Objavljeno: 20.12.2017 13:00

Apple upočasnjuje telefone z izrabljenimi baterijami

Nekateri uporabniki na Redditu so opazili, da Apple starejše iPhone, ki imajo že do neke mere izrabljeno baterijo, programsko upočasnjuje.

To je potrdil tudi razvijalec testnega programa Geekbench, ki je nekaj časa redno beležil testne rezultate telefonov iPhone 6S in iPhone 7. Ugotovil je, da sta to »novost« uvedla iOS 10.2.1 in 11.2.0 in deluje na različnih napravah. Mimogrede, različica 10.2.1 je bila narejena tudi zato, da je odpravila naključne ponovne zagone iPhonov 6 in 6S. Kot kaže je bila rešitev za to prav - upočasnitev procesorja. Različica 11.2.0 naj bi podobno »rešitev« uvedla še za iPhone 7, poroča Geekbench.

Še bolj zanimivo - nekateri uporabniki Reddita poročajo, da je zamenjava baterije njihov telefon ponovno pohitrila, pojavljajo pa se tudi poročila o tem, da uporabniki javljajo enaka opažanja tudi za prenosnike Macbook.

Kar je najbolj narobe je, da je zaradi teh »popravkov« marsikdo prišel do zaključka, da mora kupiti nov telefon, saj je obstoječi pač postal prepočasen. Pravilen zaključek bi se namreč moral glasiti – »zamenjati moram baterijo«.

Apple je ugotovitve že potrdil, vendar jih zagovarja s tezo, da je bolje, da starejši telefoni z izrabljenimi telefoni sploh delajo, čeravno počasi, kot pa da se nenapovedano samodejno ponovno zaženejo. Kar je verjetno res, bi bilo pa prav, če bi uporabnike o tem prej obvestili.

TheVerge

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji