Dell Latitude D410

Objavljeno: 1.9.2005 12:42 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Julij 2005 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Dell Latitude D410 v razredu ultralahkih prenosnikov ne tekmuje z najlažjimi modeli z maso okoli 1 kg, ampak se s konkurenco kosa v razredu nekoliko večjih in težjih prenosnikov z maso med 1,5 in 2 kg. Opremljen je podobno kakor modeli v nekoliko večjih ohišjih: procesor Pentium M deluje s taktom največ 1,6 GHz, prenosnik pa ima 512 MB pomnilnika in 60 GB disk. Za grafiko skrbi Intelov sistemski nabor 915 GM, 12,1-palčni zaslon pa ima ločljivost 1024 × 768 pik. Plastični rob okoli zaslona je precej širok, tako da bi izdelovalec v ohišje morda lahko stlačil tudi za palec večji zaslon.

Čeprav se D410 po merah ne more kosati z najmanjšimi modeli na preizkusu, pri Dellu vanj vseeno niso vgradili optične enote. Ta je na voljo v zunanjem ohišju, preizkušeni model pa je imel priloženo enoto DVD-ROM/CD-RW. Razpored tipk na tipkovnici je enak kakor pri drugih ultralahkih Dellovih modelih: vse tipke so nekoliko manjše, nekatere pa so še ožje. Razpored znakov je slovenski. Za premikanje kazalke po zaslonu ima D410 na voljo tako sledilno ploščico kot krmilno paličico.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki