Dell Latitude D810

Objavljeno: 1.9.2005 12:43 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Julij 2005 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Dellov Latitude D800 je bil prvi prenosnik tega podjetja z zaslonom širokega formata. Model D810 v ohišju, ki se po videzu in merah skorajda ne razlikuje od predhodnika, prinaša novejšo in zmogljivejšo zasnovo. Procesor s taktom kar 2 GHz ima na voljo 1024 MB pomnilnika, podatke pa shranjujemo na 80 GB disk. Vgrajen je DVD zapisovalnik. Zaslon širokega formata je pri modelu D810 na voljo v več ločljivostih, na preizkusu pa smo imeli model z največjo ločljivostjo, 1920 × 1200 pik. Grafični procesor je ATIjev Radeon Mobility X600 s 128 MB namenskega pomnilnika.

D810 s svojimi merami ne sodi med manjše prenosnike, kljub temu pa so pri Dellu uspeli težo prenosnika obdržati pri 2,8 kg, s čimer je še vedno dovolj lahek tudi za daljše prenašanje. Tipkovnica je enaka kakor pri modelih D510 in D610, z natisnjenim slovenskim razporedom tipk. Tipke so v ohišje sicer nekoliko rahlo vpete, vendar ne toliko, da bi to motilo pri tipkanju. Za premikanje kazalke po zaslonu imamo na voljo tako krmilno paličico kot sledilno ploščico.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki