Objavljeno: 25.7.2019 11:00

Samsung Galaxy Fold, prepogljivi telefon/tablica, je menda popravljen in pripravljen za prodajo

Samsung sporoča, da so tehnične težave s prvim prepogljivim telefonom menda uspešno odpravili, zato bo naprava ponovno naprodaj, predvidoma v septembru, vendar le na »izbranih tržiščih«.

Spomnimo, Galaxy Fold je bil pompozno napovedovani preboj na področju zložljivih tablic (ali pa raztegljivih telefonov, kot vzamemo), ki se je zaradi prestižne tekme s Huaweiem slabo končal. Izbrani tehnološki novinarji, ki so napravo dobili v test, so jo že prvi dan uspeli »pokvariti« in sicer s tem, ko so poskušali odstraniti varovalno plast zaslona, ki je bila videti kot klasična plastična plast, ki jo pri telefonu vedno odstranimo. Nekateri izmed novinarjev so imeli težave tudi s prahom/zrnci/smetmi, ki so uspeli zaiti pod zaslon in sicer nekje pri tečaju, preko katerega se telefon/tablica prepogiba.

Samsung sedaj sporoča, da so vse te tehnološke težave odpravili. Zaščita zaslona je sedaj narejena tako, da je ni mogoče odstraniti, na tečaju menda ni več luknje, skozi katero bi lahko vdiral prah in nečistoče, za boljšo zaščito zaslona pa so vgradili tudi dodatne kovinske plasti. Zapisali so tudi, da so čas, ki je bil potreben za strojno »popravilo« Folda izkoristili tudi za dodatno optimizacijo programskega dela naprave.

Bomo videli.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji