Objavljeno: 6.11.2019 11:40

Pet kamer in 108 megapik

Xiaomi je najavil novi telefon višjega razreda Mi Note 10, ki ponuja kar pet kamer na zadnji strani in Samsungovo tipalo s 108 megapikami.

Gre za prvi telefon s petimi kamerami na zadnji strani, čeprav je to seveda bilo le vprašanja časa. Tipalo z omenjenim visokim številom svetlobnih pik je isto kot bo (menda) tipalo v prihajajočem Samsungovem Galaxy S11 o katerem smo pisali pred kratkim. Poleg navadnega fotoaparata bosta na voljo še dva z daljšimi goriščnicami, en ultra-širok in en namenjen makro posnetkom, ta bo omogočil fotografiranje tudi z razdalje le 1,5 centimetra. Vgrajenih bo seveda tudi kup programskih možnosti, omenjajo »Super« nočni posnetek in zajem počasnega posnetka s kar 960 slikami na sekundo. Fotografije bodo v praksi sicer v ločljivosti 27 megapik, telefon bo namreč programsko združeval po štiri pike s tipala.

Cena telefona bo na kitajskem okoli 400 dolarjev, evropska predstavitev bo jutri, menimo, da bo cena pri nas (no, na spletu) nekaj čez 500 evrov. Vgrajen bo novi osem-jedrni procesor Snapdragon 730G, ki je sicer razred nižje od zmogljivejših procesorjev serije Snapdragon 800. Velja omeniti tudi velikanski akumulator z 5.260 mAh - pri Xiaomiju omenjajo dva dni vzdržljivosti.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji