Teme - Internet of Things

 • Vrnil pametne žarnice, a obdržal nadzor nad njimi

  O pomanjkljivi varnosti "interneta stvari" smo že veliko pisali, a nove prigode še kar prihajajo. Tako je pred časom uporabnik na Twitterju opazil, da lahko na daljavo še vedno krmili Philipsove pametne žarnice, ki jih je pred tem vrnil Amazonu.

  Objavljeno: 9.9.2019 12:05več
 • 85% podjetij načrtuje projekte povezane z Internetnimi stvarmi

  Raziskava IoT Signals, ki jo je Microsoft opravil med več kot 3.000 odločevalci v podjetjih iz celega sveta razkriva, da so naprave IoT postale eden od glavnih dejavnikov pri digitalni transformaciji podjetij. Med anketiranci je kar 85% takih, ki se tako ali drugače ukvarja z napravami IoT, res pa je, da je od tega tri četrtine takih, ki imajo prave projekte šele v načrtu. Zanimivo, da se rezultati o stopnji implementacije IoT ne razlikuje dosti med različnimi regijami in državami po svetu, kar pomeni, da se s tehnologijo IoT ukvarjajo povsod.

  Objavljeno: 20.8.2019 15:00več
 • Napad na naprave IoT

  V nekaj urah je zlonamerna programska oprema onesposobila nekaj tisoč pametnih naprav, priključenih v splet.

  Objavljeno: 27.6.2019 13:00več
 • Digitalni dvojčki prehajajo v množično rabo

  Raziskava družbe Gartner je pokazala, da kar tri četrtine podjetij namerava v bližnji prihodnosti vzpostaviti tako imenovane modele digitalnih dvojčkov (digital twins), ki omogočajo vpogled v avtomatizacijo sistemov ali simulacije dogajanja na osnovi različnih podatkovnih modelov. Gre sicer za digitalno kopijo oziroma repliko fizičnih naprav, procesov, sistemov, itd.

  Objavljeno: 4.3.2019 01:00več
 • Microsoft IoT Central – upravljanje internetnih stvari za vsakogar

  Microsoft je uradno predstavil novo oblačno storitev, ki omogoča podjetjem upravljanje internetnih stvari IoT in obdelavo z njimi zbranih podatkov na preprost način, praktično brez kodiranja. Microsoft IoT Central dopolnjuje dosedanji nabor orodij za IoT, v prvi vrsti Azure IoT Suite, namenjen pa je podjetjem, ki želijo opraviti modernizacijo z napravami IoT, brez da bi pri tem potrebovala specifična znanja s področja IoT in specialiste s področja programiranja. Z orodjem je mogoče dobesedno v nekaj minutah povezati naprave IoT, kot so tipala in krmilne enote in prek njih spremljati podatke, ki nas zanimajo v posameznem poslovnem primeru.

  Objavljeno: 5.12.2017 01:00več
 • Telekom vzpostavlja testno okolje za tehnologijo Narrowband-IoT

  Raziskave in napovedi kažejo, da se nam v prihodnosti obeta skokovit porast uporabe tako imenovanih internetnih stvari, naprav IoT (Internet of things). Za tako okolje pa je treba poskrbeti za primernejšo komunikacijsko infrastrukturo, zlati pri napravah IoT v javni rabi.

  Objavljeno: 5.12.2017 01:00več
 • Pametni merilnik

  Mladi startup z imenom Instrumments obljublja precej natančnejše, bolje organizirane in celo bolj zabavne meritve dolžine, kot to danes počnemo s klasičnimi merilnimi trakovi. Njihov izdelek s preprostim imenom 01 na prvi pogled zgleda kot pisalo, vendar se v njem nahaja precizna merilna naprava, ki zna izmeriti dolžino z natančnostjo 0,1 milimetra.

  Objavljeno: 20.8.2017 01:00več
 • Programska nadgradnja onesposobila pametne ključavnice

  Zaradi samodejne programske nadgradnje se je več sto pametnih ključavnic proizvajalca Lockstate zaklenilo, številčnica na njih pa je postala povsem neodzivna.

  Objavljeno: 13.8.2017 09:00več
 • Schneider Electric s platformo za povezljivost

  Pri Schneider Electric, eno največjih podjetji za upravljanje energije in avtomatizacijo, so predstavili platformo EcoStruxture, ta temelji na internetu stvari za boljšo povezljivost sistemov. Ta služi kot osnova za upravljanje, avtomatizacijo in optimizacijo sistemov.

  Objavljeno: 29.6.2017 11:00več
 • HPE združuje IT in OT

  Družba Hewlett Packard Enterprise je na letni konferenci Discover predstavila zanimive strežnike, ki združujejo svetove informacijske tehnologije (IT) in operativne tehnologije (OT), kamor sodijo industrijski krmilniki, merilni inštrumenti, tipala in druge naprave IoT. Strežniki Edgeline EL1000 in EL4000 združujejo v eni škatli tehnologije za zajem, hrambo in intenzivno procesiranje podatkov.

  Objavljeno: 13.6.2017 01:00več
ph