Teme - monitor

 • Novi Monitor - nalezljivi Fortnite

  Izšel je novi Monitor! Naslovna tema tokratne številke je izredno priljubljena igra Fortnite in z njo povezano vprašanje, ali igre povzročajo odvisnost in kako novodobni splet vpliva na našo pozornost.

  Objavljeno: 26.11.2019 06:14več
 • HP Elite Dragonfly in 43-palčni dvojni monitor

  HP je predstavil nekaj zanimivih novosti na področju prenosnikov in monitorjev, s katerimi ciljajo predvsem na zahtevnejše poslovne uporabnike. HP Elite Dragonfly je hibridni računalnik (zaslon na dotik ga spremeni lahko v tablico), ki se lahko pohvali, da ima najmanjšo težo v kategoriji s 13-palčno diagonalo zaslonov: tehta namreč le 990 gramov.

  Objavljeno: 19.9.2019 08:00več
 • Novi Monitor

  Naslovna tema marčevske številke Monitorja je nova generacija satelitskega dostopa do interneta. V zadnjih letih se vse več podjetij loteva gradnje lastnih omrežij, sestavljenih iz več sto ali celo tisoča majhnih satelitov, preko katerih bodo prinesla dostop do interneta na nov način.

  Objavljeno: 26.2.2019 07:00več
 • Cenejša Nvidia RTX 2060, prenos v prenosnike in nova periferija

  Nvidia je sejem CES izkoristila za predstavitev najcenejše grafične kartice v novi generaciji izdelkov serije 20xx. Novi model GeForce RTX 2060 bo stal le 349 dolarjev, a bo pri tem hitrejši kot dosedanje kartice GTX 1070 Ti. Obenem je to občutno nižja cena, kot pri karticah RTX 2070 in RTX 2080, kjer se cene pričnejo pri 600 oziroma 800 dolarjih.

  Objavljeno: 7.1.2019 09:00več
 • Oglasno sporočilo

  Izšel je novi Monitor!

  Naslovna tema nove številke revije Monitor so električna vozila - proizvajalci naj bi namreč v naslednjih letih predstavili kar okoli 340 novih modelov. V poglobljenem članku smo zapisali, kaj se dogaja v svetu teh vozil, kako je v zadnjih nekaj letih rasla prodaja, kdo se največkrat odloča za električno gnana vozila, seveda pa tudi kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Opisujemo tudi nekaj ključnih ovir, ki jih bodo morala tovrstna vozila premagati.

  Objavljeno: 25.9.2018 07:00več
 • Oglasno sporočilo

  Poletni Monitor!

  Ob vrhuncu svetovnega pokala v nogometu smo pri Monitorju naredili večji preizkus novih televizorjev. Letos se je očitno dokončno prebudila tehnologija OLED, z njo bomo tudi na televizorjih prišli do odličnih kontrastov in barv. Vse boljši postaja tudi AndroidTV. Ob ustaljenih blagovnih znamk smo preizkusili tudi nekaj novih, nekoliko manj znanih. Če povzamemo -  preizkusili smo 13 modelov velikosti 55 in 65 palcev.

  Objavljeno: 27.6.2018 07:00več
 • Oglasno sporočilo

  Tematska izdaja Monitorja: Bitcoin in druge kriptovalute

  Poletne počitnice se bližajo - čas za branje posebne poletne številka Monitorja, v kateri smo se poglobili v Bitcoin in druge kriptovalute

  Objavljeno: 12.6.2018 06:00več
 • Novo v spletnem Monitorju - Kadri!

  V spletnem Monitorju uvajamo nov tip oglasov, ki bodo manjši, tipizirani in prilagojeni podjetjem - zaposlitvene oglase. Novost je posledica precejšnjega povpraševanja, ki smo ga zasledili v okviru oglasnega trženja v Monitorju.

  Objavljeno: 12.2.2018 07:00več
 • Oglasno sporočilo

  Posebna tematska številka Monitorja - vse o spletnih (ne)varnostih

  Še vedno je naprodaj posebna poletna številka Monitorja, s katero smo se lotili področja računalniške varnosti. Spomnite se - v zadnjih mesecih se res veliko piše in govori o izsiljevalskih virusih, ki šifrirajo datoteke, pa tudi o različnih vdorih, spletnem vohunjenju in podobno.

  Objavljeno: 13.6.2017več
 • Novi Monitor!

  V novi številki Monitorja smo se po daljšem času zopet lotili nekoliko večjega preizkusa prenosnikov, tokrat najpopularnejšega segmenta – cenejših modelov. Cenovni razpon je bil od 300 pa do 700 evrov, torej predstavlja raznolik pregled našega trga. Pišemo tudi o alternativah - tako namiznem računalniku kot tudi o telefonih, ki so v zadnjih letih za marsikoga dejansko zamenjali domači računalnik. Napisali pa smo tudi nekaj splošnih napotkov za nakup, oziroma o tem, na kaj moramo biti pri nakupu pozorni.

  Objavljeno: 30.5.2017 07:00več
ph