Objavljeno: 15.8.2019 10:00

Samsung - 108 megapik v foto tipalu za telefone!

Samsung je predstavil tipalo ločljivosti 108 megapik, s katerim namerava fotografiranje s pametnimi telefoni približati zrcalno refleksni izkušnji.

Proizvajalci pametnih telefonov trenutno najbolj tekmujejo na področju mobilne fotografije. Zadnjo besedo v tej vojni je izrekel Samsung, ki je javnosti predstavil tipalo ISOCELL Bright HMX, ki je največje tipalo v zgodovini pametnih telefonov. Tipalo je veliko 1/1,33 palca, kar je tri četrtine velikosti tipala v fotoaparatu Sony RX100 VII. Kljub velikosti bo tipalo zajemalo izredno majhne slikovne pike. Privzeto bo s pomočjo Samsungove tehnologije Tetracell svetlobo s štirih pik združilo v eno ter tipalo prelevilo v super zmogljivo tipalo ločljivosti 27 MP, ki bo tudi v slabih svetlobnih pogojih zajemalo dobro osvetljene slike. V dobrih svetlobnih pogojih bo tipalo tehnologijo Tetracell na željo uporabnika preskočilo in zajelo fotografijo z ločljivostjo 108 megapik. 

Tipalo, ki poleg visoke ločljivosti in fotografiranja v slabih svetlobnih pogojih omogoča tudi zajemanje video posnetkov v ločljivosti 6K (30 slik na sekundo), bodo masovno začeli proizvajati do konca poletja. Prvi proizvajalec, ki bo v svoj telefon vgradil Samsungovo tipalo ISOCELL Bright HMX, bo kitajski Xiaomi.

Glede na to, da najmočnejši Samsungovi telefoni še vedno uporabljajo tipalo ločljivosti 12 megapik, se novega ISOCELLa morda lahko nadejamo tudi v pomladnem telefonu Galaxy 11. 

Samsung

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji