Objavljeno: 3.1.2019 12:00

iPhoni so predragi, posredno priznava Apple

Apple je napovedal, da pričakuje še slabšo prodajo iPhonov v zadnjih treh mesecih, kot je najprej napovedal. Pri čemer je že ta (novembrska) napoved investitorje razočarala in povzročila padec delnice. Od novembra je delnica padla že za 28%. Prednovoletna prodaja je sicer (tudi) za Apple po navadi najuspešnejši del leta.

Napoved, da bodo Apple v teh treh mesecih imel 84 milijarde dolarjev prihodka, pomeni 5% padec v primerjavi z lanskim letom. Apple je za slabše rezultate okrivil »težave« s kitajskim tržiščem, ki podjetju prinaša 20% prihodkov.

Doba vzhičenja nad pametnimi telefoni se počasi končuje, bolj ali manj vsi telefoni so danes dovolj dobri, novosti je malo, razlike med vsakoletnimi nadgradnjami so vse manjši. Ljudje telefone menjujejo redkeje, zato so prodajne številke že nekaj časa nižje kot nekoč. Apple se je težave lotil z višanjem cen in nekaj časa je kazalo, da jim uspeva. Kot kaže, to ne drži povsod - očitno obstajajo deli sveta, kjer se 1700 evrov za najmočnejši iPhone vseeno sliši malce preveč.

 

BBC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji