Objavljeno: 26.2.2021 11:36 | Teme: apple, ARM

Namizni iMac z novim oblikovanjem in novimi barvami

V spletu so se pojavile govorice, na podlagi katerih je Jon Prosser že pripravil "render" prihajajočih Applovih namiznih računalnikov.

Vir slike: Jon Prosser

Gre za računalnike iMac in Mac Pro z Applovimi lastnimi procesorji arhitekture ARM. iMac naj bi bil po novem nekoliko bolj oglat, na voljo naj bi bil v različnih barvah – poleg klasične srebrne nam najbolj zanimivo deluje črna barva, nekoliko presenetljiva pa je ideja, da bi računalnik ponudili tudi v treh pastelnih barvah. Računalnik bo imel ožje robove okoli zaslona, o vmesnikih pa lahko zaenkrat le ugibamo. 

Govori se še o novem namiznem računalniku Mac Pro, zmogljivejšem modelu, ki bo nasledil trenutno aktualni pokončni model. Tudi ta bo manjši kot doslej, oblikovan naj bi bil bolj kockasto.

Vir slike: Jon Prosser

Pri Applovih novih procesorjih ARM smo že pri prenosnikih ugotovili, da je potreba po hlajenju občutno manjša kot pri obstoječih Intelovih modelih. Pri namiznih računalnikih imajo zaradi dodatnega prostora v ohišju še občutno več fleksibilnosti pri hladilni rešitvi. Novi namizni modeli bodo verjetno dobili nadgrajene procesorje, torej z več jedri, tako procesorskimi kot grafičnimi. Bolj zanimivo bo vprašanje možnih nadgradenj, predvsem pri modelu Mac Pro. Trenutni Applovi računalniki z omenjenimi procesorji (namizni Mac Mini ter prenosna MacBook Pro in MacBook Air) imajo lahko največ 16 GB pomnilnika.

Vir slike: Jon Prosser

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji