamo pa tudi članek, originalno objavljen v reviji MIT Technology Review, o preobrazbi načina življenja, ki smo ga poznali doslej.

  Objavljeno: 1.4.2020 06:00več
 • Zagotovite si svoj izvod tudi v karanteni 

  Naročite si izvod Monitorja, Mladine ali Globala na dom, v poštni ali elektronski nabiralnik.

  Objavljeno: 17.3.2020več
 • Novi Monitor

  V novem Monitorju nadaljujemo temo razvoja in izgradnje mobilnih omrežij 5G. Tokrat objavljamo intervju z doc. dr. Boštjanom Batageljem s Fakultete za elektrotehniko in intervju z doc. dr. Petrom Gajškom z Inštituta za neionizirna sevanja.

  Objavljeno: 25.2.2020 07:00več
 • Novi Monitor - nalezljivi Fortnite

  Izšel je novi Monitor! Naslovna tema tokratne številke je izredno priljubljena igra Fortnite in z njo povezano vprašanje, ali igre povzročajo odvisnost in kako novodobni splet vpliva na našo pozornost.

  Objavljeno: 26.11.2019 06:14več
 • HP Elite Dragonfly in 43-palčni dvojni monitor

  HP je predstavil nekaj zanimivih novosti na področju prenosnikov in monitorjev, s katerimi ciljajo predvsem na zahtevnejše poslovne uporabnike. HP Elite Dragonfly je hibridni računalnik (zaslon na dotik ga spremeni lahko v tablico), ki se lahko pohvali, da ima najmanjšo težo v kategoriji s 13-palčno diagonalo zaslonov: tehta namreč le 990 gramov.

  Objavljeno: 19.9.2019 08:00več
 • Novi Monitor

  Naslovna tema marčevske številke Monitorja je nova generacija satelitskega dostopa do interneta. V zadnjih letih se vse več podjetij loteva gradnje lastnih omrežij, sestavljenih iz več sto ali celo tisoča majhnih satelitov, preko katerih bodo prinesla dostop do interneta na nov način.

  Objavljeno: 26.2.2019 07:00več
 • Cenejša Nvidia RTX 2060, prenos v prenosnike in nova periferija

  Nvidia je sejem CES izkoristila za predstavitev najcenejše grafične kartice v novi generaciji izdelkov serije 20xx. Novi model GeForce RTX 2060 bo stal le 349 dolarjev, a bo pri tem hitrejši kot dosedanje kartice GTX 1070 Ti. Obenem je to občutno nižja cena, kot pri karticah RTX 2070 in RTX 2080, kjer se cene pričnejo pri 600 oziroma 800 dolarjih.

  Objavljeno: 7.1.2019 09:00več
 • Oglasno sporočilo

  Izšel je novi Monitor!

  Naslovna tema nove številke revije Monitor so električna vozila - proizvajalci naj bi namreč v naslednjih letih predstavili kar okoli 340 novih modelov. V poglobljenem članku smo zapisali, kaj se dogaja v svetu teh vozil, kako je v zadnjih nekaj letih rasla prodaja, kdo se največkrat odloča za električno gnana vozila, seveda pa tudi kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Opisujemo tudi nekaj ključnih ovir, ki jih bodo morala tovrstna vozila premagati.

  Objavljeno: 25.9.2018 07:00več