Objavljeno: 22.4.2024 13:00 | Teme: TikTok

TikTok v ZDA nezaželen

Ameriški predstavniški dom je v soboto sprejel predlog zakona, ki bi lahko privedel do prepovedi aplikacije TikTok v državi ali pa podjetje prisilil k prodaji. 

Zakon, ki so ga sprejeli že v marcu, a je nato zastal v senatu, je bil v revidirani verziji potrjen v predstavniškem domu ameriškega kongresa z glasovanjem 360 proti 58. Originalna različica zakona je kitajskemu matičnemu podjetju TikToka, ByteDance, dajala šest mesecev časa, da proda aplikacijo, če zakon postane veljaven. Po revidirani verziji bi imel ByteDance za prodajo časa leto dni, v nasprotnem primeru mu bo aplikacijo prepovedano ponujati v ameriških tržnicah s programi. Zakon je bil vključen v paket tuje pomoči, kar pomeni, da bo v senatu verjetno obravnavan kot prednostna zadeva. Predsednik Joe Biden je že izjavil, da bo zakon podprl, če ga kongres sprejme.

Predlog zakona TikTok označuje kot grožnjo nacionalni varnosti zaradi svojih povezav s Kitajsko. Aplikacija ima v ZDA približno 170 milijonov uporabnikov. Kritiki zakona vseeno trdijo, da bi prepoved TikToka malo pripomogla k dejanski zaščiti podatkov Američanov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji