Objavljeno: 15.11.2023 08:00 | Teme: Internet of Things, robno računalništvo, linux, odprta koda

Red Hat cilja na računalništvo na robu

Računalniške storitve na robu, vključno z internetnimi stvarmi (IoT), postajajo vse večji posel. Na povečano povpraševanje se je odzval Red Hat v svoji najnovejši ponudbi za podjetja, odprtokodni rešitvi Red Hat Device Edge.

Jedro rešitve Red Hat Device Edge so za poslovno rabo prilagojena distribucija MicroShift, lahka različica projekta Kubernetes, ki izhaja iz Red Hat OpenShift, vse skupaj združeno z operacijskim sistemom, optimiziranim za računalništvo na robu, zgrajenim iz Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Ta kombinacija nudi minimalen pomnilniški odtis, kar je ključnega pomena za uvajanje delovnih obremenitev v tovrstnem okolju.

Red Hat Device Edge ponuja dve možnosti uvajanja. Prva združuje RHEL s Podmanom, priljubljenim odprtokodnim orodjem Linux, ki olajša iskanje, zagon, gradnjo, skupno rabo in uvajanje aplikacij z uporabo kontejnerjev Open Containers Initiative (OCI). Ta je idealna za majhne statične aplikacije, kot je večina naprav IoT. Druga možnost dodaja MicroShift za dinamična okolja, ki zahtevajo napredno orkestracijo kontejnerjev in integracijo Kubernetes.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji