Objavljeno: 4.1.2019 14:30

Prodaja iPhonov padla tudi zaradi cenejše menjave baterij, pravi Tim Cook

Pisali smo že o tem, da Apple investitorje opozarja na manjše prihodke v zadnjem četrtletju, ena ključnih težav pa naj bi bilo manjše povpraševanje kitajskih kupcev. In seveda visoka cena iPhonov, dodajamo mi. Eden izmed pomembnih razlogov pa je po mnenju Tima Cooka še eden.

Konec leta 2017 smo namreč izvedeli, da Apple (iOS) svoje telefone programsko upočasni, če sistem zazna, da je baterija že preveč iztrošena. Na ta način telefon še vedno deluje, vendar počasneje. Uporabnikom tega seveda ni nihče povedal - telefon je postal počasen, torej je bilo treba kupiti novega.

Vihar, ki je sledil, je Apple prisili v to, da je drastično (vsaj v ZDA) znižal ceno menjave baterije na iPhonih. Češ, uporabniki imajo vedno možnost menjati baterijo, in upočasnjevanja ne bodo deležni.

V obvestilu investitorjem sedaj piše, da je slabša prodaja iPhonov tudi posledica dejstva, da »so nekateri uporabniki izkoristili pomembno znižane cene menjave baterije«. Če poenostavimo – kar nekaj uporabnikov je zaradi nižje cene raje menjalo baterijo, namesto da bi kupilo nov telefon. Grdo od njih, res, grdo!

Je Tim Cook morda zapisal več, kot bi bilo pametno?

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji