Kyocera FS-9130DN in FS-9530DN

Objavljeno: 28.11.2006 03:10 | Avtor: Tadej Beravs | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: November 2006 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

V Kyoceri so se odločili prenoviti dva zelo zmogljiva oziroma kar najzmogljivejša tiskalnika iz svoje ponudbe. Gre za modela FS-9130DN in FS-9530DN, ki sta nasledila FS-9120DN in FS-9520DN. Črno-bela laserska tiskalnika formata A3 sta si med seboj zelo podobna, razlikujeta se zgolj po zmogljivosti; možni dodatki in uporaba pa so skorajda povsem enaki. Doživela sta zgolj nekaj tehničnih posodobitev, na pogled pa ostajata podobna prejšnjima modeloma.

Ključna sprememba je v hitrosti samega procesorja v tiskalniku in količini vgrajenega pomnilnika. Tako je zmogljivejši, FS-9530DN, pridobil dodatnih 64 MB pomnilnika (skupaj 128 MB), šibkejši model pa 32 MB (skupaj 64 MB). Oba sta opremljena z omrežnim vmesnikom; vgrajen je seveda tudi spletni vmesnik za preprosto upravljanje tiskalnika. Avtomatski obračalnik listov je pri tiskalnikih take zmogljivosti skorajda obvezen in zaradi tega seveda sodi k serijski opremi. Dva predala, vsak ima zmogljivost 500 listov, sta za osnovne namene dovolj velika, seveda pa je mogoče dokupiti še dodatne predale. Za papir posebne velikosti poskrbi tudi večnamenski podajalnik z zmogljivostjo kar 200 listov, ki je lepo skrit v tiskalniku. Za hrambo papirja tudi ni treba, da je moteče odprt. Uporabniški vmesnik na tiskalniku je precej razumljiv in ga je preprosto uporabljati. Le zaslon na tiskalniku je nekoliko slabo viden. Seveda pa ga bomo uporabili zgolj pri prvi namestitvi, saj potem za to skrbi odlično oblikovan spletni vmesnik. Gonilnike je zelo preprosto namestiti in uporabljati, seveda če uporabljamo gonilnik Kyocera KX. Tudi grafični vmesnik je za uporabnika zelo preprost. Oba tiskalnika omogočata razširitve z dodatnimi vmesniki in diskom, na katerem lahko hranimo dokumente, ki čakajo na tiskanje, dodatne pisave, obrazce itd.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki