Dell Latitude X1

Objavljeno: 1.9.2005 12:43 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Julij 2005 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Dell Latitude X1 v ponudbi tega podjetja nadomešča model X300. Gre za zelo majhen in lahek prenosnik (tehta samo 1,1 kg), namenjen vsem, ki računalnik veliko uporabljajo na terenu in ga prenašajo naokoli. Ohišje je v primerjavi s predhodnikom nekoliko širše, a manj globoko: X1 ima namreč zaslon širokega formata z ločljivostjo 1280 × 768 pik. Prenosnik je opremljen z varčno različico procesorja Pentium M s taktom 1,1 GHz, 256 MB pomnilnika in 60-gigabajtnim diskom. Za optično enoto v ohišju ni dovolj prostora, tako da je prenosniku priloženo zunanje ohišje z DVD zapisovalnikom, ki ga priključimo na USB vmesnik, napaja pa se kar iz prenosnika. Ob prenosniku dobimo dva akumulatorja: zmogljivejši sega čez zadnjo stran ohišja, medtem ko je za šibkejšega v ohišju dovolj prostora.

Pri prenosniku s tako majhnimi merami morajo razvijalci seveda skleniti kar nekaj kompromisov pri opremljenosti. Pri X1 so v primerjavi z X300 naredili korak nazaj - prenosnik nima vmesnika za priklop priključne postaje ali podvojevalnika vmesnikov. Prav tako je omejen tudi nabor razširitvenih mest za kartice: X1 ima na voljo mesti za kartice CF in SD/MMC, nima pa vmesnika PC Card.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki