Objavljeno: 21.2.2019 09:00

Samsung predstavil zložljivo tablico/telefon – Galaxy Fold

Na dogodku Unpacked, ki se je sinoči odvil v San Franciscu, je Samsung predstavil telefon Galaxy Fold, ki ga lahko odpremo, s čemer postane tablica. Na prodaj bo 26. aprila, v Evropi 3. maja, za ceno 2000 evrov.

Telefon uporablja 7,3-palčni upogljivi zaslon AMOLED, ki so ga poimenovali Infinity Flex Display. Ločljivost je 1536 × 2152 pik, ko Fold zapremo, pa uporabljamo telefonski zaslon ločljivosti 1600 × 900 pik. Samsung zatrjuje, da zaslon brez težav vzdrži »sto tisoče« takih preklopov.

Delovanje v tabličnem načinu izgleda impresivno, Samsungova programska oprema omogoča hkratno delovanje treh aplikacijskih oken (aplikacije morajo biti temu primerno prilagojene), hitro delovanje pa je omogočeno s procesorjem Snapdragon 855 (v Evropi Samsung Exynos 9820), 12 GB pomnilnika in 512 GB shrambe. Na voljo bo v različici LTE in 5G. Zanimivo je, da ima vsaka polovica naprave svojo baterijo, ki jo Android zna uporabljati kot eno. Skupna zmogljivost znaša 4275 mAh.

Žal je Fold videti precej slabše, ko je zložen in deluje v telefonskem načinu. Na prvi pogled spominja na stare Nokiine komunikatorje, ki so bili debeli, z relativno majhnim zaslonom. Sprednja stran ima zelo velike robova, nič podobnega temu, kar smo danes vajeni na modernih pametnih telefonih.

Kako se telefon/tablica obnaša v praksi bomo lahko povedali, ko ga dobimo v roke.

The Verge

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji