Sony Vaio VGN-FS395VP

Objavljeno: 23.12.2005 03:16 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2005 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Sonyjevi prenosniki Vaio so na našem trgu nekoliko manj pogosti kakor nekatere druge znamke, novinec, VGN-FS395VP, pa naj bi bil znanilec sprememb na tem področju. Simpatično oblikovan prenosnik, pri katerem najprej opazimo silno svetel (skoraj presvetel - za udobno delo smo morali svetlost celo malo zmanjšati) zaslon z razmerjem stranic 16 : 10 in diagonalo 15,4 palca. Ker gre za zaslon vrste X-Black, se odlično obnese pri predvajanju videoposnetkov, pri delu z npr. pisarniškimi programi pa je odblesk svetlobe precej močan in če imamo vir svetlobe med delom s prenosnikom neposredno za hrbtom, je to nekoliko moteče.

Sony sicer sodi med spodobneje opremljene prenosnike. Pentium M deluje s taktom 1,73 GHz. Pomnilnika je 512 MB, na disku pa je dovolj prostora za 80 GB podatkov. Grafični procesor GeForce Go 6400 spada v srednji razred 3D pospeševalnikov za prenosnike. To pomeni, da je Sony primeren tudi za igranje iger, saj ima grafična kartica na voljo 128 MB namenskega pomnilnika. Ločljivost zaslona je 1280 × 800 pik. DVD zapisovalnik je v prenosnikih tega cenovnega razreda seveda že vsakdanji. Pohvalili bi paket priložene programske opreme, saj je poleg običajnejših priložena tudi zbirka Microsoft Works 8 in paket Adobovih programov za delo s slikami in videom.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki